Lisää läheisyyttä, lisää rakkautta, lisää seksiä.
Lisää läheisyyttä, lisää rakkautta, lisää seksiä.
Seksielämä

Hyvästit arkiselle suorittamiselle! 5 helppoa ja kutkuttavaa tapaa lisätä läheisyyttä makuuhuoneessa

Läheisyys, rakkaus ja seksi kulkevat käsi kädessä. Houkuttele läheisyys takaisin makuuhuoneeseen näiden viiden vinkin avulla.
Teksti: Anna Nummisto Kuvat: iStock

Suhteen alkuaikoina läheisyys oli läsnä kaikessa mitä teitte, makuuhuoneessakin. Ennemmin tai myöhemmin suhteen edetessä arki kuitenkin astui kuvioihin ja nyt intiimi hetki on viikoittainen mekaaninen suoritus jossain lauantaisaunan ja sunnuntain perhebrunssin välissä. Lue vinkit, miten lisäätte läheisyyttä.

1. Läheisyys vaatii puhumista

Parisuhteessa asiat alkavat mennä huonosti, kun kumppanit lakkaavat puhumasta toisilleen. Sama koskee seksielämää. Jos seksinne suhteen alkuaikoina oli hyvää, älkää pitäkö itsestään selvyytenä, että se on teistä kummastakin sitä vielä viiden tai kymmenen vuoden päästä. Halut ja fantasiat saattavat vuosien saatossa muuttua ja se mikä ennen yhdisti teitä, saattaakin nyt erottaa. Esimerkiksi lasten saaminen tai vaihdevuodet vaikuttavat merkittävästi seksuaalisuuteen, joten omista haluista tulisi puhua kumppanin kanssa säännöllisesti.

Pelkkä ympäripyöreä läheisyyden vaatiminen ei riitä. Hämmentynyt puolisosi muuttuu siitä todennäköisesti vain varovaisemmaksi otteissaan, eikä se ehkä ollut lainkaan toiveissasi. Läheisyys makuuhuoneessa on sitä, että olette samalla aaltopituudella kodin muissakin huoneissa.

2. Parisuhdeaika etusijalle

Ruuhkavuodet ovat täynnä parisuhdetta hiertäviä elementtejä. On työ, koti, lapset, lemmikit, harrastukset, omat ikääntyvät vanhemmat… Ja yleensä parin kahdenkeskinen aika on valitettavasti se, joka joustaa kaikkien edellä mainittujen niin vaatiessa. Jos haluat säilyttää romanttisen kipinän makuuhuoneessa, teidän on laitettava intiimit hetkenne välillä kaiken edelle. Lukitkaa makuuhuoneen ovi, lähettäkää lapset yökylään tai varatkaa kahdenkeskinen hotelliyö. Löydätte toisenne uudestaan, kun teillä on kerrankin rauhassa aikaa etsiä.

3. Lisätkää hellittelyä

Seksistä tulee intiimimpää, kun lisäätte läheisyyttä hetkiin ennen sitä ja sen jälkeen. Romanttinen seksi vaatii aikaa. Se on vihjailevia katseita tai vaikkapa tekstiviestejä pitkin päivää. Se on pitkiä suudelmia, hyväilyjä ja kiireetöntä kumppanin hellittelyä. Vasta kun olette tankanneet aimo annoksen läheisyyttä, on aika siirtyä sänkyyn. Huomaatte eron, kun rakastelette pitkästä aikaa pitkän kaavan kautta huomioiden toisenne jokaisella solullanne.

Läheisyys on toisen huomioimista myös seksin jälkeen. Lepäilkää naamatusten sängyssä ja silitelkää toisianne. Jutelkaa siitä, mikä teistä tuntui erityisen hyvältä ja mikä kumppanissa kiihottaa eniten. Läsnäolo seksin jälkeen lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Läheisyys

Läheisyys on tärkeää parisuhteessa: uudessa ja vanhassa.

4. Vaihdelkaa asentoja

Asennon vaihtaminen on paras tapa palauttaa maan pinnalle omiin sfääreihinsä seksin aikana karannut kumppani. Lisää läsnäoloa seksiin kokeilemalla uusia asentoja, ja suosimalla etenkin niitä, joissa säilytätte katsekontaktin. Ei ole mitään intiimimpää, kuin katsoa toista silmiin samalla hetkellä kun saat saatte orgasmin – yhdessä tai erikseen.

Läheisyyttä seksin aikana voi lisätä myös kuiskaamalla kumppanin korvaan, miten hyvältä hänen liikkeensä tuntuvat tai mitä haluaisit hänen tekevän seuraavaksi. Jos puhuminen seksin aikana tuntuu vieraalta, kaikenlainen ääntely kiinnittää varmasti kumppanisi huomion. Siispä voihkaise tai huokaise syvään, kun hän koskettaa herkkää paikkaasi ja kerro näin kumppanillesi, että olet jokaisella solullasi mukana rakastelussanne.

5. Laittakaa orgasmi jäähylle

Suorituskeskeisyys on läheisyyden pahin vihollinen. Saattaa olla, että tunnette toisenne jo niin hyvin sängyssä, että tiedätte tasan tarkkaan mistä napeista painella, jotta saatte molemmat orgasmin nopeasti. Läheisyys ja romantiikka vain saattoi kaikessa tehokkuudessa unohtua.

Lisätkää läheisyyttä ja läsnäoloa sopimalla, että orgasmit eivät ensi kerralla mene etusijalle. Sen sijaan, että laukkaisitte kiireessä kohti maaliviivaa, tutustukaa rauhassa toistenne vartaloihin uudestaan. Antakaa toisillenne lupa etsiä ja löytää, sekä olla väärässä. Seksissä ei ole ainoaa oikeaa lähestymistapaa vaan teidän täytyy yhdessä uudestaan löytää oma tapanne olla lähekkäin. Romantiikka seuraa, kun näytätte toisillenne kuinka haavoittuvaisia olette – ja toisaalta, kuinka paljon turvaa toisistanne saatte.

Lähteet: Bustle, EliteDaily, Bustle

Lue myös:

Rakkausseksi räjäyttää tajunnan ja antaa fyysisen nautinnon – lukijat kertovat: ”Kuin kuumana käyvä tulivuori, joka purkautuu”

Tantraseksivinkit – 5 tantravinkkiä, jotka takaavat sinulle elämäsi parhaan orgasmin

Arjen romantiikka – Poimi vinkit romanttisempaan arkeen!

X