Piknik
Seksielämä

Kiihottavat piknik-eväät – Nämä ruoat saavat halut hyrräämään

Haluatko herätellä himoja? Afrodisiakeiksi tai afrodisiakumeiksi kutsuttavista ruoka-aineista kootaan lemmenhaluja nostattavat retkieväät romanttisille treffeille.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: 123RF

Romanttinen piknik tiedossa? Jos toiveenasi on siirtyä piknik-viltiltä suoraan vällyjen väliin, kannattaa eväiksi valita haluja herätteleviä ruoka-aineita.

Avokado

Avokadoa on pidetty lemmenherkkuna kautta historian. Esimerkiksi asteekit kutsuivat avokadopuuta kivespuuksi, koska hedelmät roikkuvat siinä pareittain.

Avokado sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvoja, kaliumia ja B6-vitamiinia, joiden nauttiminen parantaa verenkiertoa. Lisäksi avokadossa on paljon energiaa, jota tarvitaan myös petipuuhissa.

Lue myös: Milloin jatkuvasta väsymyksestä on mentävä lääkäriin?

Artisokka

Jo muinaiset roomalaiset uskoivat artisokan syömisen lisäävän sukupuolista halua. Artisokan sisältämä pantoteenihappo voi parhaimmillaan lisätä kosketusherkkyyttä ja auttaa kehoa vastaamaan paremmin seksuaaliseen stimulaatioon.

Lue myös: Nämä yllättävät kosketukset sytyttävät halut

Banaani

Banaanin muotokin viestii siitä, että kyseessä on todellinen lemmenherkku. Banaanin sisältämät mineraalit lisäävät halukkuutta ja B-vitamiinit vähentävät stressiä. Eli banaanin nauttimisen jälkeen sänkyyn voi kaatua halukkaana mutta vapautuneena.

Lue myös: Seksiä uuden kumppanin kanssa? Viisi vinkkiä onnistuneeseen ekaan kertaan!

Chili

Tulisen chilin syöminen saa kehossamme aikaan samoja reaktioita kuin kiihottuminen: veri alkaa virrata suonissa vilkkaammin, sydän sykkiä tavallista voimakkaammin ja otsalle saattaa vieriä hikipisara jos toinenkin.

Lue myös: Ruoka-aineista lisäpotkua seksiin

Mansikat

Toivotko, että lemmenleikit rakkaasi kanssa johtaisivat rakkauden hedelmän syntymiseen? Mansikoiden korkea C-vitamiinipitoisuus voi parantaa miesten siittiöiden määrää.

Lue myös: Miehen siittiöt kuntoon!

Omena

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla – ja kenties naisten seksielämän nautinnollisena! Omenat sisältävät floritsiiniä, joka muistuttaa naisten kiihottumiseen vaikuttavaa estrogeenihormoni estradiolia.

Lue myös: Nämä asiat yhdistävät naisia, jotka saavat lähes aina orgasmin

Porkkana

Popsi, popsi porkkanaa! Porkkanoissa on runsaasti A-vitamiinia, joka on tärkeää kummankin sukupuolen sukupuolihormonien eli estrogeenin ja testosteronin tuotannossa.

Lue myös: Nauti vitamiinit ruoan muodossa

Lähteet: Cosmopolitan, Eat Something Sexy, Female First, Organic Authority, The Huffington Post

X