
Näin syntyy oikeasti hyvän makuinen vihersmoothie – huomioi 3 asiaa
Oletko joskus maistanut kitkerää tai puisevaa vihersmoothieta ja tullut siihen tulokseen, että vihersmoothiet eivät taida olla sinua varten? Tai oletko ajatellut vihersmoothien vaativan merilevää tai superfoodeja erikoiskaupasta, ja jättänyt sen vuoksi smoothieiden valmistamisen sikseen?
Oikeasti hyvän makuinen ja terveellinen smoothie syntyy yksinkertaisista raaka-aineista: yrteistä, salaateista ja pienestä tilkasta sitruunamehua.
Vihersmoothieiden suurkuluttaja, kosmetologi, joogaohjaaja ja bloggaaja Katja Kokko antoi kolme vinkkiä, joiden avulla valmistat makoisan vihersmoothien.
1. Pehmeä koostumus – ei liikaa hapanta
Jotta smoothie maistuu hyvältä, sen koostumuksen tulee olla pehmeä eikä puinen. Esimerkiksi avokado tekee smoothien rakenteesta ja mausta pehmeän.
Smoothie ei myöskään saa olla liian hapan: pieni tilkka sitruunamehua tekee hyvää, mutta liika happamuus saa smoothien maistumaan pahalta.
2. Älä käytä jääpaloja
Jätä jääpalat pakastimeen: älä laita niitä vihersmoothien sekaan. Vihersmoothien ei pidä olla jääkylmää vaan ennemminkin huoneenlämpöistä. Vatsa ei pidä liian kylmästä juomasta.
3. Juo smoothie hitaasti
Vihersmoothieta ei ole tarkoitus kulauttaa yhdellä kulauksella kurkusta alas. Juo smoothie hitaasti ja ikään kuin pureskele sitä. Näin ruoansulatusentsyymit pääsevät vauhtiin ja juoman sulattaminen alkaa jo suussa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous