Seksielämä

Onko seksielämänne hyytynyt? Näin palautatte halut pitkän paussin jälkeen

Seksittömyys parisuhteessa voi johtua monesta syystä. Ja seksin ehdottaminen voi tuntua vaikealta pitkän tauon jälkeen. Muista, että seksitön läheisyys on tärkeää myös suhteessa, jossa seksiä on. Lue, miten haluja voi jälleen lähteä elvyttämään.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Seksittömyys parisuhteessa voi johtua monesta syystä. Ja seksin ehdottaminen voi tuntua vaikealta pitkän tauon jälkeen. Muista, että seksitön läheisyys on tärkeää myös suhteessa, jossa seksiä on. Lue, miten haluja voi jälleen lähteä elvyttämään.

Seksielämä voi jäädä paussille väsymyksen ja kiireen vuoksi, vaikka seksissä ei olisi mitään vikaa.

Seksin aloittaminen uudelleen pitkän tauon jälkeen voikin tuntua hankalalta: seksittömyyteen voi tottua, ja taukoa voi olla vaikea ottaa puheeksi.

Millaisilla sanoilla asiasta kannattaisi puhua?

Jos seksitauko mietityttää, se kannattaa ottaa puheeksi lempeällä tavalla. Yhdyntään ei  kannata syöksyä heti, vaan haluja on hyvä elvyttää ensin läheisyydellä.

1. Kehukaa ja houkutelkaa, älkää syytelkö

Halukkuus ja suhteet ovat yksilöllisiä. Osa ihmisistä elää onnellisessa, seksittömässä suhteessa, osa tarvitsee seksiä päivittäin. Olennaista on se, miltä seksittömyys tuntuu teistä. Jos asia vaivaa, se kannattaa ottaa puheeksi. Seksittömyys ei kuitenkaan ole ongelma, jos se ei häiritse teitä.

Syytteleviä ja negatiivisia ilmauksia kannattaa välttää. Seksitoiveet voi ottaa puheeksi positiivisella tavalla. Älä sano, että ”meillä ei ole koskaan seksiä”, vaan kerro, että ”olet ihana ja haluaisin sinua taas”. Jos puhuminen on vaikeaa, kirjoita kumppanillesi viesti.

Positiivinen lähestymistapa muistuttaa molempia siitä, että seksi ei ole suoritus tai taisteluareena. Se on rentouttava ja energisoiva tapa olla yhdessä tärkeän ihmisen kanssa.

2. Flirttailkaa

Mitä pidempi tauko, sitä tärkeämpää on elvyttää seksuaalista kemiaa eleillä ja sanoilla. Ole kumppanillesi huomaavainen, kiusoittele, hymyile ja luo häneen merkitseviä katseita. Kun toinen tuntee olevansa viehättävä, hän innostuu todennäköisesti flirttaamaan takaisin.

3. Aloittakaa seksittömällä hellyydellä

Koskettelu lisää mielihyvähormonien eritystä. Nämä hormonit puolestaan saavat meidät haluamaan lisää kosketuksia. Koskettelutauko taas saa kehon unohtamaan, miten ihanaa läheisyys on.

Tauon jälkeen on tärkeää elvyttää läheisyys. Halailkaa, suukotelkaa ja nukkukaa lusikassa. Seksitön läheisyys on tärkeää myös suhteessa, jossa seksiä on. Se vahvistaa yhteenkuuluvuudentunnetta, joka on eliksiiriä parisuhteelle.

4. Elvyttäkää teiniaikojen suutelumaratonit

Norjalainen nuortensarja Skam hurmasi myös aikuiset. Yksi ihana asia Skamissa oli pussailu. Seksin sijaan nuoret harrastivat suutelumaratoneja. Aikuisena suutelun merkitys voi vähentyä, ja seksi voi muuttua turhankin yhdyntäkeskeiseksi.

Älkää siirtykö läheisyydestä heti seksiin. Suudelkaa toisianne pitkään: hellästi, kiusoitellen ja intohimoisesti. Seksi alkaa tuntua kiinnostavammalta, kun annatte kiihotuksen kasvaa, mutta pidätte vaatteet päällä.

5. Virittäydy eroottiselle tuulelle itseksesi

Halujaan kannattaa elvyttää tauon jälkeen myös ominpäin. Masturboi, katsele eroottisia elokuvia tai lue tuhmia tarinoita. Hemmottele itseäsi ja pukeudu vaatteisiin, joissa tunnet olevasi seksikäs. Tämä vahvistaa seksuaalista itseluottamusta, joka on yksi hyvän seksin perustoista.

6. Käykää treffeillä

Seksille voi tuntua hankalalta järjestää aikaa, jos elämä on pelkkää arkirutiinien pyörittämistä. Tauon murtamista voi valmistella ottamalla yhteistä, arjesta irrottavaa aikaa. Käykää ravintolassa tai kattakaa illallinen vaihteeksi takapihalle.

Treffejä ei kannata unohtaa sittenkään, kun seksitauko on ohi. Yhdessäolo ja jutteleminen pitävät yhteyttänne yllä ja rentouttavat. Hetket tuovat suhteeseen ripauksen alkuaikojen huumaa ja muistuttavat, miksi kumppani on ihana.

7. Merkitkää seksi kalenteriin

Jos tauko johtuu seksi- tai parisuhdeongelmista, kalenteri ei ratkaise tilannetta. Jos taas seksittömyys johtuu kiireestä, seksistä sopiminen ei ole huono idea.

Sopiminen osoittaa, että seksi on teille tärkeää. Sille raivataan aikaa pyykkivuorten tieltä. Seksitreffit voivat elvyttää myös spontaanimman erotiikan.

8. Älkää ladatko seksiin liikaa odotuksia

Ruusun terälehtiä ja satiinilakanat. Romanttinen idea, joka voi kuitenkin ladata ensimmäiseen tauon jälkeiseen rakasteluun liikaa paineita.

Vaikka seksi ei olisi paussin jälkeen täydellistä, siihen kannattaa suhtautua positiivisesti. Tauko on nyt murrettu, ja olette saaneet takaisin tärkeän yhteisen asian.

Jos yhdyntä jännittää, siihen ei ole pakko edetä heti. Tutkikaa toisianne alasti ja nauttikaa esileikistä. Voitte kosketella sukuelinten sijaan kehon muita erogeenisia alueita. Tämä voi olla paljon kiihottavampaa kuin yhdyntä.

Lähteet: Bustle, Mouths of Mums, Woman´s Day

X