Seksielämä

9 syytä, miksi sinkkuseksi on parempaa kuin parisuhdeseksi

Villit sinkkuvuodet ovat myytti, sillä tutkimukset osoittavat, että vakiintuneessa parisuhteessa harrastetaan enemmän seksiä kuin sinkkuaikana. Sinkkuseksissä ja yhden yön jutuissa on kuitenkin puolensa.

Teksti:
Anna Nummisto
Kuvat:
123Rf

Villit sinkkuvuodet ovat myytti, sillä tutkimukset osoittavat, että vakiintuneessa parisuhteessa harrastetaan enemmän seksiä kuin sinkkuaikana. Sinkkuseksissä ja yhden yön jutuissa on kuitenkin puolensa.

1. Et murehdi seksin määrää

Parisuhteessa seksiä pitää olla tietty määrä, jonka päättävät tietysti suhteen osapuolet itse, mutta silti: jos intiimit hetket unohtuvat, kumppanin naamasta alkaa nähdä, että väli on venynyt. Sinkulla tällaista ulkopuolista painetta ei ole. Harrastat seksiä silloin, kun sinua huvittaa, eikä kukaan pyörittele silmiään, jos väli venähtää kuukausiksi.

Lue lisää: Ei seksiä tänään(kään)

2. Olet vapautuneempi sängyssä

Vatsamakkaroita, mitä sitten? Jos tyyppiä haittaa hyllyvät kohdat, hän voi poistua samaa reittiä kuin tulikin. Sinkkuseksi on vapauttavaa, sillä yhden yön jutussa kohdataan vain kerran. Jos kaikki ei mene nappiin, sitä on turha jäädä murehtimaan. Nauti vielä kun voit, sillä suhteen syvetessä tilanne muuttuu. Herkimmillään suhde on parin viikon iässä, kun sheivaamattomat jalat ovat maailmanluokan katastrofi.

Lue lisää: 10 huikeaa seksiasentoa – Näitä jokaisen parin täytyy kokeilla!

3. Huolehdit paremmin ehkäisystä

Tiedäthän nämä tapaukset: ”Ei meille pitänyt tulla toista vauvaa, mutta sitten kerran ehkäisy vaan jotenkin unohtui…” Toki vahinko voi käydä sinkullakin, mutta yleisesti ottaen ehkäisystä huolehditaan satunnaisissa suhteissa paremmin kuin tutun kumppanin kanssa.

Lue lisää: Pillerit, kierukka vai kondomi? Näin löydät itsellesi sopivan ehkäisyn

4. Olet kokeilunhaluisempi

Tekisikö mieli kokeilla jotain ihan uutta? Parisuhteessa tutuista mukavista kaavoista poikkeaminen saattaa olla pelottavaa. Tai ehkä jännität kumppanin reaktiota. Sinkkuna sinun ei tarvitse pelätä, että raju ehdotuksesi jäädyttää välinne viikkokausiksi – ellei jopa lopullisesti.  Jos tänään tahdot kokeilla mansikkaa, se ei tarkoita, ettetkö huomenna voisi taas haluta vaniljaa.

Lue lisää: Naisten salaiset seksifantasiat – Näistä haaveistaan naiset eivät puhu

5. Uskallat vaatia orgasmia

Useat naiset myöntävät, että heidän on helpompi saada orgasmi tuntemattoman kumppanin kanssa kuin vaikkapa juuri alkaneessa parisuhteessa. Uudelle kumppanille on helppo antaa ohjeita ja kertoa, jos hänen tekemisensä eivät toimi. Sanopa sama sille suloiselle miehelle, joka on juuri tehnyt kaikkensa saadakseen sinut laukeamaan – eikä millään onnistu. Auts.

Lue lisää: Nämä asiat yhdistävät naisia, jotka saavat lähes aina orgasmin

6. Seksi on monipuolisempaa

Uusi kumppani tuo makuuhuoneeseen uudet näkökulmat. Tuttu lempiasentosi saattaa saada haastajan, kun mies esittää omat bravuurinsa. Pariskuntien parin minuutin lähetyssaarnaaja saunan jälkeen on sinkulle lähinnä surullinen vitsi.

Lue lisää: Näitä seksitemppuja miehet vihaavat – vaikka naiset toisin luulevat

7. Sinun ei tarvitse pönkittää kenenkään egoa

Sinkkuna kenenkään itsetunto ei ole riippuvainen sinun kehuistasi. Huonoa seksiä ei tarvitse ylistää vain sen takia, että kumppanille tulisi parempi mieli. Inhottava ei tarvitse olla, mutta tiedäthän – jos seksi oli vain ”ihan hyvää”, sinun ei tarvitse hehkuttaa ”parasta koskaan saamaasi orgasmia”.

Lue lisää: Huono itsetunto? Näin voit treenata itsellesi paremman itsetunnon

8. Se on vain seksiä

Sinkkuseksiin ei liity taka-ajatuksia vauvoista tai siivousvuoroista. Se ei ole hyvittelyseksiä tai anteeksipyyntöseksiä. Se on vain seksiä.

Lue lisää: Näin opettelet saamaan moninkertaisia orgasmeja

9. Erilaisuus yhdistää

Vähän omituinen huithapeli, joka ei tyyppinä sytytä sinua yhtään? Mutta aivan mahtava sängyssä! Ei mitään väliä, vaikka vanhempasi eivät sulattaisi tätä vävyehdokasta tai et koskaan voisi viedä miestä kavereidesi keskelle. Jos kemianne kohtaavat sängyssä, se riittää. On sitä paitsi aika jännittävää harrastaa seksiä miehen kanssa, joka ei aivan istu normeihisi.

Lue myös:

Nuole, ime ja kiusaa – Näin annat täydellistä suuseksiä Onko sinulla seksiälyä? Viisi väitettä miehen orgasmista

Lähteet: Huffington Post, Elite Daily

X