Ihmiset ja suhteet

Eroottinen pukeutuminen

Teksti: Rakel Liekki

Eroottinen pukeutuminen ei ole vain kumppanin miellyttämistä vaan myös autoeroottista julistusta, jossa pukeutumisen aikaansaama mielentila on tärkeämpi kuin pukeutumisen aikaansaama lopputulos. Olennaisempaa kuin se miltä näyttää, on se miltä tuntuu. Vaatteilla voi pukea itsensä eroottisen mielentilaan ja toki myös viestiä ja vietellä.

Kumppanin vietteleminen seksikkään asun avustuksella on molemmille osapuolille hauska, nautinnollinen leikki. Rohkea pukeutuminen voi tehdä seksistä erilaisen kokemuksen, eri tavoin pukeutuminen kun usein helpottaa myös eri tavoin käyttäytymistä. Eroottisen pukeutumisen tuoman roolin varjolla monen on helpompi kokeilla salaisiakin fantasioitaan.

Pukeutumisella vietellessä kannattaa korostaa vaatetuksella miehen ja naisen välistä sukupuolieroa. Eli valita asukokonaisuuksia, jotka korostavat naisellisina tai miehisinä pidettyjä ruumiinosia. Esimerkiksi avara kaula-aukko tuo  naisilla esiin rintoja ja korkokengät säärien pituutta. Miehillä hihaton paita korostaa käsivarsia tai puvun olkatoppaukset hartioiden leveyttä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että se minkä kukin mieltää eroottiseksi pukeutumiseksi on yksilöllistä ja vaihtelee sekä henkilökohtaisten mieltymysten että kulttuurisidonnaisten tottumusten vuoksi. Parhaaseen lopputulokseen pääseekin kuuntelemalla itseään. Jokaisella on fetissejä, joiden toteuttaminen tuottaa seksuaalista kiihottumista, mielihyvää ja jopa eheyden tunnetta. Osa fetisseistä on kuitenkin niin arkipäiväisiä tai yleisesti hyväksyttyjä ettei niitä mielletä fetisseinä. Fetisismi havaitaankin lähinnä niillä, joiden fetissit eivät ole yleisiä. Tyypillisiä fetissejä ovat esimerkiksi korkokengät, sukkahousut, latex- ja nahkavaatteet, mutta fetissejä voivat yhtälailla olla myös monen mielestä epäeroottiset asiat kuten toppatakit, pörröiset neuleet tai  kumisaappaat.

Vaikka eroottisten asusteiden valikoima on naisille huomattavasti suurempi ei eroottinen pukeutuminen ei ole vain naisten etuoikeus. Myös miehen eroottisuus korostuu viestejä antavilla vaatteilla ja tyyleillä. Erityisesti jos pukeutumisessa haluaa toteuttaa roolileikkifantasioita miehelle löytyy lukuisia asuvaihtoehtoja. Suosittuja miehisiä roolileikkiasuja ovat lääkärintakki stetoskooppeineen sekä sotilaan, poliisin ja palomiehen työasut. Mikään ei kuitenkaan estä käyttämästä mielikuvitusta ja pukeutumasta vaikkapa moottoripyöräilijäksi tai tuhmaksi joulupukiksi. Naisille yleisimmin valmiina tarjolla on sairaanhoitajan, sisäkön ja naispoliisin asuja. Valmiisiin ratkaisuhin ei kuitenkaan ole mikään pakko tyytyä, vaan yhtä hyvin voi käyttää mielikuvitustaan ja pukeutua vaikkapa geishaksi tai sirkusprinsessaksi.

Usein jo kotona olevista vaatteista saa uudella tavalla yhdistelemällä eroottisia roolileikkiasuja. Mikäli mielii ostoksille kannattaa muistaa, että eroottisia vaatteita ja asusteita löytää seksikauppojen ja alusvaatepuotien lisäksi myös muualta.

Tässä omat suosikkiostospaikkani:

Hula Hula Boutique

Vaateliike Hula Hula Boutiquesta Helsingistä löytyy monenlaista pientä kivaa erityisesti burlesque-henkiseen eroottiseen pukeutumiseen.

Heavenly Circus

Sekä netissä, että Tampereella palvelevan Heavenly Circuksen valikoimista löytyy vaatteiden lisäksi kenkiä, asusteita, mittatilauskorsetteja ja oma erittäin tyylikäs latex-vaatemallisto.

X