Ihmiset ja suhteet

100 Naista: 14. Venus kaksosissa (7/100)

Teksti: Teppo M

100N13 Oivoi… Osasin toki odottaa etteivät aivan kaikki vanhan blogini ystävät kilju riemusta nähdessään uuden hieman tyttömäisen ympäristön, jossa kertomustani jatkan, mutta kyllä reaktion voima silti pääsi hieman yllättämään. Sitä toki osasin odottaa, että muutama uusi varomaton naislukija saattaisi kahvitauolla tukehtua berliininmunkkiinsa. (Joita syödään päätteen ääressä piilossa sen jälkeen, kun ensin kahvihuoneessa on kaikkien nähden rouskuteltu ne omenasta irtoavat säälittävät 80 kaloria.)

Vaan kuinka sitten kävikään? Moni tuntuu ajattelevan, että oli miehekästä kuiskia tytöistä poikaporukassa puumajan piilossa ja jotenkin neitimäistä tulla kertomaan asiansa tänne. Kaiken lisäksi olen vielä myynyt pyhän suomalaisen miehen puolustuspuheenvuoroni kaupalliselle sivustolle. Minulla ei tietenkään ole mitään jumalallista missiota käynnissä ja maailma olisi paljon rennompi paikka elää, jos muutkin luopuisivat omistaan. Blogini ei ole myöskään koskaan ollut mikään miesten itsetuntotukiryhmä. Minulla ei yksinkertaisesti riitä empatiakyky sellaiseen. Pahoittelen.

Jos minua huvittaa kertoa ajatuksistani naisista, niin totta kai minä kerron ne mieluummin täällä sadantuhannen naisen keskellä ja otan vielä häpeilemättä vastaan siitä maksettavan korvauksen, kun sellaista vaihtoehtoa tarjotaan. Ei Ellit ole ainoa sivusto, josta yhteydenottoja tuli, mutta yksikään toinen ei kuulostanut yhtä hauskalta. Kun tiukkapipofeministit eivät kerran tulleen Tepon luokse, niin Tepon on tultava heidän luokseen. Älkää nyt äijät(?) pilatko koko vitsiä vetämällä omaa ihoa noin kireälle.

Ilmeisesti tässä maailmassa on siis vielä kaksi tabua: Allahin porukan profeetan naamaa ei saa piirtää ja mies ei saa kirjoittaa vaaleanpunaiselle taustalle. Henkilökohtaisesti koen kyllä ainakin ”miesten asian pettämisestä” saamani pahoinpitelyuhkauksen lievänä ylireagointina. Sivuston luettavuutta ja graafista ilmettä koskevat rakentavat mielipiteet ovat sen sijaan toki aivan asiallista palautetta. Koska alkuperäinen kotipaikkani oli sisustettu omaa makuani vastaavaksi, minun olisikin luonnollisesti hyvin vaikea keksiä päteviä vasta-argumentteja niille kommenteille.

Se, kuinka suurta vastustusta elliys on joissain nostattanut, kertonee ainakin kahdesta seikasta. Ensinnäkin hyvin harva osaa hyödyntää selaintensa edistyneempiä ominaisuuksia. Toisekseen kovin moni mies ei ymmärrä, minkälainen aarreaitta Ellien kaltainen paikka on kenelle tahansa, joka haluaa oppia ymmärtämään naisia. Ei tarvitse kuin lukea yksi naistenlehti kannesta kanteen, niin hallitsee kymmenkunta keskustelun aihetta, joilla saada naisten huomio.

Jos puhut naisten kanssa hetken sisustamisen trendeistä, vaihdevuosista tai Orlando Bloomista, niin saat kohta kuulla olevasi paljon syvällisempi ja jotenkin erilainen kuin kaikki muut miehet. Syvälliset ja erilaiset miehet saavat muuten halutessaan pesää ihan tuosta vain. Miehet sinänsä ovat toki aina olleet syvällisiä. Me keskustelemme keskenämme hieman porukasta riippuen joko purjehduksesta, jääkiekosta tai jallusta (isolla tai pienellä) jatkuvasti paljon syvällisemmin, kuin mitä naiset vaikkapa tunteistaan. Syvällinen imago ei siis riipu ajattelun syvällisyydestä sinänsä vaan lähinnä siitä, osaako keskustella naista kiinnostavista aiheista vai ei. Valitettavasti syvällinen ymmärrys turboahtimen rakenteesta ei siis auta.

Yksi ehdottomasti suositeltava aihe, johon esimerkiksi Elleissä on helppo tutustua ovat horoskoopit. Naiset ovat aivan hulluina horoskooppeihin, kuten itseasiassa mihin tahansa muuhunkin yliluonnolliselta vaikuttavaan hölynpölyyn. Kerro naiselle, että edellisessä elämässäsi toteemieläimesi oli puuma ja saat hänet sänkyyn kahdessa tunnissa, jos vain vähänkin viitsit yrittää.

Tästä huolimatta lähes jokainen mies, täysin riippumatta siitä, kuinka pitkään on ehtinyt olla puutteessa, kokee tärkeämmäksi selittää naiselle ettei horoskoopeilla ole voitu tieteellisesti osoittaa olevan minkäänlaista yhteyttä reaalimaailman kanssa, kuin päästä älykkään ja syvällisen vaa’an tai herkän ja anteliaan (nais-)vesimiehen kanssa sänkyyn. Paitsi, että kelpo skeptikko joutuu tyytymään yöllä hanskansa lohduttavaan syleilyyn, hänellä on jäänyt myös oivaltamatta, että horoskooppien lukeminen vaikuttaa joka tapauksessa naisen käsitykseen itsestään ja sitä kautta hänen käyttäytymiseensä. Horoskoopit siis todella vaikuttavat maailmanmenoon aivan samoin, kuin jumalatkin vaikuttavat maailmaan rauhaan täysin riippumatta siitä, ovatko ”olemassa” vai eivät. Todellisuus on joka tapauksessa illuusio, joka muodostuu sen mukaan, mihin valitsemme uskoa.

Perjantaina karkasimme työkaverini K:n kanssa lähes suoraan lounaalta Tornin yläbaarin kaljalle. Terassilla ei enää tarjennut istua, mutta sisälle baariin aurinko paistoi lämpimästi kaupungin yli. Vanhana lahtelaisena K:n kanssa ei ole näinä päivinä voinut kovin pitkään välttyä syvälliseltä keskustelulta jääkiekosta. Minä katselin aurinkoa, maistelin oluttani ja olin samaa mieltä kaikesta, mitä K sai päähänsä väittää. Yksi olut muuttui ensin kahdeksi ja sitten jo lupaavasti kolmeksi, kunnes K yllättäen suoritti jonkinlaisen ryhtiliikkeen neljän maissa ja päätti lähteä kotiin tapaamaan perhettään.

Itse otin vielä yhden ja ajattelin seurata lupaavasti alkaneen auringonlaskun loppuun asti, kun huomasin lasi kädessä vapaata paikkaa etsivän pyöreäposkisen naisen. Tarjosin luonnollisesti pöydästäni juuri vapautunutta paikkaa, jonka hän otti kiitollisena vastaan. Nainen oli seminaarimatkalla Helsingissä ja oli päättänyt jäädä vielä yhdeksi yöksi tutustumaan Helsingin yöelämään. Kyselin minkälaista elämää hän kaipasi ja annoin muutaman mielestäni hyvän vinkin.

Antaakseen asiantuntevan vaikutelman horoskoopeista täytyy olla sitä mieltä, että ”ne iltapäivälehtien horoskoopit ovat tietysti ihan vain viihdettä, mutta kyllä oikeassa syntymätähtikartassa on niin paljon totta, että ei se voi pelkkää sattumaakaan olla”. Jos tapaa vetää vatsan sisään, kammata kaljun piiloon ja antaa ymmärtää tienaavansa todellisuutta enemmän, voi saman tien hieman parannella tähtikarttaansakin. Kalat- tai neitsytmies ei välttämättä herätä samanlaista kiinnostusta kuin kaksoset tai jousimies. Toimiva yhdistelmä voi olla kertoa vaikkapa, että ”vaikka aurinkomerkkini onkin oinas, niin kyllä minussa näkyy selvästi myös nousevan kaksosen ja kuun jousimiehessä”.

Markkinointisihteeri oli hyvin innokas astrologian harrastaja ja teki minulle (kuten kai koko muullekin henkilökunnalle) aikoinaan astrologisen kartan, josta sitten totesi tietäväinen hymy kasvoillaan, että olisihan tuo pitänyt arvata. Paljastui, että minulla on Venus kaksosissa, mikä tarkoittaa, että minulla on valtava tarve flirttailuun ja olen hyvin taipuvainen altistumaan useille rinnakkaisille seksisuhteille. (Valitettavasti en vain ollut osannut hyödyntää tätä minussa piilevää tähtien voimaa vielä silloin.) Venus kaksosissa on meille onnekkaille siis ikään kuin avoin valtakirja tehdä sitä, josta he, joiden Venus sattuu johonkin kunniallisempaan paikkaan taivaalla, meitä kadehtivat. Onhan toki paljon mukavampaa syyttää pienistä hairahduksistaan Venusta kuin vaikkapa omaa kelvotonta luonnettaan ja mädäntynyttä moraalista selkärankaa.

Tornissa aurinko laski länteen ja meri vaihtoi päälleen yöasunsa. Vaikkei kukaan baarissa ollut tarkoituksella hiljaa, puheensorina vaimentui hetkeksi aivan itsestään. Se oli niitä hetkiä, jotka tekisi mieli vangita, mutta joiden digitaaliset kopiot tuottavat aina väistämättä pettymyksen.

– Oletko sä muuten syntynyt touko- tai kesäkuussa, kysyin pyöreäposkiselta naiselta
– Joo, mistä sinä arvasit, nainen vastasi yllättyneenä. – Kesäkuun viides.
– Susta vain jotenkin paistoi tuo kaksosmaisuus läpi. Vaikutat niin innostuneelta ja uteliaalta… Elämästä… Ja muustakin. Ei kovin moni nainen edes lähde mielellään yksin kaupungille iltaa viettämään.
– Vau, kaksonen henkäisi ja katsoi minua uteliaasti. – Onko se noin läpinäkyvää?
– No ei varmaan kaikille. Ja olisihan voinut olla, että sulla vain on muuten paljon kaksosta kartassasi.

Horoskoopeista ei saa missään tapauksessa puhua puuta heinää, koska siitä jää heti kiinni. Vaikkei horoskoopeilla olisikaan minkäänlaista yhteyttä reaalimaailman ilmiöihin, on horoskooppien sisäinen maailman hyvin täsmällinen ja johdonmukainen. Naista ei siis pidä veikata kaksoseksi, jos hän ei käyttäydy kaksosmaisesti tai taika katoaa. Sen sijaan vaikka nainen ei olisikaan kaksonen hän pitää arvausta valistuneena, jos itsekin pitää itseään kaksosmaisena. Yleensä nainen myös osaa selittää, että hänellä on kyllä paljon kaksosta siellä sun täällä ja siksi kaikki aina erehtyvät. Horoskooppien toimivuushan perustuu siihen, että millä tahansa kartalla pystyy tarvittaessa selittämään minkä tahansa käytöksen.

Täytyy myös muistaa, että horoskooppeja harrastavat naiset tuntevat itsensä usein varsin hyvin. Jos käyttää niin paljon aikaa ja energiaa itsensä arvioimiseen, oppii väistämättä jotain, käytti työkaluna sitten horoskooppia, värianalyysia tai Bilteman kuvastoa.

Pyöreäposkinen kaksonen kyseli tietenkin omasta horoskoopistani ja kerroin ne sijainnit, jotka satuin muistamaan. Harmittelin ääneen sitä, etten ollut perehtynyt huonejakoihin, aspekteihin ja muihin edistyneempiin menetelmiin. Venuksen suhteen totesin, että se tuntuu olevan elämässäni melkoinen haaste.

– Mitä se Venus kaksosissa sinun mielestäsi sitten tarkoittaa, kaksonen kysyi.
– Se tekee minusta surkean aviomiehen, mutta erinomaisen valinnan oppaaksi satunnaiselle matkailijalle Helsingin yöelämään, vastasin ja iskin silmää.
– Vai niin, kaksonen sanoi ja nauroi sydämellisesti. – Hyvä on sitten. Mihin me lähdetään?

Otin turistioppaan velvollisuudet vakavasti ja neuvoin ensitöikseni käymään ennen lähtöä Helsingin luultavasti kuuluisimmassa vessassa, jos Stockmannin työmaan nosturimies vain ei liikaa ujostuttanut.

Kiersimme kaksostytön kanssa kaupunkia puolille öin, kunnes päätimme kiertoajelun hänen hotellilleen Helsingin Seurahuoneelle. Kaksonen puhui sängyssä jatkuvasti ja ehdimme käydä läpi ainakin kymmenkunta erilaista asentoa, joista osaa en itse ollut tullut koskaan edes ajatelleeksi.

– Uh… Ihanaa… Just noin… Vähän hitaammin… Noin… Odota, minä käännyn vähän… Noin… Tule vähän ylemmäksi, joohan… Anna mä tulen päälle välillä… Oih… Just noin… Ihanaa… Hiero mun rintoja samalla… Noin…. Kokeillaan kyljellään välillä… Ei, kun tule sinä sitenkin tälle puolelle…. Joo… Uh… Kovemaa… Oih…

Itse en yleensä puhu sängyssä paljonkaan, mutta pidän siitä kun nainen puhuu. Hiljaa olevaa naista on paljon vaikeampi tulkita ja jos nainen ei sano mitään, mielen valtaa helposti epäilys, että nainen onkin kyllästynyt koko touhuun. Kaksosnainen oli joka tapauksessa niin poikkeuksellinen puhelias ja levoton, että aloin ihmetellä, missä välissä hän ehti nauttia siitä, mitä teki.

Ellien horoskoopit muuten toteavat kaksosista muun muassa näin:”Kaksosta kuvaillaan sängyssä kekseliääksi ja kokeilunhaluiseksi. Kaksosen kanssa seksi ei ole koskaan tylsää. Vilkas mielikuvitus toimii myös sänkypuuhissa. Kaksonen jakaa verbaliikkaansa myös sängyssä, ja joillekin puheliaisuus saattaa olla liikaa.”

Eräässä kommentissa pyydettiin sähköpostiosoitettani. En välttämättä pysty vastaamaan kaikkeen saamaani postiin, mutta asialliset yhteydenotot pyrin toki huomioimaan. Kiitokset ja erityisesti haukut kannattaa kuitenkin laittaa tänne kommentteihin, jossa ne saavat paljon paremmin huomiota. Pahoinpitelyuhkaukset lienee jatkossa kätevintä toimittaa kirjallisina suoraan viranomaisille. Näillä varauksilla sähköpostia voi lähettää osoitteeseen: teppom@suomi24.fi

X