Ihmiset ja suhteet

Naisen orgasmi: 6 väitettä – totta vai tarua?

Teksti:
Anna.fi

Väitetään, että ihminen viettää elämästään keskimäärin 16 tuntia orgasmin vallassa. Ja kuitenkin on naisia, jotka eivät koskaan saa orgasmia. Kokosimme seksistä 6 yllättävää väitettä.

Naisen orgasmi: 6 väitettä – totta vai tarua?

Väite 1: Biologisesti naisen orgasmi on hyödytön.

Totta. Siinä missä miehen laukeamisella on ilmiselvä biologinen tarkoitus, naisen orgasmi ei ole välttämätön hedelmöittymisen kannalta. Jotkut tutkijat kuitenkin väittävät, että orgasmi parantaa hedelmöittymisen mahdollisuutta, ja kertoo siitä, että nainen on valinnut geneettisesti sopivan partnerin paritteluun.

Väite 2: Osa naisista voi saada orgasmin rintojen stimuloinnin kautta.

Totta. Stimulaation ei tarvitse olla eroottinen, vaan orgasmi voi kehittyä esimerkiksi imetyksen aikana. Tutkijoiden mukaan nännien ja sukuelinten hermojärjestelmät ovat osittain yhteydessä toisiinsa.

Naisen orgasmi: 6 väitettä – totta vai tarua?

Väite 3: Orgasmi pidentää ikää.

Totta. Tutkimusten mukaan seksi vähentää riskiä saada sydänkohtaus ja aktiivinen seksielämä tuo lisää elinvuosia. Naisten elinikään vaikuttaa yhdyntätyytyväisyys, kun taas miesten elinikään vaikuttaa yhdyntöjen määrä. Tutkimuksissa on myös havaittu, että aktiivisesti seksiä harrastavat näyttävät noin 4-6 vuotta nuoremmilta.

Väite 4: Orgasmeja saavilla on vähemmän masennusta.

Totta. Joidenkin tutkimusten mukaan erityisesti emätinorgasmi vaikuttaa positiivisesti naisen psyykeeseen. Orgasmi on liitetty myös parempaan itsetuntoon ja unenlaatuun.

Naisen orgasmi: 6 väitettä – totta vai tarua?

Väite 5: Naiset kokevat orgasmeja enemmän piirteiltään epäsymmetristen miesten kanssa.

Tarua. Tutkimusten mukaan paitsi että fyysisesti symmetrisen miehen kanssa hankitut lapset ovat geneettisesti hyvälaatuisia, myös yhdynnässä koettuja orgasmeja on enemmän symmetrisen miehen kanssa.

Väite 6: Lämpimät sukat häiritsevät orgasmin saantia.

Tarua. Aivotutkimuksissa on havaittu, että naisen tulee olla rentoutunut ja huoleton, jotta orgasmin saavuttaminen on mahdollista. Kylmät jalat voivat häiritä orgasmin saamista, sillä tutkimuksissa orgasmin saaminen parani huomattavasti, kun naisilla oli yhdynnän aikana sukat.

Teksti: Tarja Vilén

X