Toisen ajatuksia on vaikea lukea. Siksi on syytä ilmaista selkeästi, millaiset asiat itselle tuottaa nautintoa.
Seksielämä

Haluaisitko parempaa seksiä? – Näin neuvot kumppaniasi loukkaamatta häntä

Kenenkään ei pitäisi tyytyä huonoon seksiin, mutta hyvää parisuhdetta ei kannata lopettaa kuin seinään vain seksin vuoksi. Mitä tehdä, kun täydellinen kumppani onkin huono sängyssä?
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Ilmaise nautintosi äännähdyksillä ja eleillä

Jos seksistä puhuminen jännittää, halua voi ilmaista ensin kehonkielellä. Reagoi selvästi kosketuksiin, joista pidät. Sinun ei tarvitse voihkia kovaäänisesti, mutta anna kumppanillesi ymmärrettäviä viestejä siitä, mitkä asiat kiihottavat sinua.

Ohjaa hänen kätensä ja huulensa oikeisiin paikkoihin. Yhdynnässä voit nopeuttaa tai hidastaa työntöjä vetämällä häntä itseäsi vasten, vetäytymällä ja puristamalla jalkojasi yhteen.

Keskustele: Mies ei huomioi lainkaan minun nautintoani

Tylyä kritiikkiä kannattaa välttää

Positiivinen palaute motivoi, tyly kritiikki lannistaa ja aiheuttaa riitoja. Älä tartu ensimmäisenä siihen, mitä toinen ei osaa sängyssä. Anna tunnustusta siitä, missä hän on hyvä.

Jos kumppanisi on hyvä suutelija, mutta hätäinen esileikissä, kerro ensin, että hänen suudelmansa villitsevät sinut. Seuraavaksi voit esimerkiksi kuiskata, että olisi ihanaa, jos hän suutelisi kiireettömästi koko vartaloasi, koska nautit hänen kosketuksistaan niin paljon.

Selkeä kannustus motivoi

Seksuaalisuuteen perehtynyt tohtori Trina Reid neuvoo puhumaan minä- ja sinä-muodossa, kun kehut kumppanisi seksitaitoja.

Tuntuu innostavalta, kun toinen sanoo ”tuo tuntuu hyvältä”. Vielä upeammalta tuntuu, kun nainen käyttää suoria sinä- ja minä-muotoja, kuten ”sinä saat minut kuumaksi” tai ”minä tulen hulluksi himosta, kun teet noin”.

Naisen nautinnossa kyse ei ole mystiikasta vaan oikeista kosketuksista. Selkeä kannustus motivoi harjoittamaan taitojaan paremmiksi.

Vältä syyttelyä

Reid neuvoo kuitenkin välttämään liian suoraa sinä-puhetta silloin, kun toiselle antaa kritiikkiä.

Kumppanille ei kannata sanoa, että ”sinä teet tuon huonosti” tai ”minä en voi sietää tuota”. Se voi saada kumppanisi tuntemaan, että seksin tyydyttävyys on vain hänen vastuullaan. Hän voi myös kokea, että haluat syyttää ja loukata häntä. Seksielämä ei kuitenkaan parane nöyryyttämisen, vaan ohjaamisen ja motivoinnin avulla.

Sen sijaan palautteen yhteydessä kannattaa aina tarjota toimivaa vaihtoehtoa: mitä haluaisit hänen tekevän.

Jos esimerkiksi miehen tahti on yhdynnässä liian nopea, älä sano, että hän laukeaa liian nopeasti. Hidasta hänen liikkeitään vartalollasi ja kuiskaa ”rauhoitutaan vähän, koska haluan nautiskella pitkään”.

Orgasmia ei kannata teeskennellä

Orgasmin teeskentely pahentaa seksiongelmia. Jos näyttelet nautintoa, toinen kuvittelee tekevänsä kaiken oikein. Hän voi järkyttyä ja masentua tajuttuaan, ettet olekaan ollut rehellinen tai lauennut oikeasti.

Älä odota, että kumppanisi oppii lukemaan ajatuksiasi, vaan ilmaise, mistä pidät. Kun hän onnistuu, näytä nautintosi estoitta.

Lue myös: Opi saamaan orgasmeja – näin parannat seksielämääsi

Rakastelu on väärä hetki seksiongelmien puimiselle

Jos käsityksenne hyvästä seksistä eroavat radikaalisti, rakastelu on väärä hetki aiheen puimiselle. Seksi on intiimi aihe, ja alaston, kiihottunut ihminen on haavoittuvainen. Seksiongelmista ei kannata puhua myöskään väsyneenä, stressaantuneena tai riidan aikana.

Jos ohjailu ei vie seksiä toivomaasi suuntaan, ota aihe puheeksi mieluummin seksin jälkeen. Ole rehellinen, mutta älä tyly tai lannistava.

Lue myös:

Näistä merkeistä tunnistat, onko mies hyvä sängyssä

Näin opit puhumaan tuhmia olematta mauton

Keskustele: Täydellinen miesystäväni on surkea sängyssä

Näin puhut seksistä uuden kumppanisi kanssa – lue seksuaaliterapeutin neuvot

Seksielämän yleisimmät ongelmat ja ratkaisut pulmiin

Lähteet: Cosmopolitan, Hitchedmag, Thought Catalog

X