Seksielämä

Huono Äiti -blogisti Sari Helin: ”Naiset usein olettavat, että kaiken pitää olla täydellistä ennen seksiä”

Huonon Äidin Seksikirjan kirjoittaja Sari Helin muistuttaa, että kun mies on saamassa seksiä, häntä ei kiinnosta tipan vertaa onko naisella selluliittia.

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Pekka Mustonen

”Minun on helppo puhua myös seksiasioista miehelleni, mutta olenkin sellainen lärppä”, europarlamentaarikko Petri Sarvamaan vaimo Sari Helin kertoo.

Huonon Äidin Seksikirjan kirjoittaja Sari Helin muistuttaa, että kun mies on saamassa seksiä, häntä ei kiinnosta tipan vertaa onko naisella selluliittia.

Maan luetuimman perheblogin Huonon Äidin kirjoittaja Sari Helin kirjoitti kirjan seksistä yhdessä terapia-alan ammattilaisen Leena Hattusen kanssa.

Huonon Äidin seksikirjan tärkein viesti on, että olkaa ruuhkavuosissa armollisia. Älkää uskoko kaikkia otsikoita ja luulko, että kaikilla muilla on seksiä jossain seksikeinussa. Ei ole. Kellään muulla ei mene paremmin. Ainoa seksi, mikä lisääntyy, on masturbaatio, Sari muistuttaa.

Sarin mukaan kirjan on kumota kolme uskomusta:

1. Se että kaikilla muilla on seksiä

2. kaikki muut saa seksiä ja

3. vain meillä on huonoa seksiä.

– Kirjaa tehdessämme yllätti myös se, miten monen meille asioistaan kertoneen naisen miehellä on haluttomuutta. On tärkeää, että myös miehen haluttomuudesta puhutaan, sillä kun mies on haluton, seuraava askel on puhumattomuus, Sari sanoo.

Yhtenä syynä ihmisten vähentyneille yhdynnöille Sari Helin näkee eritoten alituisen kiireen.

– Ja sitten, kun vapaa-aikaa olisi, ihmiset ovat Facebookissa tutkimassa toisten tattipäivityksiä, kun pitäisi kiinnittää se huomio ihan muihin tatteihin. Lisäksi meillä naisilla on usein semmoinen oletus, että kaiken pitää olla täydellistä ennen kuin voi harrastaa seksiä. Seksin aika on vasta, kun tiskit on hoidettu, pyykit on hoidettu ja sisustus on samanlainen kuin kiiltävissä sisustuskuvissa. Sitten mietitään vielä, onko säärikarvat ajettu, onko minulla selluliittia ja miltä nyt näytän. Huono Äiti sanoo kirjassa, että lakatkaa miettimästä sitä, miltä kroppa näyttää. Kun mies on saamassa, häntä ei kiinnosta tipan vertaa, onko naisella selluliittia.

Summa summarum naiset ja miehet: puhukaa ja antakaa. Ja naiset: älkää ajatelko, että kaiken pitäisi olla täydellistä.

Lue myös:

Huonon Äidin Viikoittaiset: Lapset mummolaan joka viikonlopuksi

Seksihoroskooppi –Lue, millainen on horoskooppimerkkisi suhde seksiin

10 huikeaa seksiasentoa – Näitä jokaisen parin täytyy kokeilla!

 

X