Ihmiset ja suhteet

100 kysymystä naisesta ja seksistä

Teksti: Anna.fi
100 kysymystä naisesta ja seksistä, Anneli Kivijärvi
Kirjastudio
, 2005
100 kysymystä naisesta ja seksistä/ Kirjastudio
Jokanaisen opas rakkaudesta ja seksistä. Nykynainen on hämmentynyt. media viihdemaailma ovat haastaneet ja arkipäiväistäneet seksin. Kuinka löytää kaiken informaatiotulvan keskellä oma seksuaalinen identiteetti? mitä naiselle merkitsee seksuaalinen hyvinvointi? Anneli Kivijärvi vastaa kirjassaan sataan naisen seksielämän peruskysymykseen. Oman kehon tuntemus, erottinen kumppanuus, rakastuminen, raskaus ja synnytys, ehkäisy, abortti ja seksitautien pelko vaikuttavat siihen, miten nainen kokee seksuaalisuutensa. Anneli Kivijärvi on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja kliininen seksologi.
Plussat Todella perusasioista lähtevä kirja, lähes idioottimaisen perusasioista.
Miinukset Kirja on melko lailla tuttua asiaa ja kysymykset tuntuvat välillä jopa lapsellisilta ja lukijaa aliarvioivilta. Kirjassa lähdetään todella perusasioista ”Mitä tarkoittaa neisyys?” –tyylisesti. Vaikka vastauksissa tulee usein monta näkökulmaa esiin ja kirjoittaja tunnustaa kirjan esipuheessa vastausten subjektiivisuuden, vaikuttavat vastaukset ja varsinkin kysymykset kovin asenteellisilta. Aikuinen nainen kirjasta tuskin mitään uutta saa itselleen ja arvostelijan kirjan kysymykset saivat lähinnä nauramaan.

Siinä missä miesversiokirjasta alkaa monella kysymyksellä liittyen penikseen, naisten kirja alkaa kysymyksellä: ”Onko naiseksi syntyminen lahja vai rangaistus?” Eikö tällainen aloituslähtökohta kuulu pikemminkin, jonnekin 40-luvun valistukseen kuin modernin naisen seksuaalisuutta käsittelevään kirjaan? Tai Tämän kirjan lukeminen ei herätä seksuaalisia tuntemuksia vaan lähinnä tekee seksin harrastamisesta ankeaa puurtamista.

Kenelle sopii Tämän kirjan voisi antaa esimerkiksi seksielämään tutustuvalle nuorelle tai miksei vaikka poikakaverille.Tai Sinulle, joka kaipaat perusteosta naisen seksuaalisuudesta kaikkine vaikeuksineen.
Sitaatti – Voiko parisuhteessa elävällä naisella olla omia kavereita ja voiko hän mennä tyttöporukoissa bailaamaan ja tanssimaan? ”Pitääkö yhdynnän jälkeen aina peseytyä?” ”Mitä on valkovuoto?” ”Onko anaaliseksi epäterveellistä ja haluaako sitä kukaan nainen?”
X