Ihmiset ja suhteet

Miten olla hyvä sängyssä?

Teksti: Anna.fi

Seksin etiketti eli petiketti on hyvä tuntea − elätpä sitten parisuhteessa tai sinkkuna. Listasimme asiat, joita noudattamalla osoitat olevasi hyvä sängyssä – myös käytöstapojesi suhteen.

Seksietiketti

1. Hillitse kielesi, jos haluat hyvää seksiä

On kyseessä sitten elämänkumppanisi tai uusi tuttavuus, sänky ei ole oikea paikka kritisoida tämän jenkkakahvoja tai pyöristynyttä vatsaa. Petipuuhissa ihminen on alastomimmillaan ja haavoittuvimmillaan, joten silloin vähäinenkin kritiikki voi tuntua loukkaukselta.

Vinkki: Jos olet huolissasi rakkaasi pyöristyneistä muodoista, ehdota vaikka aamiaispöydässä yhteisen liikuntaharrastuksen aloittamista. Tällaisessa tilanteessa et saa toiselle aikaan komplekseja kehostaan.

2. Älä painosta seksileikkeihin

Tuntuuko, että juuri tänään olisi se oikea hetki kokeilla sitomis- tai possunaamarileikkejä? Jollei partnerisi tunnu innostuneelta asiasta, älä ala hiostaa. Kokeilunhalu on hieno juttu – mutta toista ei saa moiseen painostaa ilman tämän tahtoa.

Älä myöskään itse suostu toista miellyttääksesi johonkin, mikä tuntuu epämukavalta. Esimerkiksi suojaamaton seksi voi lyhyissä suhteessa saada sinut hengenvaaraan.

Vinkki: Keskustelkaa toiveistanne ja fantasioistanne ennakkoon. Kokeilu on helpompaa, kun osaa varautua toisen seksitoiveisiin ja kiihottua niistä.

3. Älä unohda ehkäisyä

Kauniit alusvaatteet, siistitty bikiniraja ja viettelevä tuoksu eivät ole ainoita tapoja, joilla voit osoittaa kohteliaisuutta petikaverillesi. Puhtaat lakanat ja raikkaaksi tuuletettu makuuhuone ovat yhtä tärkeitä.

Olennaisinta on kuitenkin ehkäisy. Lyhyessä suhteessa se on aina kondomi, pidemmässä se voi olla jotakin muutakin – tai sitten sitä ei yhteisestä päätösestä käytetä.

Vinkki: Kun lähdet sinkkutyttönä rimpsalle, ja sinulla on edes minimaalisen pieni mahdollisuus päätyä harrastamaan seksiä, varaa kondomi käsilaukkuun.

4. Stoppi juoruilulle!

Hauskuuttavatko sinua Sinkkuelämää-sarjan keskustelut, joissa Carrie ystävineen pui seksielämäänsä? Ne sopivatkin mainiosti komediasarjaan, mutteivat tosielämään. Sinulla on toki oikeus paljastaa itsestäsi ystävillesi mitä hyvänsä. Mutta toisaalta, sinulla on myös velvollisuus kunnioittaa partnerisi yksityisyyttä.

Vinkki: Jos sinulla on tulenpalava tarve käydä läpi eroottisia muistojasi, mikset pitäisi niistä salaista päiväkirjaa? Kirjoittaessasi voit oppia lisää itsestäsi ja seksuaalisuudestasi.

5. Muista moikata yhden illan heilaakin

Tuliko toissakuukauden hoito vastaan ostoksilla ja päätit sitten piiloutua hyllyjen väliin? Väärin! Jos olet kerran päätynyt toisen ihmisen kanssa kaikkein läheisimpään kontaktiin, on asiallista tervehtiä tätä ystävällisesti. Sen enempää keskusteluunne ei tarvitse kuulua.

Muista, että seksi ei koskaan ole häpeä. Yhden yön suhde ei tee sinusta langennutta naista.

Vinkki: Jos törmäät lyhyeen tuttavuuteen vaikka työympyröissä, ala rakentaa tuttavuuttanne kokonaan uudelta pohjalta. Vaikka olettekin kuherrelleet aiemmin sängyssä, nyt roolit ovat muuttuneet. Tällä kertaa kohtaatte kollegoina tai neuvottelijoina.

Lue lisää:

Yhden yön etiketti
Näin puhut seksistä uuden kumppanisi kanssa – Lue seksuaaliterapeutin neuvot!
Seksiä uuden kumppanin kanssa? Viisi vinkkiä onnistuneeseen ekaan kertaan!

Teksti: Mirva Saukkola
Kuva: Colourbox.com

 

X