Ihmiset ja suhteet

Erotiikan kymmenen käskyä

Teksti:
Anna.fi

Saattele eroottisuutesi uusiin ulottuvuuksiin henkisiä taitojasi syventäen! Neuvonantajina toimivat antiikin kreikkalaisten viisaudet ja bestseller-kirjailija Thomas Mooren ajatukset.

Ihmissuhteet, parisuhteet, seksi, erotiikka, kreikkalainen mytologia, kamasutra,  Thomas Moore, henkisyys

Antiikin kreikan uskonto on vaikuttanut vahvasti ihmisten käsityksiin seksistä, ja heidän oppiensa mukaan jumalakin voi olla äärettömän eroottinen, sensuelli – jopa seksikäs. Olihan Aphroditekin todellinen jumaluus: palvottu, rukoiltuja kunnioitettu. Zeus puolestaan vietti 300 vuoden häämatkan vaimonsa Heran kanssa, ja maailman monet ihmeet saivat syntynsä hänen orgasmeistaan.

Intiassa jumallista luovuutta kuvaa kamasutra, jonka perimmäisenä kehotuksena on pohtia oman seksuaalisuuden taustalle olemassaolonsa tarkoitusta: mitkä ovat tarpeeni ja lakini?

Jos ihminen ei ole muodostanut vahvaa henkistä suhdetta omiin ajatuksiinsa, hänen henkisyytensä ei ole Thomas Mooren ajatusten mukaan erityisen vahvaa. Samalla hänen seksuaalisuutensakin on todennäköisesti heikompaa kuin vahvasti henkisillä ihmisillä.

Lue lisää aiheesta: Thomas Moore: Care of the Soul – A Guide for Cultivating Depth and Sacredness in Everyday Life ja Thomas Moore: Soul Mates

Lähteet: Yourtango.com, Thomas Moore
Teksti / käännös: Elina Järvi
Kuva: Colourbox.com

X