Minä en pidä hellittelynimistä. Suuri osa niistä tuntuu enemmän nimittelyiltä kuin hellittelyiltä. Monet miehet puhuttelevat valittujaan nimityksillä, joita en voi sietää. Ehkä kyse on ajattelemattomuudesta tai huumorista, mutta itse en ilahtuisi, jos jonkun kumppanina oleminen edellyttäisi vanhakantaisten ja kaupunkielämään soveltumattomia nimityksien sietämistä.

Toki minunkin läheiseni voivat käyttää lempinimiä ja nimityksiä, jos tuntuu ettei etunimi millään riitä. Oma puoliso saa kutsua minua kauniilla nimityksillä, kuten rakas tai kulta. Tietyt nimitykset ovat kuitenkin ehdottomasti pannassa, koska niillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa millainen ihminen olen. Minä haluan mieltää itseni seksikkääksi ja nimitysten tulee olla sitä luokkaa.

Tässä ehdottomasti kiellettyjen listalla olevat nimitykset selityksineen.

1. Muija

Kiusallisen junttimaiselta haiskahtava sana, joka ei herätä positiivisia mielleyhtymiä. Muija on kaljabaarissa viihtyvä kuihtunut pubiruusu.

2. Rouva

Turhan porvarillinen ilmaisu. Nuori aviosäätyyn astunut nainen ei ansaitse tätä nimitystä. Rouva luo mielikuvia ikääntyneestä teollisuuspampun puolisosta joka harrastaa sunnuntaikävelyjä ja brunsseja. Vain jos vaimo on hienosteleva tiukkasuinen sipsuttelija voi rouvittelua harkita.

3. Mamma tai Äitee

Puolisosta käytettyinä äitee ja mamma ovat kammottavia freudilaisia lipsahduksia. Omaa äitiään voi toki kutsua kuten haluaa, mutta kuulostaa naurettavalta jos aikuinen mies kutsuu elämänsä valittua äidikseen. Parisuhteessa jossa molempien on tarkoitus olla tasavertaisia aikuisia on kumppanin kutsuminen äidiksi omituista.

4. Akka

Alle eläkeikäistä puolisoa ei sovi edes vitsillä kutsua akaksi. Itä-Suomessa yleisesti käytetty akka on arkinen ja hieman halventavakin nimitys vanhahkolle naiselle ja isoäidille. Länsi-Suomessa akan sijalla käytetään usein nimitystä ämmä, joka on vähintään yhtä epätoivottava puolisosta puhuttaessa.

5. Emäntä

Emännäksi sopii kutsua vain huivipäisiä naisia joiden tilukset ulottuvat horisonttiin ja perse on leveä kuin leivinuuni. Muu on sanan väärinkäyttöä. Jos siis puoliso ei ole suurtilallisen vaimo, niin häntä ei sovi kutsua emännäksi.

6. Eukko

Eukko on vanha, tavallisesti alempaan yhteiskuntaluokkaan kuuluva mummo tai kansansatujen metsässä asuva isoäiti. Jos seurustelee hampaattoman dementikon kanssa eukko sanalla voi olla käyttöä puolisoa kuvaillessa.

X