Seksielämä

Haaveiletko silkkilakanoista vai kimppakivasta? Tämän seksifantasiasi paljastavat persoonallisuudestasi

Lähes kaikki miettivät joskus, mitä seksifantasiat paljastavat luonteestamme. Asiantuntijoiden mukaan perfektionistit haaveilevat silkkilakanoista, introvertit erikoisemmasta seksistä ja ahdistuneet purkavat tunteitaan dominointiin. Lue, mitä fantasiasi paljastavat sinusta – ja hänestä.
2.8.2019 Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Eroottiset fantasiat laajentavat seksielämää, eikä erikoisistakaan haaveita tarvitse häpeillä. Mielikuvitus on turvallinen tapa käsitellä tunteita ja rooleja, jotka eivät pääse aina purkautumaan tosielämässä.

Seksifantasiat voivat kertoa luonteesta ja kiintymystyylistä

Päiväuniaan ei kannata ylianalysoida, mutta moni meistä miettii joskus, mitä fantasia kertoo luonteestani? Aiheesta on tehty useampikin tutkimus. Sosiaalipsykologi Justin Lehmiller tutki yli 4000 amerikkalaisen fantasioita, sekä naisten että miesten, heteroiden ja lgbtq-ihmisten.

Israelilainen psykologi Gurit E. Birnbaum tutkimusryhmineen haastatteli 48 paria heidän fantasioistaan. Tutkijat havainnoivat myös vastaajien kiintymystyyliä. Olivatko he varmoja vai epävarmoja kumppaninsa rakkaudesta? Näyttivätkö he tunteensa vai käyttäytyivätkö he välttelevästi?

Myös seksuaali- ja psykoterapeutti Ian Kerner erittelee Health-lehdessä fantasioiden yhteyttä erilaisiin persoonallisuudenpiirteisiin.

Listasimme yleisimmät fantasiat ja asiantuntijoiden analyysit niistä:

Ekstrovertit haaveilevat kimppakivasta

Ekstrovertit ovat ulospäinsuuntautuneita. He saavat energiaa muista ihmisistä, heidän huomiostaan ja huomioimisestaan – myös sängyssä.

Justin Lehmillerin tutkimuksessa ilmeni, että ekstrovertit haaveilevat usein ryhmäseksistä. Myös yksiavioisen parisuhdemallin kyseenalaistaminen kiinnostaa heitä. Polyamoria eli suhteet useiden kumppanien kanssa ja parinvaihto vilahtelevat ekstroverttien fantasioissa.

Lue myös: Parinvaihto, kimppakiva ja orgiat – uusia kokemuksia parisuhteeseen

Introvertteja kiinnostaa erikoisuudet

Introvertit viihtyvät ekstroverttejä enemmän itsekseen. Heidät luokitellaan usein ujoiksi, vaikka kaikki introvertit eivät ole arkoja. Heidän seksifantasiansa ovat usein kaukana kainostelusta.

Introvertit kiihottuvat ekstroverttejä enemmän tabuista ja hieman erityisemmästäkin seksistä. Kalhleet saattavat kilistä ja piiskat viuhua sen ihmisen mielessä, joka vetäytyy baarin nurkkapöytään katse polvissa.

Justin Lehmiller arvelee tämän johtuvan siitä, että introvertit solmivat ihmis- ja seksisuhteita usein hitaammin ja harvemmin kuin ekstrovertit. Omaan maailmaan vetäytyminen voi kuitenkin vahvistaa seksuaalista mielikuvitusta. Herkkä tai vetäytyvä ihminen voi voimaantua rikkoessaan tabuja ajatuksissaan.

Lue myös: Kyllästyttääkö perusseksi? Mitä jos kokeilit jotain uutta sm-tyyliin?

Miellyttäjät palvelevat myös sängyssä

Ihmiset, jotka ovat luonteeltaan hoivaavia miellyttäjiä, fantasioivat usein kumppaninsa palvelemisesta.

Justin Lehmillerin mukaan kiltit miellyttäjät haaveilevat harvoin tunteettomasta seksistä tuntemattoman kanssa. Yhteinen nautinto ja rakastetun mielihyvä kiihottavat heitä enemmän.

Ahdistuneet haluavat dominoida rajusti

Ne, jotka käskyttävät, sitovat ja piiskaavat seksifantasioissaan, eivät ole aina tosielämässä määrätietoisia rautahermoja.

Gurit E. Birnbaumin tutkimuksen mukaan ne, jotka ovat ihmissuhteissaan ahdistuneita ja vältteleviä, haaveilevat dominoinnista ja kovista otteista. Ahdistuneet kiihottuvat myös tunteettomasta seksistä, johon ei liity rakkautta.

Amerikkalainen seksuaaliterapeutti Ian Kerner sanoo Health-lehdessä, että etenkin perinteisiä sukupuolirooleja suhteissaan toteuttavat naiset fantasioivat dominan roolista.

Tarkat aikatauluttavat sessiot silkkilakanoissa

Miljöö, oikea hetki, vaatteet ja tuoksut ovat tärkeitä pikkutarkoille ihmisille. He nauttivat siitä, että fantasia on täydellinen jokaista yksityiskohtaa myöten. Silkkilakanoita ja takkatulta kiitos – mutta lakanoiden pitää olla oikean väriset, eikä takka saa savuttaa!

Justin Lehmiller huomasi, että tarkat ihmiset merkitsevät seksin usein kalenteriinsa. He myös nauttivat perinteisestä vaniljaseksistä, eivät niinkään tabuista ja bdsm-leikeistä.

Google-kalenteriin merkitty lähetyssaarnaaja ei ole maailman riettain fantasia. Se voi kuitenkin olla avain hyvään seksiin ja parisuhteeseen. Saksalaistutkimuksen mukaan parit, jotka aikatauluttavat seksinsä, nauttivat siitä eniten ja ovat tyytyväisiä suhteeseensa.

Lue myös: Kuuma seksikalenteri – 12 asentoa, jotka nostavat seksielämäsi vuodessa uudelle tasolle

Neuroottiset kaipaavat romantiikkaa

Intohimoinen yö sen yhden oikean kanssa. Rakkaudentunnustuksia ja syviä katseita. Olet niin kiihottava, että hän ei pysty pidättelemään itseään. Tämä on monen neuroottisen ja epävarman ihmisen fantasia.

Justin Lehmillerin ja Gurit E. Birnbaumin tutkimusten mukaan epävarmat hakevat seksistä turvaa. Ryhmäseksin sijaan he fantasioivat yhdestä kumppanista, joka omistautuu vain heille.

Rakastaja saa olla raju ja dominoivakin, mutta yhteisiä sääntöjä pitää noudattaa. Neuroottinen ihminen voi ahdistua seksin aikana tapahtuvista yllätyksistä, joten turvasanaa pitää noudattaa. Fantasiointi onkin epävarmoille turvallinen seksuaalisuuden muoto.

Lue myös: Hyvästi arkinen suorittaminen! 5 helppoa ja kutkuttavaa tapaa lisätä läheisyyttä makuuhuoneessa

Kokeilijat vääntäytyvät erikoisiin asentoihin

Haluatko kokeilla kottikärryjä, valtiatarta tai muita akrobaattisia seksiasentoja? Kiihottaako ajatus kiinni jäämisestä tai seksistä julkisella paikalla? Jos vastasit kyllä, luonteessasi on ainakin ripaus seikkailijaa.

Mitä kokeilunhaluisempi ihminen, sitä enemmän hän haluaa testata uusia asioita myös seksissä. Pelkkä fyysinen kiihotus ei riitä kokeilijalle, vaan hän tyydyttää henkistä seikkailunnälkäänsä haaveilemalla seksistä lentokoneessa tai tuntemattomien kanssa.

Justin Lehmillerin mukaan kokeilunhaluisilla on myös vaihtelevimpia fantasioita. Yhtenä päivänä seikkailija haluaa rajua sm-seksiä, toisena romantiikkaa auringonlaskussa.

Lue myös: 7 sopivasti tuhmaa seksiasentoa, jotka takaavat orgasmin – kokeile naistensatulaa, keinutuolia tai istuvaa lootusta

Valta kiinnostaa tirkistelijää

Fantasiat katseen kohteena olemisesta ovat yleisiä. Fantasia kiihottaa niitä, jotka eivät ahdistu, vaan nauttivat kiinni jäämisen riskistä.

Tirkistelyfantasiaan liittyy myös dominoiva elementti. Katseen kohteena oleminen tekee ihmisestä haavoittuvan, sanoo seksuaaliterapeutti Ian Kerner. Osa ihmisistä kiihottuu siitä, että heiltä viedään kontrolli katseen avulla.

Tirkistelijä taas syttyy ajatellessaan, että hänen katseellaan on valta, jonka objekti toinen on.

Lue myös: Seksiä ulkosalla – uskallatko kokeilla?

Lähteet: Huffington Post, Health, Leh Miller, Psychology Today, Sage Journals, Taylor & Francis Online

Lue myös

Suosittelemme