Ihmiset ja suhteet

100 Naista: 23. Oletko ikävystyttävä? Testaa itsesi! (13/100)

Teksti: Teppo M

VC Tuntemattomaan aikaan aamuyöstä havahduin siihen, että joku oksensi vessassa. Se ei ollut sellainen kunnon oksennus, joilla miehet tyhjentävät sisuksensa. Itseasiassa oli ihme, että edes heräsin siihen. Kun mies oksentaa, hän tekee sen koko kehollaan aivan kuin taistelisi kaikilla mahdollisilla lihaksillaan vatsassaan asuvan ulkoavaruusolennon kanssa. Mies oksentaa aggressiivisesti, näyttävästi ja mikä tärkeintä: kuuluvasti. Miestä ei ujostuta antaa maailman kuulla, että hän tekee jotain, mikä mahdollisesti ei ole kovin kunniakasta, kunhan maailmaa samalla kuulee, että hän tekee sitä tosissaan.

Naiset sen sijaan oksentavat (kuten pierevätkin) salaa päästämättä ääntäkään. Nainen vain ikään kuin sylkäisee jollain tuntemattomalla tekniikalla vatsahapponsa (kera kinkun, rosollin, silakoiden, katkarapujen ja suklaamoussen jäänteiden) ulos elimistöstään. On olemassa kaksi kulttuuri-ilmiötä, jotka tapahtuvat niin tyystin miehiltä salassa ettei meillä ole todellisuudessa mitään käsitystä niiden yleisyydestä: Bulimia ja itsensäpaljastelu. Tässä tapauksessa ei tosin ollut kyse kummastakaan.

Teeskentelin nukkuvaa, kun vessan ovi hetkeä myöhemmin taas kävi, alhaalta kuului epämääräistä suhinaa, kolahdus, tukahdutettu kirosana, lisää suhinaa ja lopulta kaksi loksahdusta joiden välillä hyttiin tunkeutui hetkeksi käytävän kylmä valo.

Olen aina pitänyt Tukholmasta. Myös ruotsalaiset itse ovat useimmiten kohtuullisen siedettäviä, kunhan vain pääsee yli siitä, että he hymyilevät liikaa ja yrittävät sitkeästi saada sinut paremmalle tuulelle, mikäli et satu olemaan aivan poikkeuksellisen ylipirteä. Luulen, että he pelkäävät meidän puukottavan jonkun heti, jos emme ole kymmeneen minuuttiin nauraneet ääneen. Ruotsalainen mies myös puhuu enemmän ja turhemmista asioista kuin jopa suomalainen nainen. Onneksi nyt oli kuitenkin pimeää, koleaa ja märkää, mikä sai ruotsalaisetkin tuntumaan jotenkin paljon kotoisammilta.

Maissa käynti Tukholmassa on vähän kuin hiihtäminen Saariselällä: pienelle vähemmistölle matkan tarkoitus ja lopulle porukalle pakollinen osa suoritettavaksi siinä kaiken muun välissä. Ensin mainittu ryhmä poistui laivalta ennen meitä ehtiäkseen kiertää sekä Lindexillä, KappAhlissa että H&M:llä ennen kuin söisivät eksoottisen lounaan (erilaiset ketsuppipussit kuin Suomessa) McDonaldsilla ja vaeltaisivat sitten vanhaan kaupunkiin, jossa käyttäisivät loput kruununsa ostamalla olohuoneen kirjahyllyyn lasikuutioon laserilla kaiverretun hirven.

R:n kanssa tutustuimme ruotsalaiseen kulttuuriin vierailemalla ”I love pop art”-näyttelyssä, juomalla italialaista kahvia ja ostamalla joulupaketteihin Kiinassa valmistettuja saksalaisia tuotteita. Lopun päivää istuskelimme baareissa ja kahviloissa katselemassa ruotsalaisia naisia.

Naisia arvioidaan useimmiten joko binäärisellä- tai desimaalijärjestelmällä. Binäärijärjestelmässä naiset jaetaan jo aikaisemmin mainitsemallani tavalla yksinkertaisesti pantaviin ja ei-pantaviin. Järjestelmä on paitsi hyvin subjektiivinen myös hieman esineellistävä ja kieltämättä melko karkea. Järjestelmän etuna on kuitenkin sen ilmiömäisen helppo sovellettavuus, mikä seuraa suoraan sen yksinkertaisesta konkreettisuudesta.

Desimaalijärjestelmä taas perustuu kymmenportaiseen asteikkoon, jolla naisten (lähinnä) ulkoisista ominaisuuksista pyritään muodostamaan helposti vertailtavia ja mitattavia tuloksia. Käytetyn asteikon täsmällisen kalibroinnin vaikeus ja arvioinnin subjektiivisuus aiheuttavat haasteita järjestelmän soveltamiselle. Asteikko tulkitaan useimmiten lineaariseksi, minkä vuoksi se toimii erittäin epäluotettavasti erityisesti mitta-asteikon alapäässä. Jos kaikki maailman naiset todella asetettaisiin lineaariselle, kymmenportaiselle asteikolla, niin suomalaisesta yökerhosta olisi lähes mahdotonta löytää alle kahdeksikkoa, vaikka samaan aikaan kukaan itseään kunnioittava räkänokka ei anna yli kahdeksikkoa kenellekään paikallaolijoista. Useimmiten käytetäänkin tiedostamatta hyvin epämääräistä, mutta kaukaisesti käännettyä logaritmista asteikkoa muistuttavaa järjestelmää. Lisäksi annetut pisteet tuntuisivat kuvaavan kohteen varsinaisia ominaisuuksia enemmän arvioijan viimeaikaista flaksia ja kuivan kauden pituutta.

(Vastaus kysymykseesi: Tähän sinä sitä tarvitsit. Lukion matematiikan opettajasi huomautus.)

Emme R:n kanssa pitäneet kumpaakaan systeemiä kovin valaisevana, joten päätimme soveltaa molemmille pokeripöydistä tuttua systeemiä ja jakaa naiset toisaalta tiukkoihin tai löysiin ja toisaalta aggressiivisiin tai passiivisiin. Nämä asteikot yhdistämällä saamme nelikentän, jonka jokainen ruutu muodostaa tietyntyyppisen profiilin. Pokeripöydässä löysää ja aggressiivista (LAG) vastaan on esimerkiksi pelattava aivan toisin kuin tiukkaa ja passiivista. Jos nelikenttään lisätään vielä kolmantena ulottuvuutena jo aikaisemmin mainittu pantavuus, saadaan lopputuloksena kolmiulotteinen matriisi, jossa esimerkiksi pantava, löysä ja aggressiivinen nainen on hyvin erilainen tapaus kuin ei-pantava, tiukka ja passiivinen. Tässä yhteydessä aggressiivisuudella tarkoitan lähinnä termin positiivista sisältöä ja sen voisi oikeastaan korvata sanalla aktiivisuus. Mutta en korvaa.

Pokerikäsitteet istuvat naisten kaatamiseen niin hyvin, että erot systeemien välillä ovat äärimmäisen pieniä. Kun vaikkapa löysää ja passiivista henkilöä kutsutaan pokeripöydässä kalaksi niin sängyssä häntä kutsuttaisiin vain hieman spesifimmin lahnaksi. Tavoiteltava petikumpani löytyy kuitenkin eri ruudusta kuin tavoiteltava pelikumppani. Testasimme järjestelmää ruotsalaisilla naisilla, jotka totesimme keskimäärin pantaviksi, mutta tiukoiksi ja passiivisiksi. Palasimme siis laivaan, jossa peli oli löysempänä, aggressiivisempana ja helpompana meille otollisempaa.

Illalla soluttauduimme neljän naisen seurueeseen Symphonyn Keulabaarissa. Heistä jokainen oli pantava ja lineaarisella asteikolla ainakin lähellä kiitettävää, mutta käyttämäämme nelikenttään he sijoittuivat toisistaan poiketen.

R:n kohtaloksi koitui saada niskoilleen tiukka-aggresiivinen Tarja. Nainen hyökkäsi oma-aloitteisesti R:n kimppuun ja teki kyllä kiinnostavia avauksia, mutta R sen enempää kuin kukaan muukaan mies baarissa ei loppujen lopuksi saanut pidettyä hänen mielenkiintoaan kovin pitkään yllä. Tarja olisi kyllä halunnut miehen ja oli valmis toimimaan sen saadakseen, mutta miehen pitäisi osata sivaltaa Tarjalta jalat alta tavalla, jota Tarja itsekään ei osaisi selittää. Jos Tarjan jollain ihmeellä onnistuu saamaan sänkyynsä, hän on tyytymätön viimeistään aamulla.

Ensisilmäyksellä löysä-aggresiivinen Laura vaikuttaa samalta kuin Tarjakin. Molemmat nauravat ääneen ja nojautuvat lähemmäksi, kun heille kertoo hauskaksi tarkoitetun jutun. Kun Tarjan katse sitten alkaa harhailla ikävystyneenä, katsoo Laura yhä pidempään ja yhä syvemmälle silmiisi, kunnes hipaisee vahingossa kättäsi. Jos Tarja haistaa miehessä hiemankin epätoivoa ja vonkaamista on peli lopullisesti pelattu. Laura sen sijaan saattaa antaa jopa säälistä. Pokeripöydässä taitava löysä-aggressiivinen vastustaja on painajainen, keulabaarin pöydässä lottovoitto.

Lisäksi pöydässä oli siis kaksi passiivista naista, joista Pia vaikutti potentiaalisesti löysä-passiiviselta. Tytöltä, joka pitää mielellään hauskaa, kunhan joku vain älyää ehdottaa hänelle jotain sellaista. Olisin hyvin mielelläni tehnyt kyseisen ehdotuksen, mutta toisaalta Lauran kanssa asia eteni niin vaivattomasti ettei ollut mitään syytä ottaa onnistumisen suhteen ylimääräisiä riskejä.

Tiukka-passiivisten tytön nimeä en muista, mutta hei, itsepä tilasi. Varmaan ihan herttainen ihminen, jos häneen tutustuisi kunnolla. Blaa blaa. Kuka jaksaisi ottaa selvään, jos osakseen saa alusta asti vain kylmiä ylenkatseita ja näennäisesti tukahdutettuja tuhahduksia?

Tanssitin kuitenkin tunnollisesti kaikki seurueen naiset läpi kunnes toisella kierroksella Laura vihjaisi jalkojensa kipeytyneen pitkän päivän aikana ja minä kehuin olevani erinomainen jalkojen hieroja. Hetkeä myöhemmin olimme kahden naisten hytissä ja minä jopa muistin hieman niitä koipia ronkkiakin ennekuin Laura varsin suorasukaisesti hyökkäsi kimppuuni. (14/100)

Sekä löysä-aggressiivisia, että löysä-passiivisia naisia voi varauksetta suositella ja valinnan niiden välillä ratkaisee lähinnä miehen henkilökohtaiset preferenssit. Jos kuitenkin pidät aggressiivisista ja aktiivisista naisista, niin muista, että vaikka rento, löysä ja aggressiivisesti päällekäyvä nainen voi olla taivas, niin sama aggressiivisuus yhdistettynä tiukkaan kontrollifriikkiin tekee ihmisestä täysin sietämättömän vaihtoehdon kaikkiin yli kahden tunnin mittaisiin suhteisiin.

Noin yleisemmin voisi sanoa, että jos luonteenpiirteitä ajattelee mausteina, nainen on eräänlainen eksoottinen ruokalaji. Nautinto ei synny yksittäisistä mausteista, vaan niiden ainutkertaisesta yhdistelmästä. Väärin yhdisteltynä lempimausteistasi saa aikaan kammottavan sopan ja yksin käytettynä vastenmielinen mauste voi osoittautua elintärkeäksi osaksi jumalaista makunautintoa.

Tiukka-passiivinen, hieman pohjan palaneelta hernekeitolta maistuva nainen, jonka nimeä en muista, rymisteli sisään hyttiin, kun makasimme Lauran kanssa nainnin jälkeen alastomina punkassa ja nautiskelimme kaikessa rauhassa seksin ja humalan jälkihehkusta. Hernekeitto alkoi raivota ystävälleen siitä, ettei halunnut katsella sen enempää ällöttäviä miehiä kuin niiden muniakaan omassa hytissään ja että hän halusi käydä nukkumaan, sillä hänen päätään särki ja että Laura oli muutenkin käyttäytynyt koko päivän kuin täydellisen itsekäs paskiainen.

Kysyin Lauralta, onko hänen ystävättärensä ollut jo pitkäänkin puutteessa, minkä sai ystävättären survaisemaan punkan reunan yli roikkunutta jalkaani piikkareillaan niin, että pikkuvarpaani murtui. Kiljuin (kieltämättä melko epämiehekkäästi) tuskasta sen verran vakuuttavasti, että neiti tiukkapipo hiljeni ja sain tilaisuuden pukea päälleni ja nilkuttaa ulos. Hain laivan infosta teippiä, jolla vedin varpaani nippuun ja päätin siinä promenadella tuskaani irvistellessä, että tämän vuoden pikkujoulut saisivat tältä osin olla minun puolestani myöskin paketissa.

X