Seksielämä

Nämä 3 yksinkertaista asiaa auttavat tekemään seksistä upeaa

Upeaan seksiin ei tarvita asentoakrobatiaa tai valtavaa seksileluvalikoimaa. Hyvä seksi perustuu kolmeen ydinasiaan: haluista puhumiseen, kipinän vaalimiseen ja motivaatioon järjestää seksille aikaa. Näin onnistutte!

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Upeaan seksiin ei tarvita asentoakrobatiaa tai valtavaa seksileluvalikoimaa. Hyvä seksi perustuu kolmeen ydinasiaan: haluista puhumiseen, kipinän vaalimiseen ja motivaatioon järjestää seksille aikaa. Näin onnistutte!

Mieleenpainuva seksi ei vaadi monimutkaisia asentoja ja erikoisia temppuja. Lelut ja roolileikit ovat turhia, jos pari ei pysty puhumaan seksistä tai jos kipinän vaalimiseen ei ole motivaatiota.

Listasimme kolme ohjetta, jotka auttavat tekemään seksielämästä upeaa.

1. Puhukaa avoimesti haluistanne

Seksi on kuin pimeässä harhailua, jos kumppanit eivät kerro toisilleen, mistä he pitävät. Etenkin naiset ujostelevat puhua rohkeimmista fantasioistaan, ja he toivovat miehen arvaavan, miten heitä pitää kosketella.

Puhumattomuus voi johtaa väärinkäsityksiin, paineisiin ja tyytymättömyyteen. Jos toinen ei kerro toiveistaan, kumppani kuvittelee tekevänsä kaiken oikein. Puhumaton osapuoli kärsii hiljaa ja teeskentelee pahimmillaan orgasmia.

Puhumattomuus ja seksuaalinen tyytymättömyys voivat vahingoittaa suhdetta monilla tavoilla. Tyytymätön voi purkaa turhautumistaan ilkeilyllä tai seksistä kieltäytymisellä. Käytös hämmentää kumppania, jos hän ei saa mitään selitystä toisen kylmyydelle.

Puhumattomuus voi tehdä seksistä myös stressaavaa. Jos ette ilmaise, mistä pidätte, seksistä tulee rasittava arvailuleikki. Heittäytyminen on vaikeaa, kun mielessä takoo ”teenkö tämän oikein?”.

Avoimuus on hyvän seksin perusta. Jos seksistä puhuminen on vaikeaa, kumppaniaan voi ohjailla äännähdyksillä ja eleillä. Jo fantasian jakaminen on kiihottavaa ja vapauttavaa, vaikka ette toteuttaisi sitä.

Kun kumppanisi tuottaa sinulle nautintoa, kerro myös se hänelle. Pari kehuvaa sanaa tekevät seksistä unohtumattomamman kokemuksen kuin fysiikan lakeja uhmaavat asennot.

2. Pitäkää kipinää tietoisesti yllä

Yhden yön juttujen ja suhteen alkuvaiheen kiima johtuu jännityksestä. Kun suhde arkipäiväistyy, kipinän löytäminen voi olla vaikeaa. Mitkään seksitemput eivät pelasta tilannetta, jos parin välillä ei ole kemiaa.

Kipinä ei kuitenkaan syty itsekseen. Varsinkin pitkässä suhteessa on tehtävä tietoisesti töitä pitääkseen halua yllä.

Yhteiset hetket vahvistavat kumppanuutta.
Seksin lisäksi on tärkeää varata aikaa myös muulle yhdessäololle. Yhteiset hetket vahvistavat kumppanuutta.

Hyvä keino kadonneen liekin sytyttämiseen on suhteen positiivisiin puoliin keskittyminen. Muistele, mihin ihastuit kumppanissasi. Mitä ihania piirteitä hänessä on, mitä mukavaa hän on tehnyt tänään? Anna kumppanillesi tunnustusta näistä asioista.

Kun kehut kumppaniasi, hän alkaa todennäköisesti huomioida sinua enemmän niin makuuhuoneessa kuin sen ulkopuolellakin. Positiivisuuden kehä voimistaa itseään ja lisää haluja. Myös negatiivisuuden kierre vaikuttaa seksiin samalla tavalla.

On tärkeä muistaa, että kipinään tarvitaan aina kaksi ihmistä. Älä keskity vain siihen, miksi sinä haluat tai et halua kumppaniasi. Mieti myös, miten voisit itse olla haluttavampi. Haluttavuus syntyy ulkonäön lisäksi huumorista, toisen huomioimisesta ja myönteisestä asenteesta.

Eroottisen latauksen ylläpito vaatii myös seksuaalista itseluottamusta. Huolehdi jaksamisestasi, ulkonäöstäsi ja terveydestäsi, jotta sinulla olisi hyvä olla itsesi kanssa. Älä etsi itsestäsi vikoja, vaan iloitse parhaista piirteistäsi.

3. Järjestäkää seksille ja läheisyydelle aikaa

Suhteen alkuaikoina seksille tuntuu järjestyvän aikaa kuin itsestään. Lemmenpuuhiin ryhdytään mitä erikoisemmissa paikoissa ja tilanteissa. Kun huuma haihtuu, seksiä ei harrasteta yhtä spontaanisti.

Erotiikan hiipumista perustellaan työkiireillä, lasten aiheuttamalla väsymyksellä ja arjen velvoitteilla. Todellisuudessa parin elämä on voinut olla suhteen alussa yhtä stressaavaa, mutta motivaatiota seksiajan järjestämiselle on ollut enemmän.

Mitä enemmän ihminen saa kosketuksia ja orgasmeja, sitä enemmän hänen kehonsa erittää mielihyvähormoneja, jotka lisäävät haluja. Jos seksielämä hiipuu, myös mielihyvähormonien tuotanto ja halut nuupahtavat. Seksin harrastaminen on siis paras keino ylläpitää himoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seksille pitää järjestää tietoisesti aikaa.

Seksihetken merkitseminen kalenteriin voi kuulostaa mekaaniselta. Hektisissä elämänvaiheissa se on kuitenkin hyvä keino vaalia erotiikkaa, sillä suunniteltu seksi on parempi vaihtoehto kuin seksittömyys. Kalenteriseksi voi myös olla tie spontaaniin rakasteluun, kun halut alkavat hyrrätä.

Jos olette todella väsyneitä, voitte käyttää seksihetken sylittelyyn tai hierontaan. Olennaista on se, että järjestätte aikaa, joka on pyhitetty vain teille ja kosketuksille.

Varatkaa seksin lisäksi aikaa myös muulle yhdessäololle. Esimerkiksi rauhalliset iltahetket, yhdessä saunominen ja kävelylenkit vahvistavat kumppanuutta.

Lähteet: Huffington Post, Lifehack, Maxim, Women´s Health

Lue myös:

Seksuaalinen haluttomuus – Herät halut uudestaan

Säilytä intohimo pitkässä parisuhteessa

Flirttaile seksielämäsi paremmaksi koskettamatta kumppaniasi

Tätä on terve seksuaalinen itsekkyys parisuhteessa – Maaret Kallion ohjeet hyvään seksiin

Keskustele:

Miesystävä on surkea sängyssä, voiko suhde jatkua?

Haluan seksiä enemmän kuin puolisoni

Kun molempien seksihalut katoavat

X