Ihmiset ja suhteet

Kärsitkö sinä tai kumppanisi erektiohäiriöstä?

Teksti:
Anna.fi
Lily

Elämään kuuluu luonnostaan seksuaalisuus. Tällä alueella ongelmat voivat ilmetä monella tavalla, esimerkiksi erektiohäiriönä. Vaiva on yleinen, sillä yli puolet 40–70-vuotiaista miehistä kärsii jonkinasteisesta erektiohäiriöstä.1

Erektiohäiriöllä tarkoitetaan kyvyttömyyttä saavuttaa tai ylläpitää normaaliin tyydyttävään seksuaaliseen kanssakäymiseen riittävä erektio. Erektiovaikeudet voivat olla vaikeusasteeltaan hyvinkin erilaisia; ne voivat olla satunnaisia, ajoittaisia tai esiintyä kaikissa yhdyntäyrityksissä.

Olet hyvässä – ja suuressa -seurassa

Erektiohäiriö on yleinen ongelma, joka koskettaa maailmassa miljoonia miehiä ja heidän kumppaneitaan. Yli 50-vuotiaista jopa 50 %:lla on jonkinasteisia erektiovaikeuksia. Suomessa erektiohäiriöistä kärsiviä miehiä arvellaan olevan noin 200.000.2 Erilaisia seksitoimintojen häiriöitä esiintyy erittäin suurella joukolla suomalaisia miehiä – ja samalla myös suurella joukolla pariskuntia.

Lily

Erektiohäiriö johtuu usein sairaudesta, josta potilaalla ei välttämättä itsellään edes ole vielä tietoa. Tavallisia erektiokykyä heikentäviä sairaustiloja ovat esimerkiksi diabetes, rasva-aineenvaihdunnan häiriöt, masennus, verenpainetauti ja sepelvaltimotauti. Myös tupakointi, alkoholi, stressi ja jotkin lääkkeet voivat haitata erektiokykyä.

 

Mitä sitten pitäisi tehdä?

Varaa aika lääkärillesi tämän asian selvittämiseksi. Useimpia erektiohäiriöstä kärsiviä miehiä voidaan auttaa tehokkaasti erilaisilla hoitovaihtoehdoilla, kuten esimerkiksi lääkehoidolla (Cialis, Levitra, Viagra, Caverject ja Muse), kirurgisella hoidolla, alipainepumpulla ja seksuaaliterapialla. Apua voi saada myös elämäntapamuutoksilla.

Miesinfo käsittelee erektiohäiriöiden hoitamista laajasti eri asiantuntijoiden näkökulmista tarjoten paljon tietoja ja vastauksia. Käy tutustumassa!

1. Feldman et al. Journal of Urology 1994:151:54-61
2. Shiri RAcademic dissertation, Tampere university Press 2004

Miesinfo.fi

 

 

 

Teksti ja kuvat: Eli Lilly Finland, www.miesinfo.fi

X