Ihmiset ja suhteet

Ellit vastaa: Lasten saaminen vei spontaanin seksin

Teksti: Anna.fi

Ellit vastaaLasten saaminen muuttaa kiistatta sekä naisen että miehen elämän. Miten pienten perheenjäsenten tulo on vaikuttanut ellien seksielämään? Lue seksikyselyn vastaukset.

Lasten saamisen myötä seksikertojen määrä on monen ellin elämässä vähentynyt. Lasten hyvinvointi on mennyt nautinnon tavoittelua tärkeämmälle sijalle.

Usea vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: lasten saaminen ei ole vaikuttanut seksielämään millään tavalla.

Moni elli kertoo spontaanin seksi vähentyneen tai loppuneen kokonaan. Pienten askelten ääni makuuhuoneen ovella rajoittaa seksin harrastamista milloin tahansa. Tilannetta on yritetty paikkailla muun muassa viettämällä kiihkeitä iltapäiviä lasten ollessa hoidossa.

Väsymys ja hormonitoiminta ovat niittäneet seksihaluja. Univaikeuksista kärsineet äidit toteavat, että kaikki liikenevät voimat ovat menneet lasten ja kodin hoitamiseen. Ellit kertovat myös, että oma kumppani on saattanut kääntää syystä taikka toisesta selkänsä äidiksi tulleelle puolisolle.

Hyvin moni kyselyyn vastannut kertoo kuitenkin myös äidiksi tulemisen jälkeisistä positiivisista asioista. Moni vastaaja on saanut ensimmäisen orgasminsa synnyttämisen jälkeen tai orgasmin saaminen on helpottunut. Myös suhde omaan kumppaniin on vanhemmudeen myötä monilla muuttunut syvemmäksi ja parantanut siten merkittävästi myös rakkauselämää. Omaan kroppaan suhtautuminen on useiden mielestä ollut helpompaa äidiksi tulon myötä.

Avoimeen kysymykseen siitä, miten lasten saanti on vaikuttanut seksuaalisuuteen ja seksielämään, ellit vastasivat muun muassa tällä tavoin:

– Sain ensimmäisen orgasmin vasta lasten syntymän jälkeen.Kroppa tietysti on vähän muuttunut ja sen hyväksyminen vei vähän aikaa.Sit kun on sinut kroppansa kanssa voi nauttia myös seksistä enemmän.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että hyvinkin paljon. Seksielämää ei ole juuri lainkaan, koska miehestä on tullut haluton.

– Pikkuvauva-aikana univajeen vuoksi haluttomuutta. Myös parisuhteen muuttuminen mies-nainen asetelmasta äiti-isä -asetelmaan vaikutti siten, että asetin itseni äitinä tärkeämmäksi kuin vaimona olemisen.

– Lasten saanti vapautti saamaan orgasmin, jota aiemmin en pystynyt saamaan.

– Yllättävän mukavasti. Seksielämä ei ole kuihtunut, vaikka näin kuvittelin käyvän kun vauva tulee taloon. Vauva on nyt 4 kk ja seksielämä on suunnilleen samanlaista kuin ennen vauvaa. Ehkä seksikertoja on hiukan harvemmin, mutta riittävän usein ja säännöllisesti kuitenkin.

– Raskausaikana seksiä on edelleen harrastettu tiuhaan ja se on tuntunut aina hyvältä, synnytykset ovat alkaneet aina seksin jälkeen. Synnytyksen jälkeen olen aina odottanut kovasti koska seksielämän saisi taas aloittaa. Vasta kolmannen lapsen jälkeen olen kokenut haluttomuutta väsymyksen takia, mutta tilanne on nyt korjaantunut.

– Seksin määrä on vähentynyt.

– Merkittävästi. Seksi ei ole enää spontaania ja oma hormonitoiminta erityisesti imetyksen aikana on vähentänyt halukkuutta. Myös äidin ja vaimon roolin yhdistäminen on aiheuttanut keskittymisvaikeuksia seksin aikana.

– Vähentänyt kertoja, mutta parantanut laatua. Lapsen saamisen jälkeen seksi on parantunut entisestään, ehkä oman kehon tuntemisen takia. Myös suhde puolisoon on syventynyt, joka varmasti myös vaikuttaa seksielämään.

– Neljä lasta jotka syntyivät suht peräkkäin. Vuosikausia meni väsymyksessä ja ei siinä jaksanut seksiäkään.

– Lapsen saamisen jälkeen halukkuus seksiin romahti ja koska en osannut / kehdannut hakea apua (olin vielä sen verran nuori) se kesti tosi pitkään.

– Ei oikeastaan millään tavalla. Kuopuksen syntymän jälkeen, halut olivat niin kovat, että olimme yhdynnässä reilun viikon kuluttua synnytyksestä, vaikka limakalvot olivat kuin hiekkapaperia. Ainoa lasten aiheuttama hankaluus seksiin, on sen yhteisen ja yksityisen ajan löytäminen, jollei pikapano miellytä. Iltaisin väsyttää ja viikonloppuisinkin lapsia ei usein saa yhtäaikaa pois kotoa. Lasten ollessa pieniä harrastimme kuumia iltapäiviä, lasten uinuessa päiväunilla.

– Raskausaikana seksihalut olivat suuremmat, mies pelkäsi satuttavansa vauvaa. Lapsien synnyttyä seksielämä on ollut hiljaista, lasten vointi huolettaa enemmän kuin tyydyttyminen.

– Hidastanut

– Positiivisesti

– Lisännyt seksuaalisuutta

– Olin 14 vuotta parisuhteessa ja saimme sinä aikana kolme lasta. Lasten saaminen ei vaikuttanut seksielämäämme. Se pysyi vireänä eroon asti. Seksuaalisuuteen sanoisin joko lasten tai iän tai kenties molempien yhdessä vaikuttaneen siten, että nykyään hyväksyy itsensä ja tuntee naiselliseksi ja seksikkääksi, vaikka raskausarpia on, imetysten jäljiltä rinnat ovat kärsineet ja vatsapussikin löytyy hoikkuudesta huolimatta. Ulkoisista seikoista ei välitä vaan ne kokee normaaleina ja elämään kuuluvina. Ilman lapsia iän vartaloon tuomat muutokset saattaisi olla vaikeampi hyväksyä.

– Mitä pidemmälle raskauteni eteni, sitä vähemmän mieheni minua halusi. Synnytyksen jälkeen seksistä tuli todella harvinaista herkkua. Kun lapsemme oli reilun vuoden, mieheni jätti minut toisen naisen takia. Eromme syyt olivat varmasti moninaisemmat, kuin pelkkä seksuaalisen kiinnostuksen hiipuminen. Joka tapauksessa säännöllinen seksielämäni loppui lapsen tuloon. Nyt olen ollut sinkkuna neljä vuotta. Kolme lyhyttä suhdetta ja muutama yhden yön juttu on eron jälkeen ollut. Seksielämäni on surkeaa.

– Odotusaikana mies kieltäytyi seksistä.

– Kypsyttävästi

– Ei ole aikaa harrastaa seksiä. Mies ei enää halua minua naisena. (Olen vain äiti 🙁 )

– Vähentänyt haluja (koska on väsynyt ja yhteistä aikaa vähän, kiire), vaikea välillä olla myös vaimo, koska äitinä olo on niin intensiivistä

– Imetys heikensi himotusta, mutta kosketus yms kyllä saa minut haluamaan miestäni. Kiihottuminen voi myös viedä nyt aikaa hieman enemmän, koska seksiä ei voi harrastaa yhtä impulsiivisesti kuin ennen. Synnytyksestä johtuvien vaivojen vuoksi joutuu myös varomaan hieman enemmän, kun kohdunsuu on herkkä.Raskaana ollessa sain vaivakseni hiivan joka on ollut nyt krooninen, se kuivattaa limakalvoja. Lapsen takia valvominen johtaa kovaan väsymykseen joka vie ns. panettamisen helpommin pois, mutta himo syttyy houkuttelemalla ja hormonitasapainon palautuessa. Kehon muuttuminen myös tuo toisinaan epävarmuutta. Kahden imetyksen myötä kauniit rintani ovat nyt tyhjät pussit. Harkitsen silikonien ottoa.

– Genitaalialue ei tietenkään ole entisellään. Ensimmäisen lapsen jälkeen se oikeastaan parani, mutta toinen ja kolmas ovat repineet enempi. Ongelmia aiheutuu lähinnä sisäänviennissä. Se voi olla kivuliasta. Sen jälkeen puhdasta nautintoa. Minulla ajoittain ollut löysyyttä lantiopohjanlihaksissa, mutta tilanne on aina korjautunut.

Minkälaisia ajatuksia nämä tulokset sinussa herättävät? Avaa sanainen arkkusi kommentointiosiossa!
X