Kohdunkaulan orgasmi
Oletko kokenut kohdunkaulan orgasmia?
Seksielämä

Myös kohdunkaulaa kiihottamalla voi laueta – valtava, aaltoileva kohdunsuuorgasmi avaa tunnelukkoja

Kohdunkaulan koskettelu voi aluksi sattua, mutta kun opit koskettelemaan herkkää aluetta, voit saada valtavan, aaltoilevan orgasmin. Lue, miten löydät syvimmän nautinnon pisteesi ja opit kiihottamaan sitä.
Teksti: Janica Brander

Naisen keho on kiehtova, sillä sukuelimemme ovat täynnä herkkiä kohtia. Eri alueita kiihottamalla voi saada erilaisia orgasmeja. Eräs herkistä kohdista on kohdunsuu, jonka koskettelua moni arastelee, sillä vääränlaiset otteet voivat sattua.

Nainen voi saada monenlaisia orgasmeja

Naisen orgasmi oli pitkään mysteeri, jonka fysiologista taustaa ei tutkittu. Ensimmäinen avain orgasmin ymmärtämiseen oli klitoriksen merkityksen tunnustaminen. Moni nainen tarvitsee klitoriksen kiihottamista saadakseen orgasmin, eikä pelkkä yhdyntä riitä.

Klitoriksen jälkeen löydettiin naisen g-piste. Se on emätinaukon etupuolella, 3-5 sentin syvyydessä sijaitseva tuntoherkkä kohta. Nainen voi saada g-pistettä kiihottamalla todella voimakkaan orgasmin, joka saa hänet ejakuloimaan.

G-pisteen lisäksi nykyään puhutaan virtsaputken lähellä sijaitsevasta u-pisteestä sekä a-pisteestä, joka löytyy emättimen etuseinämästä, g-pisteen yläpuolelta.

Emättimestä löytyy vielä neljäskin nautinnon piste. Kyseessä on emätinaukon pohja eli kohdunsuu. Sen kiihottaminen tuottaa joillekin naisille intensiivisimmän orgasmin.

Kohdunsuun sijainti vaihtelee

Kohdunsuu on kirjaimellisesti portti emätinaukon ja kohdun välillä. Se on napakan joustava, pienen donitsin näköinen alue. Alue on helpoin löytää kiihottuneena, kun lihakset rentoutuvat.

Toisilla kohdunsuu on alempana, toisilla syvempänä. Alateitse synnyttäneiden naisten kohdunsuu on useammin alempana. Kohdunsuu voi myös olla kohdun kallistumisesta riippuen etu- tai takaviistossa.

Kohdunsuun sijainti voi vaihdella kuukautiskierron mukaan. Kuukautisten aikana se laskeutuu yleensä alemmas.

Nautinnon aaltoja päästä varpaisiin

Kohdunkaulan orgasmi

Voimakas kohdunsuuorgasmi avaa tunnelukkoja.

Se, tuntuuko kohdunsuun koskettelu hyvältä, on erittäin yksilöllistä. Joidenkin mielestä alueen koskettelu sattuu tai ei tunnu juuri miltään. Osa taas saa kohdunsuuta kiihottamalla orgasmin, jota he kuvailevat elämänsä parhaaksi.

Tantrafilosofian mukaan kohdunsuu on yhteydessä sydämeen. Tantraohjaaja Kim Anami kuvailee kohdunsuuorgasmia Cosmopolitanissa kokonaisvaltaiseksi nautinnoksi, joka kulkee päästä varpaisiin. Anamin mukaan voimakas kohdunsuuorgasmi avaa tunnelukkoja. Osaa kokee laukeamisen aikana rakastumisen kaltaisen, euforisen tunteen.

Vaikka kohdunsuuorgasmi ei olisi järisyttävä henkinen kokemus, se tuntuu erilaiselta kuin klitorisorgasmi. Joidenkin mielestä orgasmi tuntuu syvemmällä lantiossa. Se voi tuntua aaltoilulta, joka huipentuu, laantuu ja voimistuu  taas uudelleen useita kertoja.

Myös kohdunsuuorgasmi voi saada naisen ejakuloimaan eli squirttaamaan. Hajuton ja läpinäkyvä tai maitomainen neste on peräisin virtsarakosta, mutta se ei ole virtsaa. Rakossa olevat Skenen rauhaset erittävät nestettä, kun emättimen syviä hermopisteitä kiihotetaan.

Näin kiihotat kohdunsuuta

1. Esileiki rauhassa

Kohdunsuuta kannattaa kosketella varsinkin ensimmäisillä kerroilla rauhallisesti. Naisen on oltava kostea ja kiihottunut, jotta kohdunsuu laskeutuu ja se on helpompi löytää.

Lisäliukaste tekee koskettelusta miellyttävämpää. Kohdunsuu voi myös olla valmiimpi kiihotukselle, kun olet saanut ensin klitorisorgasmin.

2. Etsi alue pitkällä dildolla

Jos omat tai kumppanisi sormet eivät yllä kohdunsuulle, ota avuksi dildo. Paras vaihtoehto on pitkä, päästä käyrä g-pistesauva. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla paksu. Sormileikeissä kannattaa varmistaa, etteivät kynnet ole pitkät ja terävät.

3. Älä töki nopeasti, vaan paina pitkään

Tökkivä liike kohdunsuulle voi tuntua kivuliaalta. Aluetta ei kannatakaan painella heti rytmikkäästi.

Kun kohdunsuu löytyy, sormi tai dildo kannattaa painaa sitä vasten useammaksi sekunniksi. Pidä tauko ja paina uudelleen. Intensiiviset, hitaat painallukset rentouttavat lihakset, eikä kosketus satu.

4. Harjoittele kärsivällisesti

Kohdunsuuta kannattaa totuttaa paineluun, vaikka ensimmäiset kerrat eivät olisi erityisen nautinnollisia. Hermoilla kestää aikansa tuntua kiihotukseen, jos kyseessä on kohta, jota ei ole aikaisemmin juuri kosketeltu.

Kun opit kiihottamaan kohdunsuuta, voit saada entistä syvempiä ja monipuolisempia orgasmeja. Voit saada järisyttävän tuplaorgasmin tai superpitkän orgasmin, kun kiihotat klitorista ja kohdunsuuta yhtä aikaa, vuorotellen tai peräkkäin.

5. Kokeile syviä yhdyntäasentoja

Kohdunsuu saa eniten kiihotusta yhdyntäasennoissa, joissa mies pääsee mahdollisimman syvälle. Parhaita ovat erilaiset versiot koira-asennosta sekä asento, jossa nainen makaa selällään ja mies nostaa hänen jalkansa harteilleen.

Jos syvät asennot sattuvat, aloittakaa varoen ja käyttäkää paljon liukastetta. Nopeiden työntöjen sijaan miehen kannattaa työntyä syvälle, olla hetki paikoillaan ja toistaa liike hitaasti.

Syviä asentoja voi myös muokata naiselle mukavammiksi. Jos koira-asento kontillaan tuntuu epämiellyttävältä, makaa vatsallasi ja kohota vain takapuolesi ylös. Voit myös seistä ja tukea ylävartalosi pöytää tai sohvan selkänojaa vasten.

Lähteet: Bad Girls Bible, Cosmopolitan, Lunette, Squirt Bible

X