Ravinto

Vuoden 2016 parhaat glögit – halpa alkoholiton glögi nousi makuyllättäjäksi

Glögin ystäviä hemmotellaan tänä vuonna metsäisillä ja marjaisilla mauilla. Viinitoimittajamme Ilkka Sirén poimi sesongin glögeistä suosikkinsa. Suurin yllättäjä löytyi alkoholittomien glögien ryhmästä.

Teksti:
Ilkka Siren
Kuvat:
Valmistajat

Glögin ystäviä hemmotellaan tänä vuonna metsäisillä ja marjaisilla mauilla. Viinitoimittajamme Ilkka Sirén poimi sesongin glögeistä suosikkinsa. Suurin yllättäjä löytyi alkoholittomien glögien ryhmästä.

Vuosikertaglögit

glogit_blossa

Blossa 16 13,99 e 0,75 l

Blossan uusi vuosikertaglögi vie nautiskelijan metsäretkelle. Hennon savuinen, variksenmarjalla maustettu ja koivunmahlalla makeutettu glögi on aromeiltaan ilahduttavan erilainen. Koristele pöytä muutamalla kuusenoksalla ja tarjoile glögi kuksasta.

glogit_loimu

Loimu 2016 13,98 e 0,75 l

Glögimausteilla ja marjauutteilla maustettu cabernet sauvignon -punaviini saa uuden elämän Loimu 2016 vuosikertaglögissä. Pehmeän marjaisa glögi nätissä pullossa on herkullinen lahja talvikarkeloiden isäntäväelle.

 

Perinteiset glögit

glogit_ursula

St. Ursula Glühwein 7,49 e 0,75 l

Perinteinen saksalainen hehkuviini St. Ursula Glühwein on keskivertoa kuivempi glögi. Kevyen vaniljainen ja kanelinen glühwein on parhaimmillaan tarjoiltuna ulkona termospullosta.

glogit_juhla

Juhla Glögi 11,98 e 0,75 l

Brandylla maustettu Juhla Glögi lämmittää pahoissakin pakkasissa. Vahvalla ja viettelevän aromaattisella glögillä sopii toivottaa vieraat tervetulleeksi tai päättää ateria.

 

Alkoholittomat vaihtoehdot

glogit_marli

Marli Glögitiiviste 3,19 e 0,5 l

Riittoisat glögitiivisteet ovat kätevä valinta isompiin juhliin tai vaikka mökille, jossa glögiä siemaillaan lähes päivittäin. Marli Glögitiiviste on makumaailmaltaan juuri sitä, mitä moni meistä glögiltä toivoo. Tuoksussa on runsaasti neilikkaa, ripaus kardemummaa ja pomeranssia. Koristele kuppi kanelitangolla tai lorauta lasiin portviiniä, jos kaipaat hieman syvyyttä glögiisi.

glogit_saft

Ikea Saftglögg 3,99 e 0,75 l

Ikean alkoholiton Saftglögg yllätti ennakkoluuloisen viininenän. Lihapullat ja glögi ovat kaksi asiaa, joissa ruotsalaiset eivät näemmä osaa epäonnistua. Köykäisen etiketin takaa paljastuu mehevän hedelmäinen, maltillisesti maustettu ja hintaansa nähden oikein kelvollinen talvijuoma.

Lue myös:

Terästetyt ja alkoholittomat glögisuosikit

Parhaat alle 15 euron kuohuviinit – 9 suosikkia

X