Terveellistä syötävää – joko tiedät puolukan, kauran, tyrnin, hapankaalin ja mustikan terveyshyödyt?
Haluatko alentaa esimerkiksi veren kolesterolia tai riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen? Listasimme viisi tutkitusti terveellistä syötävää.
Haluatko alentaa esimerkiksi veren kolesterolia tai riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen? Listasimme viisi tutkitusti terveellistä syötävää.
Haluatko alentaa esimerkiksi veren kolesterolia tai riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen? Listasimme viisi tutkitusti terveellistä syötävää.
Mietitkö, mikä olisi maukasta mutta terveellistä syötävää? Listasimme 5 erilaista ruoka-ainetta, joita on helppo suosia arkisia valintoja tehdessä.
Kiinnostaako suomalainen superfood? Tuoreen suomalaisen tutkimuksen mukaan puolukka voi vähentää lihomista ja ehkäistä matala-asteista tulehdusta.
Haluatko syödä jotain trendikästä? Kauran sisältämä ravintokuitu beetaglukaani alentaa veren kolesterolia ja auttaa ylläpitämään sen normaalia tasoa.
Lue lisää: Kaura on todellista superruokaa – 7 terveellistä kauraruokaa aamiaisesta iltapalaan
Kaipaatko tymäkkää makuelämystä? Tyrni alentaa aterianjälkeistä sokeritason nousua ja riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen.
Lue lisää: Tyrni on ainutlaatuinen supermarja: 9 erinomaista terveysvaikutusta
Vaivaako matkakuume? Tee terveellinen makumatka Saksaan! Hapankaalissa on suolistomikrobistolle tärkeitä probiootteja ja kuituja.
Lue lisää: Kaalit ovat edullista superruokaa – 7 loistavaa syytä syödä enemmän kaalia
Kolottaako herkkuhammasta? Sadassa grammassa mustikkaa on muun muassa kuitua, C- ja E-vitamiineja sekä useita B-ryhmän vitamiineja, mutta vain noin 45 kilokaloria.
Lue lisää: Mustikka on metsien terveyspommi
Lue lisää aiheesta:
Nämä marjat lisäävät vastustuskykyä ja ehkäisevät flunssaa – 5 kotimaista terveyspommia
Mustikka, puolukka ja lakka ovat todellisia ravinnepommeja – metsämarjojen mahtavat terveyshyödyt
5 ruokaa, joita kannattaa syödä joka päivä – huikeat terveyshyödyt!
Digipalvelut (09) 156 6227
Avoinna ma–pe 8–19
Painettu lehti. (09) 156 665
Avoinna ma–pe 8–19
Sähköposti (digi)digi@otavamedia.fi
Sähköpostiasiakaspalvelu@otavamedia.fi
Otavamedian vaihde(09) 156 61
Uudenmaankatu 10
00015 OTAVAMEDIA
Tietoa evästeiden käytöstäKäyttäytymiseen perustuva mainontaTietoa verkkopalvelun käytöstäEvästeasetukset
Vastaava päätoimittaja:
Saija Hakoniemi
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@otava.fi
Toimitus
Kommentit
Ei mitään, hieno juttu jos tästä oli apua! Välillä on haastavaa löytää neutraalia tietoa kaiken informaatiotulvan keskellä, vielä kun tiedot ovat usein ristiriitaisia, ja varoitellaan milloin mistäkin. Tuntuu, että perusterveellinen, vähän prosessoitu, mahdollisimman luonnollisia raaka-aineita sisältävä ravinto ja ”kaikkea kohtuudella”-ajattelu toimii usein parhaiten, omaa kroppaa kuunnellen.
Kommentit
Entäs hapankaalin sisältämä acetaldehydi, sehän aiheuttaa syöpää, eikö?
Hei Sally! Vahvistettua yhteyttä ei ole, kuitenkin hapankaalissa (kuumentamaton) sekä muissa fermentoiduissa tuotteissa on tutkimusten mukaan merkittäviä terveyshyötyjä. Asetaldehydiä on hapankaalissa vain pieni määrä, ja sitä on myös mm. hedelmissä luonnostaan. Kaikkea kohtuudella. Sen sijaan tupakointia ja alkoholia tulee välttää. Täällä on hyvä asiantuntijakommentti asiasta (lähde):
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/hapankaalistako-syopa
Hei Foxy ja kiitos kommentistasi. Luin linkittämäsi artikkelin, jossa hyvää tietoa. Nykyään vaan tuntuu, että joka ravintoaineesta tulee syöpä ja juopa, sitä on kai vaan turhan herkkä!
Ei mitään, hieno juttu jos tästä oli apua! Välillä on haastavaa löytää neutraalia tietoa kaiken informaatiotulvan keskellä, vielä kun tiedot ovat usein ristiriitaisia, ja varoitellaan milloin mistäkin. Tuntuu, että perusterveellinen, vähän prosessoitu, mahdollisimman luonnollisia raaka-aineita sisältävä ravinto ja ”kaikkea kohtuudella”-ajattelu toimii usein parhaiten, omaa kroppaa kuunnellen.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous