Ihmiset ja suhteet

Hyödynnä viisi aistiasi seksissä

Teksti:
Anna.fi

Kaikkien viiden aistimme aktivoiminen tekee seksistä kokonaisvaltaisen nautinnon.

seksi, aistit, viisi aistia, esileikki, kosketus, kiihottuminen

Kun ajattelet seksiä, mitä tulee ensimmäisenä mieleesi? Yleisimmän käsityksen mukaan seksi pohjautuu ennen kaikkea siihen, miten tulemme kosketetuksi ja kuinka reagoimme kosketukseen. Kosketus on kuitenkin vain yksi osa-alue: meillä on neljä muutakin aistia, joita kannattaa estoitta hyödyntää myös seksin aikana.

1. Kosketus

Kehossamme ja mielessämme tapahtuu paljon jo ennen seksiä. Mistä mielihyvän kokemus sitten varsinaisesti alkaa? Siitä, että näet vilauksen hänen ihoaan vai siitä, että hän koskettaa sinua?

Tapailun alkuvaiheessa pienikin ihokosketus voi herättää halut. Mutta entä silloin, kun olemme jo tottuneet kumppanin kosketukseen, eikä se enää seksin aikana tunnukaan erityisen kutkuttavalta. Syvyyttä hetkeen voi hakea uppoutumalla rauhassa kumppanin erogeenisten alueiden koskettelemiseen. Myös tantrasta voi ammentaa seksielämään uudenlaista ulottuvuutta.

Yksi tapa syvän mielihyvän ja intohimon kokemiseen piilee suutelemisessa. Kun suutelet häntä, aisti hänet koko kehollasi. Ja kun olette päässeet esileikkivaiheeseen, jatkakaa sitä vähintään kymmenen minuuttia: esileikki vahvistaa erektiota ja voimistaa orgasmia.

2. Tuoksut

Ihmiset välittävät kemiallisia aineita, feromoneja, jotka saavat meidät seksuaalisesti kiinnostumaan tietystä ihmisestä. Ominaistuoksullamme on siis suuri merkitys siinä, kuinka viehättäviksi kumppanisi kanssa koette toisenne.

Tutkijoiden mukaan naisilla on herkempi hajuaisti kuin miehillä. Se on helppo uskoa: jos mies tuoksuu hyvältä, hänestä päämme sisällä jo syntyneet tyyppikäsitykset sortuvat nopeasti. Mies voi olla kivannäköinen ja mukava, mutta hän ei välttämättä sytytä ensivaikutelman perusteella ”sillä tavalla” – kunnes huomaat, että hän tuoksuu vastustamattomalta. Pelkästään tuoksu voi saada aikaan sellaisen reaktion, että haluat siltä seisomalta painautua häntä vasten.

Seksin aikana tuoksuilla on erityisen suuri merkitys. Ensin voimme haistaa saippuan kumppanimme iholla, sitten aistimme kiihkeän hetken aikana hänen kostean ihonsa ja tunnemme myös oman tuoksumme. Myös jälkeenpäin muistutus intohimoisesta hetkestä on yhä olemassa – seksi tuoksuu yhä ilmassa. Ja jos seksi oli hyvää, meissä syntyy halu säilyttää rakastajan tuoksu.

seksi, aistit, tuoksut

Eroottista latausta voi lisätä myös huoneilmassa olevien aromien kautta. Kokeile esimerkiksi santelipuun, myskin tai vaniljan tuoksua.

3. Äänet

Hengitys, voihkinta ja se, miten painaudut kiihkossa häntä vasten. Se ääni, kun suuseksin aikana osut kielelläsi ”juuri siihen kohtaan”. Ja hetki, kun kuulet, että hän saa orgasmin.

Hyvä seksi saa kuulua. Se on huomattavasti kiihottavampaa kuin se, että huomaat hiljaisen seksin aikana kuuntelevasi askelia talon käytävässä tai kissan toimia hiekkalaatikolla. Jos kumppani ei pidä minkäänlaista ääntä, herää helposti kysymys, missä hänen mielensä on juuri nyt ja nauttiiko hän ollenkaan?

Nautintoa kuvastavat äänet ruokkivat poikkeuksellisen voimakkaasti mielikuvitustamme ja kutkuttelevat mielemme likaisimpia, jopa alkukantaisia, kätköjä. Äänet kertovat seksin aikana sen, mihin sanat harvoin riittävät. Tässä mentiin rajan yli, tämä oli mahtavaa!

Myös sanoilla on merkityksensä. Pyydä kumppaniasi kertomaan sinulle, miltä vartalosi tuntuu, kun hän koskettaa sinua. Kerro myös omat ajatuksesi hänelle siitä, miltä rakastelu tuntui. Voit myös kertoa hänelle, mitä aiot seuraavaksi tehdä – tai mitä haluaisit tehdä hänelle!

4. Katseleminen

Jos joku väittää, ettei nainen ole visuaalinen olento, väittäjä ei varmasti ole itse nainen. Jos näemme komean miehen, tiedostamme välittömästi hänen viehätysvoimansa.
 kun voimme katsella miestä – vaikkei hän itse tiedostaisikaan tätä.

Miehessä, joka kokkaa ilman paitaa tai kävelee suihkun jälkeen viattomasti alastomana ympäriinsä, on jotain selittämätöntä voimaa, josta aivomme saavat räjähdysmäisesti signaalin. Kun kumppani ei tiedosta, että häntä katsellaan, tilanteessa on erityinen lataus: tunnet ihmisen, mutta kyseessä ei ole ”minä ja hän” -tilanne. Siinä on vain hän. Juuri siksi tilanteessa on jotain paljon kutkuttavampaa kuin siinä, että puolialaston mies varta vasten poseeraa sinulle.

seksi ja aistit, katseleminen, mies

Katselemisesta kiihottuminen ei kuitenkaan yleensä kohdistu kehen tahansa, vaan ihmiseen, jota rakastamme ja haluamme. Tämä selittyy sillä, että meillä on jo olemassa valmis tieto siitä, mitkä alueet hänen kehossaan ovat erityisen viehättäviä.

Sen jo tiesimmekin, että miehet menevät visuaalisista ärsykkeistä sekaisin, aina uurretusta kaula-aukosta lähtien. Etenkin pitkässä parisuhteessa visuaalisuuden merkitys jää kuitenkin ajan mittaan helposti varjoon. Muista aika ajoin panostaa erityisesti  siihen, ettet mene sänkyyn vanhassa flanelliyöpaidassa. Myös esimerkiksi eroottisen elokuvan katseleminen yhdessä kumppanin kanssa voi vahvistaa rakastelemisen nautinnollisuutta.

5. Maku

Joidenkin uskomusten mukaan tietyt ruoat stimuloivat seksuaalista kiihottumista. Yhtenä esimerkkinä on endorfiineja sisältävä suklaa: nämä proteiinit voivat luoda kehoon rauhallista ja hyvää oloa, joka on omiaan herättämään myös seksuaaliset halut. Eri maut voivat myös jälkeenpäin muistuttaa kiihkeistä hetkistä, joita olette yhdessä viettäneet.

seksi, maut, osteri

Paljon sinkkiä sisältävien ostereiden uskotaan antavan lisäpotkua rakkausasioihin ja hedelmällisyyteen. Tutkimusten mukaan osterit sisältävät myös sukupuolihormonien tuotantoa vauhdittavia aminohappoja.

Humala ei varsinaisesti paranna seksin laatua, mutta muutamalla lasillisella viiniä voi olla positiivinen, rentouttava vaikutus: se turruttaa estoja ja voi sitä kautta lisätä nautintoa.

Lähteet: Healthy Women, Lovepanky, Men’s Health ja Options for Sexual Health
Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:
Erotiikan kymmenen käskyä
Mikä aisti saa sinut syttymään?
Mitä seksiunet kertovat? Lue symboliset kuvaukset!
Seksihoroskooppi – Lue, millainen on horoskooppimerkkisi suhde seksiin

X