Ihmiset ja suhteet

Ellien pettämiskysely: Nämä ovat yleisimmät pettämisen syyt

Teksti: Anna.fi

Ellien pettämiskyselyyn vastanneet kertoivat, mitkä asiat ovat ajaneet heidät pettämään kumppaneitaan. Lue jutusta syyt ja katso vastauksista muodostuneet diagrammit!

seksi, ihmissuhteet, pettäminen, Ellien pettämiskysely

Ellien pettämiskyselyyn vastasi 266 henkilöä, joista 47,74 % on pettänyt vakituista kumppaniaan. 52,26 % vastaajista kertoi olleensa kumppanilleen uskollinen.

Kysyimme, millaisia asioita vastaajat pitävät pettämisenä. Vastaajista 97,64 % mielsi pettämiseksi seksin harrastamisen ja 60,63 % piti pettämisenä rakastumista toiseen henkilöön. Hieman yli puolet vastaajista pitivät myös suutelemista pettämisenä. Kyselyyn listaamistamme vastausvaihtoehdoista pystyi valitsemaan useita.

Mikä on mielestäsi pettämistä?

Miksi kumppania petetään?

Kysyimme myös, millainen tilanne vastaajan omassa parisuhteessa oli ollut pettämisen aikana. Vastaajista 36,22 % kertoi, ettei hän ollut kokenut saavansa omalta kumppaniltaan arvostusta. Myös ratkaisemattomat ongelmat korostuivat vastauksissa pettämisen syinä (33 %). Lähes 30 % vastaajista olisi puolestaan halunnut omassa parisuhteessaan enemmän seksiä.

Yli puolet (55 %) kyselyyn vastanneista kertoi pettäneensä tunteakseen itsensä halutuksi ja saadakseen huomionosoituksia. 48 % pettäneistä halusi kokea intohimoa ja 45% kaipasi hellyyttä ja läheisyyttä. 34 % petti saadakseen jännitystä ja vaihtelua arkeen ja 32 % petti kumppaniaan siksi, että rakastui toiseen henkilöön.

Pettämisen syitä usealla vastaajalla olivat myös riittämätön seksin määrä parisuhteessa (19 %) ja uudenlaisten seksuaalisten kokemusten saaminen (18 %). Osa vastaajista (9,5 %) kertoi pettäneensä myös siksi, ettei parisuhteessa saa tai kehtaa pyytää haluaamansa seksiä.

Miksi petit?

seksi, ihmissuhteet, pettäminen, Ellien pettämiskysely

Vastaajista 56 %:lle pettäminen oli ollut hetken mielijohde. Kyselyyn vastanneista 28 % oli etukäteen päättänyt pettää kumppaniaan tietyn henkilön kanssa ja 17 % oli päättänyt pettää jonkun ennalta määrittelemättömän henkilön kanssa.

Taustalla selvittämättömiä ongelmia

Vastaajista 40,45 % oli yrittänyt ratkoa suhteen ongelmia ennen pettämistä, mutta kumppani ei ollut kokenut asioiden ratkomista tarpeelliseksi. 36 % puolestaan vastasi, että ongelmia oli pyritty aiemmin selvittämään, mutta se ei ollut tuottanut tulosta. 2,25 % oli hakenut suhteen ongelmiin apua parisuhdeterapiasta.

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:
Pettämisen merkit – Huomaa muutokset kumppanissa
Näin kumppanille valehdellaan – Lue aiheet ja pariterapeutin kommentit!
Victoria Milanin maajohtaja Dominika Peczynski: ”Kun petät, suhde muuttuu aina!”

Keskustele aiheesta:
Ihmissuhteet
Parisuhteessa
Suhteita ja kohtaamisia

X