Suuseksissä, kuten kaikessa muussakin intiimissä kanssakäymisessä, tärkeintä on, että kumpikin nauttii.
Seksielämä

Näin saat kumppanisi innostumaan suuseksistä

Listasimme parhaat vinkit, joiden avulla sekä naiset että miehet voivat rohkaista kumppaniaan nauttimaan suuseksistä.
Teksti: Anna Nummisto Kuvat: iStock

Monet miehet ja naiset kertovat nauttivansa suuseksin saamisesta, mutta arastelevat sen antamista. Jännityksen syynä saattavat olla huonot aikaisemmat kokemukset tai epävarmuus omista taidoista. Huomioimalla nämä seikat, rohkaiset myös kumppaniasi nauttimaan suuseksistä.

Nainen, kokeile näitä:

Kerro, että haluat sitä

Jos mies on aikaisemmin tullut torjutuksi, esimerkiksi siksi, että naisella onkin ollut kuukautiset, hän saattaa kartella suuseksin antamista uudenkin kumppanin kanssa. Sekavia signaaleja on vaikea tulkita, eikä sängyssä ole aina malttia pohtia toisen mielenliikkeitä, kuten sitä, miksi eilinen ei olisikin tänään kyllä. Jos haluat suuseksiä, se kannattaa osoittaa kumppanille selvästi.

Anna palautetta

Mies saattaa arastella omia taitojaan ja pelätä munaavansa itsensä. Jos huomaat, ettei mies oikein tohdi ryhtyä puuhaan, opasta häntä hienovaraisesti. Mies tulkitsee mielellään voihkettasi, mutta useimmat heistä arvostavat vielä enemmän verbaalista ”kyllä, lisää juuri siitä” -ohjeistusta.

Kerro suuseksin tuottamasta nautinnosta

Kaikki miehet eivät ymmärrä, että naisten orgasmeissa on eroja. Jotkut naiset saavat voimakkaita klitorisorgasmeja eivätkä emättinorgasmeja ollenkaan. Toiset taas laukeavat yhdynnässä helposti, kun ovat ensin saaneet klitorisorgasmin. Kun mies tietää, miten mahtavalta yhdyntä sinusta tuntuu suuseksin jälkeen, hän motivoituu jatkamaan kielipeliä laukeamiseesi asti.

Huolehdi ergonomiasta

Jos makaat selälläsi, ei kumppanin työskentelyasento ole paras mahdollinen. Ei siis ihme, jos toinen joutuu jättämään homman kesken liian aikaisin. Voit helpottaa tilannetta laitamalla tyynyn lantiosi alle, jotta kumppanin niska ei rasitu. Tai kokeile maata sängyn reunalla niin, että kumppanisi voi olla polviseisonnassa ja nojata sängynlaitaan. Myös 69-asento on hyväksi havaittu asento.

Mies, kokeile näitä:

Panosta esileikkiin

Vaikka kävisit kuinka kierroksilla, huomioi ensin kumppaniasi. Naisen kiihottuminen kestää yleensä hieman kauemmin kuin miehen kiihottuminen, joten nainen ei ehkä ole oitis valmis antamaan suuseksiä. Mikään ei ole naisista epäseksikkäämpää kuin kiirehtivä, suuseksiä vonkaava kaksilahkeinen.

Ole huomaavainen

Samat säännöt hygieniasta pätevät niin miehiin kuin naisiin. Jotkut makuuhuoneessa suuseksiä karttelevat naiset antavat sitä mielellään suihkussa. Olittepa sitten kylpyhuoneessa tai sängyssä, pahin virhe on yllättää nainen painamalla tämän päätä kohti jalkoväliäsi.

Anna ohjeita

Aivan kuten miehetkin, myös naiset saattavat olla epävarmoja taidoistaan. Nainen saattaa arastella peniksen ottamista suuhun, toiset kammoavat oksennusrefleksiä. Joidenkin naisten kumppanit ovat aiheuttaneet heille ikuiset traumat kovakouraisella päänohjailulla. Onneksi ei ole olemassa vain yhtä tapaa antaa hyvää suuseksiä. Käsien avuksi ottaminen on aivan hyväksyttävää, ja pelkällä kielityöskentelylläkin voi saada aikaan aivan uudenlaista nautintoa.

Ota osaksi esileikkiä

Joitakin naisia kammoksuttaa ajatus puutuneista leuoista. Toiset eivät halua miehen laukeavan suuseksin aikana. Jos haluat enemmän suuseksiä, sisällytä se esileikkiin. Antakaa toisillenne suuseksiä hetken aikaa ja siirtykää sitten yhdyntään. Älä tee oraaliseksistä mahtipontista spektaakkelia vaan näytä, että nautit kaikesta mitä kumppanisi suullaan tekee.

Lähteet: Women’s Health, Men’s Fitness, Esquire, Cosmopolitan

Lue myös:

Tee miehestäsi suuseksin mestari – 6 vinkkiä tajunnan räjäyttävään oraaliseksiin

Tätä mies ei kehtaa kysyä naiselta seksistä (vaikka mieli tekisi)

X