Ihmiset ja suhteet

Miesten ja naisten erilaiset seksuaaliset tarpeet

Teksti: Anna.fi

Kiss me!Pyysin kerran miehiä ja naisia kuvailemaan sitä ihaninta hetkeä, kun he ovat kumppaninsa kanssa kahden kesken. Naisille yhdessäolon ihanin hetki oli halaaminen, koskettelu ja suutelu.  Vastauksesta hämmästyneinä miehet katsoivat toisiaan sanoen, että se oli varmaan vitsi. Miehille ihanin hetki oli itse yhdyntä. Siis, miehet halusivat seksiä ja naiset romantiikkaa.

Pyysin kumpaakin sukupuolta piirtämään taululle, mitä heille tulee mieleen sanasta aistillisuus. Miehet kuvailivat sanaa aistillisuus piirtämällä kaksi ihmistä alasti. Naiset puolestaan piirsivät kaksi rakastunutta ihmistä rannalla käsi kädessä tai tanssimassa lähekkäin. Toisin sanoen naisille aistillisuus on sellaista, joka on sallittua lasten seurassa. Miehille aistillisuus oli esimerkiksi seksikkäät tanssit tai elokuvat. Vaikka miehet haluavat seksiä, he kaipaavat myös rakkautta. Nainen tarvitsee rakkautta avautuakseen seksille, kun mies puolestaan tarvitsee seksiä avautuakseen rakkaudelle.  

Naisen päätä särkee ellei viikkosiivousta ole tehty

Monesti miehet ovat kertoneet ikään kuin vitsinä, kuinka heidän vaimoillaan on usein pää kipeä. Miehet ymmärtävät tämän vitsin seksin puutteena. Suhteen alussa parit rakastelevat aina, kun siihen on tilaisuus. Kun arkiset työ- ja kotiasiat tulevat suhteeseen, jää seksi usein vähemmälle.

Jotkut miehet ovat kertoneet, että he ovat polttaneet näppinsä niin monta kertaa, että pysyttelevät etäämmällä ja käyvät vieraissa.  Kysyin eräältä miesporukalta, minkälaisia torjuvia viestejä naiset antavat heidän tehdessään aloitteen seksiin.  Miehet kertoivat, että ensin on imuroitava tai vaikka sulatettava jääkaappi. Vähintäänkin biojätepussi on vietävä ulos, jos ei muuta syytä löydy. Mies saattaa käyttää aikaa päättelemällä, milloin toinen on valmis seksiin ja pohtii, että onkohan nyt oikea aika yrittää.

KukkiaMiehet ovat biologisesti seksuaalisempia kuin naiset ja siksi seksi on heidän mielessään enimmän aikaa. Kun mies haluaa seksiä ja kumppani ei, hän kokee tulevansa torjutuksi, ellei saa sitä. Kokiessaan jatkuvasti torjuntaa, hän kadottaa kosketuksen itseensä. Mies saattaa  alkaa himoita naisia, jotka eivät ole vielä torjuneet häntä.

Nainen kaipaa monesti huomiota ja rakkautta ennen kuin voi kokea samanlaisia seksuaalisia tarpeita kuin mies. Joskus tähän meidän seksuaalisuuden herättämiseen riittää pieni huomioiminen, kukkakimppu tai vaikkapa imurointi miehen taholta.  

Naiset haluavat selvittää riidan ennen rakastelua miehet rakastelisivat vain

Mies monesti haluaa hyvittää riidan seksillä. Hän voi riidan aikana tai sen jälkeen vetäytyä ulos kavereiden kanssa pelaamaan tai vaikka vain yksin ajelemaan. Hänen tarvitsee pohtia asiaa yksin mielessään.  Palatessaan kotiin, mies saattaa olla kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan ja on valmis hyvittämään riidan rakastelemalla.

Nainen toimi toisella tapaa. Hän palaa itse riitaan ja haluaa selvittää itse asian, ennen kuin on valmis rakastelemaan miehen kanssa. Mies jatkaa samasta tilanteesta, kuin ennen riitaa ja käyttäytyy ikään kuin maton alle lakaistu asia olisi selvitetty. Mies poloinen ei vain osaa kertoa naiselle, että ”ennen kuin pystyn ymmärtämään mitä tarkoitit, on minun ensin mietittävä asiaa yksin”. Nainen jää epätietoiseksi, minne mies hävisi ja vielä ilman ratkaisua.

Painotan vielä, että ei ole oikeaa ja väärää tapaa. On vain erilaisia tapoja toimia. Kun me ymmärrämme nämä toistemme erilaisuudet, meidän on helpompi toimia lähimmäistemme kanssa.  

Pähkinänkuoressa
  • Miehen rakkaus herää seksin kautta
  • Naisen seksi herää rakkauden kautta

Miehen rakkaudentunteet heräävät seksin avulla ja silloin hän pystyy kokemaan omat tunteensa. Kummallista kyllä, mutta nimenomaan seksi avaa miehelle oman rakkaudentarpeensa. Naisella sitä vastoin rakkauden tunne auttaa herättelemään oman seksuaalisuuden.

  • Miehelle seksi on keino pyytää anteeksi tai hyvittää riita
  • Nainen haluaa sopia ensin ollakseen valmis

Yhdynnän avulla mies kertoo rakastetulleen olevansa pahoillaan jostain aiheutuneesta mielipahasta. Mutta kun meidän naisten tulee kuulla sanat: olen pahoillani. Me haluamme hänen ensin ymmärtävän, kuinka paha poika hän oli ja kertovan ettei tee sitä enää. Muutoin miestä tulee rangaista ja se usein tarkoittaa, no sex. 

  •  Mies innostuu näkemästään
  • Nainen innostuu kuulemastaan

Miehet stimuloituvat enemmän siitä, mitä näkevät ja pitävät enemmän paljastavista elokuvista kuin naiset, jotka syttyvät sanoista.

  •  Mies syttyy nopeasti kuin ruuti 
  • Nainen syttyy hitaammin kuten hiili

Mies kiihottuu kuin ruutitynnyri ja nainen kuin hiili. Kun heität tulitikun ruutitynnyriin, se leimahtaa heti. Hiileltä syttyminen vie aikaa. Rentoutuminen ja hienovarainen  esileikki ovat naisen seksuaalisen syttymisen perustekijät.   

Tällaiset seksuaaliset erilaisuudet ovat tietenkin hyvin henkilökohtaisia ja vaihtelevat henkilöstä riippuen. Esittämäni eroavuudet tuntuvat pätevän useimpiin miehiin ja naisiin, mutta jokainen ihminen on tietenkin viime kädessä yksilöllinen ja ainutlaatuinen.

Teksti: Ani (www.suhteetkuntoon.fi)

X