Young couple having fun in bed at home in bedroom
Seksielämä

Nauti orgasmista vielä enemmän – 10 keinoa vahvistaa ja pidentää nautintoa

Sekä naiset että miehet voivat saada pidempiä, syvempiä ja monipuolisempia orgasmeja. Huomioi sukuelinten lisäksi kehon muut herkät pisteet, hidasta tahtia, vaihda asentoja ja kokeile rohkeasti leluja.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Pitkä esileikki ja monipuolinen koskettelu parantavat etenkin naisen orgasmia. Kiihotuksen pidättely taas auttaa miestä kestämään pidempään, ja molemmat voivat saada pidättelytekniikalla koko kehoa ravistelevan orgasmin.

Listasimme 10 konkreettista vinkkiä, jotka avaavat tien entistä nautinnollisempiin orgasmeihin.

1. Koskettele ja helli enemmän

Seksitön hellyys on tärkeää myös seksin kannalta, sillä koskettelu vapauttaa mielihyvähormoni oksitosiinia. Oksitosiini taas lisää koskettelun tuottamaa mielihyvää. Mitä enemmän saamme kosketuksia, sitä enemmän nautimme niistä ja haluamme niitä.

Orgasmin tavoittelussa ei kannatakaan keskittyä vain yhdyntään. Mielihyvähormoneja voi vapauttaa sylittelyllä, halailulla ja hieronnalla. Hellyyteen keskittyminen helpottaa myös seksiin liittyvää stressiä.

Lue myös: Halataanko sinua tarpeeksi? Halauksen 10 konkreettista terveyshyötyä

2. Älä kiirehdi esileikissä

Esileikki vaikuttaa ratkaisevasti naisen nautintoon.

Jos mies kiirehtii yhdyntään, häntä kannattaa hillitä. Jos vihjeet eivät mene perille, esileikin tärkeys kannattaa ottaa puheeksi. Vaikutus on tehokkain, kun lähestyt asiaa positiivisen kautta.

Kerro kumppanillesi, että nautit hänen kosketuksistaan niin paljon, että haluaisit niitä enemmän. Rohkaistu myös koskettelemaan itse itseäsi seksin aikana.

Lue myös: Näin puhut seksistä uuden kumppanin kanssa – seksuaaliterapeutin neuvot

Keskustele: Miten sanoa miehelle, että hän etenee liian nopeasti?

3. Masturboi enemmän

Masturbointi lisää mielihyvähormonien erittymistä, jolloin seksi tuntuu entistä paremmalta. Lisäksi sooloseksi on etenkin naisille tärkeä tapa oppia, millainen koskettelu tuntuu hyvältä.

Mitä enemmän hermopisteet saavat ärsykkeitä, sitä herkemmiksi ne muuttuvat.

Masturbointi vahvistaa myös lantionpohjan lihaksia, mikä auttaa orgasmin saamista.

Lue myös: 20 masturbointivinkkiä naisille

4. Käytä liukastetta

Vaihdevuodet ja imetys voivat vähentää naisen estrogeenintuotantoa, jolloin limakalvot kuivuvat.

Myös miehen suuri penis voi aiheuttaa naiselle yhdyntäkipua. Tiukka esinahka taas voi tehdä seksistä ja masturboinnista hankalaa miehelle.

Lisäliukastetta kannattaakin käyttää sekä yhdynnässä että masturboidessa. Koskettelu on näin helpompaa ja kivutonta.

Lue myös: Miksi yhdyntä sattuu? 6 syytä outoihin emätinkipuihin

5. Kiihota, keskeytä ja kiihota uudelleen

Sekä nainen että mies voivat saada tällä tekniikalla voimakkaamman orgasmin.  Ideana on kiihottua lähelle orgasmia, pitää tauko ja jatkaa taas kiihotusta.

Asteittaista kiihottamista jatketaan noin vartti, jonka jälkeen saa laueta. Menetelmää voi käyttää masturboidessa tai kumppanin kanssa.

Moni kuvailee tällä tavalla saatua orgasmia äärettömän intensiiviseksi. Keskeytystekniikka voi auttaa myös nopeasti laukeavaa miestä kestämään pidempään ja nauttimaan seksistä enemmän.

Lue myös: 15 minuuttia kestävä orgasmi? Tekniikat pitkään hekumaan naisille ja miehille

Nautinto

Kerro kumppanillesi, että nautit hänen kosketuksistaan.

6. Huomio herkkiin pisteisiin

Kehomme on täynnä herkkiä pisteitä, joita kannattaa kosketella ennen intiimialueille siirtymistä. Esimerkiksi solisluun kuoppien, korvalehtien, lantion sivujen ja sisäreisien koskettelu voimistaa kiihotusta.

Myös naisen sukuelimissä on useita herkkiä kohtia. Klitoriksen lisäksi kannattaa etsiä emätinaukon etuseinämässä sijaitseva g-piste. Osa nauttii myös virtsaputken lähellä olevan u-pisteen tai g-pisteen yläpuolella olevan a-pisteen painelusta.

Moni mies nauttii terskan takapuolella olevan pienen jänteen koskettelusta. Myös kivekset ovat todella herkät. Miehen g-pistettä taas voi kiihottaa painelemalla kivesten ja peräaukon välistä aluetta.

Lue myös: Myös kohdunkaulaa kiihottamalla voi laueta – valtava, aaltoileva kohdunkaulaorgasmi avaa tunnelukkoja

7. Rauhoitu ja pidättele laukeamista

Tantraseksin aamurukoukseksi kutsuttu harjoitus parantaa miehen kestävyyttä ja syventää molempien orgasmia. Harjoituksessa pari makaa sisäkkäin, mutta ei liiku.

Kuunnelkaa toistenne hengitystä ja sydämen sykettä. Kun kiihotus alkaa kasvaa, voitte supistella lantionpohjan lihaksia, mutta olkaa liikkumatta ainakin vartti. Osa oppii saamaan harjoituksen avulla voimakkaan orgasmin jopa ilman yhdyntää.

Lue myös: Tantraseksi – 5 tantraseksivinkkiä, jotka takaavat sinulle elämäsi parhaan orgasmin

Ihmiskehossa on lukuisia herkkiä pisteitä – käytä niitä hyväksesi!

8. Testaa leluja yksin ja yhdessä

Moni nainen, jolla on vaikeuksia saada orgasmi yhdynnässä, saa sen vibraattorilla. Tietyt herkät kohdat, kuten syvällä sijaitseva g-piste, on helpompaa löytää dildon avulla kuin sormin.

Leluista on iloa myös miehille. Esimerkiksi penisrengas auttaa miestä kestämään pidempään, ja puristusote tuntuu nautinnolliselta.

Leluja kannattaa siis kokeilla rohkeasti. Jos kumppani haluaa käyttää niitä, sitä ei kannata tulkita loukkaukseksi itseään kohtaan. Myynnissä on myös yhdyntään sopivia leluja pareille.

Lue myös: Opas seksikauppaostoksille – näin valitset sinulle sopivan seksilelun

9. Kokeile eri asentoja

Lehmityttö on parhaita asentoja naiselle. Ratsastaessaan päällä nainen voi kontrolloida tahtia ja hieroa samalla klitoristaan.

Kokeilkaa tavallisen lähetyssaarnaajan sijaan CAT-asentoa. Mies on naisen päällä käsivarsiensa varassa ja vetää itseään eteenpäin, kunnes hänen rintansa on naisen kasvojen kohdalla. Mies ei työnnä penistä sisään ja ulos, vaan penis hieroo klitorista edestakaisin.

Nainen voi myös asettaa tyynyn lantionsa alle ja nostaa jalkansa miehen harteille. Tässä asennossa penis osuu g-pisteeseen ja miehen on helppo liikkua.

Takaapäin on monen miehen suosikki, koska asento mahdollistaa hyvin klitoriksen käsin koskettelun. Joillekin naisille asento tuottaa kuitenkin kipua. Asento muuttuu naiselle nautinnollisemmaksi helpoilla muokkauksilla. Testatkaa vaikkapa puoliseisovaa versiota, jossa nainen lepää pöytää tai sohvan selkänojaa vasten.

Lue myös: 3 parasta seksiasentoa – vain nämä tarvitsette upeaan seksiin

10. Treenaa lantionpohjaa

Lantionpohjalihaksia vahvistava liikunta, kuten salitreeni tai jooga, voi amerikkalaistutkimusten mukaan jopa tuottaa orgasmin.

Lihasten hallinta auttaa naista olemaan yhdynnässä aktiivisempi, ja emättimen supistelu tuottaa mielihyvää miehellekin.

Nainen voi vahvistaa lantionpohjaansa helppojen jumppaliikkeiden ja geishakuulien avulla. Erikokoisia ja -painoisia kuulia voi tilata netistä ja ostaa nykyään myös apteekeista.

Myös miehen kannattaa etsiä lantionpohjansa lihakset. Supistelemalla niitä, hän voi liikuttaa penistä ylhäältä alas lisäten naisen nautintoa. Supistelu tuntuu myös monesta miehestä hyvältä.

Lähteet: ABC News, Huffington Post, Women´s Health Mag

 

X