Ihmiset ja suhteet

Minä tiedän kaikesta kaiken

Teksti: Anna.fi

rakelNoloa, mutta pakko se on myöntää. Minulla on Oprah-kompleksi. Luulen tietäväni vastauksen ihan kaikkeen ja tunnen pakottavaa tarvetta esittää mielipiteeni asiasta kuin asiasta. Kun keskustelen ihmisten kanssa tiedän aina kuinka heidän tulisi syödä, hoitaa parisuhteitaan tai ylipäätään elää ja ajatella. En ole koulutettu seksiterapeutti, mutta silti tiedän mielestäni seksistä melkein kaiken. Ja kaikesta muustakin toki. Käytän mielelläni omia ratkaisumallejani ja käytäntöjäni yleispätevinä esimerkkeinä fiksuista toimintatavoista. Jopa ilman faktatietoa minulla on siis mielipide kaikkeen ja ilmaisen sen kärkkäästi oltiin siitä kiinnostuneita tai ei.

Ymmärrän että jokainen järkevä ihminen tietää että yksittäispakattujen tuotteiden ostaminen ei ole ekologista, ilmastonmuutos on tulossa ja että George W. Bush on huono presidentti. Vaikka näiden asioiden julistaminen tuntuisi muiden mielestä heidän aliarvioimiseltaan en yleensä pysty pitämään suutani kiinni. Vain hyvin harvoin onnistun suurella vaivalla piilottamaan kommentoinnin tarpeeni.

Näissä tilanteissa pyrin ajattelemaan, että vaikka olenkin kaikkien alojen erikoisasiantuntija, ymmärrän etteivät kaikki kestä erinomaisuuttani. Joten minulle riittää että itse tiedän olevani aina oikeassa. Jankatkoon riemuidiootit keskenään. Minä voin ylemmyydentunnoissani naureskella taustalla toisten typerille argumenteille. Hullua eikö? Onneksi en kuitenkaan taida olla ainoa.

Kuva: Nina Merikallio

Teksti: Rakel Liekki

X