Uskon, että nämä nopeat ja helpot niksit voivat parantaa seksielämää merkittävästi. Koska makuja on yhtä monia kuin ihmisiäkin, olisi mielenkiintoista kuulla myös lukijoiden vinkkejä nautinnollisempaan seksiin.

Kymmenen kikkaa parempaan seksiin:

1. Ole mukava

Vain hyvin harva kykenee kiihottumaan seksuaalisesti tai edes ajattelemaan seksiä ärtyneenä. Monelle on melkein mahdotonta harrastaa hyvää seksiä ihmisen kanssa joka ärsyttää. Ole siis kumppanillesi mukava. Kerro hänelle että pidät hänestä ja kehu hänen hyviä puoliaan. Näin saat hänet tuntemaan itsensä halutuksi. Kun suhteenne voi hyvin, seksikin todennäköisesti toimii.

2. Viettele viestillä

On turha odottaa että kumppani osaisi lukea ajatuksia ja tietäisi milloin sinua haluttaa. Jos haluat hänen jakavan kiimasi viesti siitä hänelle. Muutama tuhma tekstiviesti auttaa partnerisi samalle aaltopituudelle. Lue tästä aiheesta blogini: Suhteen piristäminen seksiviesteillä.

3. Sulje yhteydet ulkomaailmaan

Sammuta kännykkä, televisio, tietokone ja mahdolliset muut ulkopuoliset häiriötekijät.  On turha odottaa päänräjäyttävää nautintoa jos ei malta keskittyä seksiin ja varata sille häiriötöntä aikaa. Rentoutuminen ja itse asiaan keskittyminen palkitsee varmasti.

4. Taustamusiikki tukee tunnelmaa

Kun haluat sytyttää eroottisen tunnelman, valitse musiikki sen mukaan. Oikealla musiikkivalinnalla voi herättää halut sekä hienovirittää seksiä toivomaansa suuntaan. Lue tästä aiheesta blogini Musiikkia eroottisiin hetkiin.

5. Älä ota itseäsi liian vakavasti

Jos mietit miltä näytät tai kuulostat, on vaikea keskittyä nauttimiseen. Heittäydy hetkeen täysin rinnoin ja ole rohkeasti oma itsesi. Sillä äänteletkö hassusti, onko sinulla tyhmä ilme tai näkeekö kumppanisi mahamakkarasi ei ole mitään väliä. Omat pikku ”virheesi” ovat todennäköisesti asioita joita kumppanisi ei ole edes koskaan huomannut.

6. Märempi on parempi

Tuntoaistimukset välittyvät voimakkaammin kun kosketettava alue kostea. Liukuvoide on halpa ja helppo tapa saada seksistä enemmän irti. Käytä siis liukuvoidetta tai liukuvoiteen puutteessa vaikka omaa sylkeäsi.

7. Kokeile uutta asentoa

Kokeile asentoa joka ei kuulu vakiokaavaasi. Harva jaksaa syödä samaa ruokaa päivittäin, seksiäkään ei siis tarvitse harrastaa aina samoissa asennoissa. Kokeilemalla uutta saat ainakin vaihtelua aktiin ja hyvällä tuurilla löydät jopa uuden suosikkiasennon.

8. Ääntele enemmän

Tutkimukset ovat todistaneet, että miehet kokevat naisen olevan hyvä sängyssä kun hän on äänekäs. Ylipäänsä ihmiset nauttivat enemmän kun tietävät myös seksin toisen osapuolen nauttivan. Huokaile siis estoitta ja kerro myös suoraan mitä haluat tehdä seuraavaksi tai mitä haluat hänen tekevän sinulle

9. Ota kumppanisi huomioon

Seksi ei ole masturboimista toisen ihmisen avulla, vaan hyvään seksiin kuuluvat myös vuorovaikutustaidot. Keskity rakastellessasi lukemaan ja kuuntelemaan kumppaniasi. Jos hän ei osaa pukea sanoiksi mitä haluaa, niin seuraa hänen reaktioitaan. Muuntele tapaasi koskettaa ja olla lähellä reaktioiden mukaan. Tulet huomaamaan että jaettu nautinto on kaksinkertainen nautinto.

10. Kiitä jälkikäteen

Vaikka olisitte olleet yhdessä jo ikuisuuden, kumppanisi ei osaa lukea ajatuksiasi. Kun olet nauttinut, on aina kohteliasta kiittää. Kiitä siis aina partneriasi ja kerro hänelle mistä pidit.

Huom! Vinkit ovat minun mielipiteitäni. Kaikki ihmiset eivät pidä samoista asioista. Parhaaseen seksuaaliseen kokemukseen pääset keskustelemalla kumppanisi kanssa ja kuuntelemalla häntä. Iloista tutkimusmatkailua!

Teksti: Rakel Liekki Kuva: Nina Merikallio

X