Ihmiset ja suhteet

7 vinkkiä parempaan seksiin – Näin elvytät pitkän parisuhteen

Teksti: Anna.fi

Tiskikone tyhjentämättä ja villakoira-armeija sängyn alla. Herätyskello soi kuuden tunnin päästä. Seksi tuntuu pakkopullalta, jota olisi harrastettava vain siksi, että edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo kuukausi. Tai kaksi.

Vakiintuneessa parisuhteessa pari tuntia pidemmät yöunet menevät helposti kahdenkeskisen ajan edelle. Pitkät tauot seksielämässä voivat kuitenkin johtaa kumppanista etääntymiseen ja jopa katkeroitumiseen. Säännöllinen seksi pitää yllä romantiikkaa ja läheisyyttä. Seksin aikana erittyvä mielihyvähormoni oksitosiini taas lisää kiintymyksen tunnetta. Älä siis pikakelaa seksiä päiväjärjestyksestäsi, vaan palauta suhteenne alkuaikojen huuma näillä vinkeillä.

1. Virittäydy tunnelmaan

Työ ja perhe-elämä pakottavat suunnittelemaan sänkytreffit joskus kalenterin kanssa. Tämä ei vältämättä ole huono asia. Kun yhteinen yö on kummankin tiedossa, teillä on myös aikaa valmistautua siihen. Kiihottuminen alkaa korvien välistä. Virittäytymällä oikeaan mielentilaan heti aamusta, varmistat, että tunnet olosi illalla superseksikkääksi. Etkä malta odottaa, koska pääset kumppanisi kimppuun. Tunnelman luomiseen sopii täydellisesti pitkä suihku, jossa hellit itseäsi herkullisen tuoksuisella suihkuvaahdolla ja ylellisillä vartalovoiteilla.

2. Hemmottele itseäsi

Koska olet viimeksi ostanut itsellesi äärettömän epäkäytännölliset, mutta syntisen seksikkäät, alusvaatteet? Vai kaipaisiko hiustyylisi päivitystä? Tunteaksesi itsesi upeaksi naiseksi, sinulla on silloin tällöin lupa hemmotella itseäsi naisellisilla ihanuuksilla. Miesten mielestä itsevarmuus on seksikästä, joten piristämällä itseäsi teet palveluksen myös seksielämällesi.

3. Siivoa makuuhuone

Unitutkijat neuvovat, että makuuhuone pitäisi pyhittää nukkumiselle. Mitä jos pyhittäisittekin sen kerran viikossa seksille? Siivotkaa lasten lelut, pyykit ja työpaperit pois näkyvistä. Vaihtakaa lakanat ja sytyttäkää kynttilät. Muistatko, miten kiihottavaa seksi on hotellihuoneessa? Palauta lomamatkafiilis siivoamalla kaikki arjesta muistuttava näköpiiristänne. Ette tarvitse yöpöydälle muuta kuin vesipullon. (Ja ehkä liukuvoidetta.)

4. Fantasioi kumppanistasi

Suhteen alkuaikoina ajattelit kumppaniasi herkeämättä ja lyhytkin ero tuntui tuskalliselta. Sitten rakkauden ensihuuma katosi ja halut hälvenivät. Talviuneen uinahtanutta libidoa kannattaa herätellä itsetyydytyksen avulla, sillä tutkimukset osoittavat fantasioinnin vilkastuttavan seksielämää. Fantasioi rohkeasti kumppanistasi ja antautukaa alitajunnassasi hurjiin seikkailuihin. Muista, ettei sinun tarvitse kertoa kiihkeistä päiväunistasi kumppanillesi.

5. Pidä jännitystä yllä

Intohimo väljähtyy helposti, jos jämähdätte illasta toiseen sohvalle. Television ääressä sipsikulho sylissä viihtyvä kumppani ei enää tunnu kiihottavalta, eikä seksi tyydyttävältä. Miamin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yhdessä jännittäviä asioita kokevat parit olivat suhteessaan tyytyväisempiä, kuin arkisiin rutiineihin kangistuneet. Yhteiset harrastukset, matkat ja treffi-illat lisäävät kiintymyksen tunnetta ja säilyttävät seikkailunhalun myös makuuhuoneessa.

6. Keskity esileikkiin

Mies saa orgasmin keskimäärin viidessä minuutissa, naisilla huipun saavuttaminen kestää noin kaksikymmentä minuuttia. Mitä pidempi esileikki, sitä räjähtävämpi maaliviivan ylitys. Jos miehesi on tavallisesti suoran toiminnan sankari, pyydä häntä tällä kertaa keskittymään enemmän hyväilyyn ja suukotteluun. Pitkä esileikki ei lisää pelkästään naisen nautintoa, myös miehet hyötyvät hitaasta etenemisestä. Kun mies huomaa tuottavansa kumppanilleen nautintoa jo esileikin aikana, se lisää hänen itsevarmuuttaan. Tämä taas auttaa miestä kontrolloimaan laukeamistaan paremmin.

7. Unohda suorituspaineet

Vapauttakaa seksielämänne turhista suorituspaineista toteamalla ääneen, ettei seksi voi aina olla hyvää. Joskus orgasmi jää saamatta tai erektio katoaa kesken esileikin. Tärkeintä on, että kykenette suhtautumaan surkeisiinkin kertoihin huumorilla, sillä rimakauhukierre saattaa pahimmillaan johtaa seksistä kieltäytymiseen ja haluttomuuteen. Muista, että myös yhteiset epäonnistumiset lähentävät teitä.

Teksti: Anna Nummisto
Kuva: Thinkstock

Lähteet: Rakkaudeksi.fi, Cosmopolitan, Mens Health

Lue myös:

Säilytä intohimo pitkässä parisuhteessa
Pelasta parisuhteesi (luomu)pornolla

Hyödynnä viisi aistiasi seksissä

X