Seksielämä

Ovatko fantasiani normaaleja? Tämän seksifantasiasi paljastavat sinusta

Fantasiat lesboseksistä ja väkisin ottamisesta voivat nolottaa ja ahdistaa. Rajutkin fantasiat ovat silti normaaleja tapoja purkaa stressiä ja vapautua estoista. Selvitimme, mistä naisten yleiset fantasiat kertovat.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Rajutkin seksifantasiat ovat normaaleja tapoja purkaa stressiä ja vapautua estoista.

Fantasiat lesboseksistä ja väkisin ottamisesta voivat nolottaa ja ahdistaa. Rajutkin fantasiat ovat silti normaaleja tapoja purkaa stressiä ja vapautua estoista. Selvitimme, mistä naisten yleiset fantasiat kertovat.

Seksi tuntemattoman kanssa: kaipaat seikkailua

Seksi ventovieraan kanssa on naisten yleisimpiä fantasioita. Tässä fantasiassa seksikumppani on usein itsevarma viettelijä. Nainen kokeilee hänen kanssaan temppuja, joihin ei rohkaistu tosielämässä.

Amerikkalainen seksiterapeutti Susan Block sanoo Alternetin artikkelissa, että fantasia on täysin normaali. Se ei tarkoita, että haaveilisit kumppanisi pettämisestä tai olisit valmis hyppäämään sänkyyn kenen tahansa kanssa. Fantasia vieraasta rakastajasta on vapauttava seikkailu. Haaveessa on kyse puhtaasta seksistä, jota ihmissuhteiden kiemurat eivät rasita.

Fantasia saattaa kertoa myös siitä, ettet uskalla kertoa haluistasi kumppanillesi. Tuntemattoman mielikuvitusrakastajan kanssa ei tarvitse hävetä, ja voit olla rohkea ja rietas.

Ryhmäseksi: sytyt himon kohteena olemisesta

Ryhmäseksi on sekä naisten että miesten yleinen fantasia. Ryhmäseksihaaveessa kiehtoo ajatus omasta vetovoimasta ja kyvykkyydestä: kaikki nämä ihmiset haluavat minua, ja minä pystyn tuottamaan heille nautintoa. Fantasia siis vahvistaa seksuaalista itsevarmuutta.

Blockin mukaan miesten ryhmäseksifantasiat ovat yleensä heteroseksuaalisia ja toimintakeskeisiä. Mies haaveilee voivansa tyydyttää yksin kaksi naista tai kokonaisen naisjoukon.

Naista taas kiihottaa enemmän ajatus siitä, että useat ihmiset himoitsevat häntä. Naiset haaveilevat myös seksistä useilla erilaisilla kokoonpanoilla. Ryhmäseksihaaveet voivatkin olla portti lesbofantasioihin. On turvallisempaa fantasioida ensin seksistä naisten ja miesten kanssa, ja siirtyä tämän mielikuvan kautta haaveilemaan naisista.

Lesboseksi: uskot, että toinen nainen tuntee tarpeesi

Moni itsensä heteroksi määrittelevä nainen fantasioi seksistä toisen naisen kanssa. Essexin yliopiston tutkimuksen mukaan heteronaiset ovat fantasioissaan paljon vapaamielisempiä kuin heteromiehet tai lesbonaiset.

Lesboseksi ovat etenkin nuorten naisten suosikkifantasia. Sen sijaan vanhemmille naisille omasta sukupuolesta haaveilu voi tuntua hävettävältä ja pelottavalta.

Fantasiaa ei kannata säikähtää. Lesbofantasiat voivat olla heterofantasioita nautinnollisempia, sillä toinen nainen voi tuntea naisen orgasmin salat paremmin kuin mies. Fantasia voi olla myös merkki turhautumisesta yhdyntäkeskeiseen seksiin. Saatat kaivata lisää esileikkiä ja suuseksiä, joita naisten välisessä seksissä on usein enemmän.

Blockin mukaan myös naisvartalon kauneus kiihottaa naisia. Miehet taas eivät usein pidä toista miesvartaloa yhtä esteettisenä. Lesbofantasiat voivat kertoa myös halustasi murtaa tabuja. Haave voi olla pakotie erittäin konservatiivista elämää elävälle naiselle.

Pakottamisfantasia: haluat päästää irti kontrollista

Fantasia väkisin otetuksi tulemisesta voi aiheuttaa ahdistusta ja pelkoa. Rajusta seksistä haaveileva voi pelätä fantasian tarkoittavan, että hän haluaa tulla raiskatuksi tai pahoinpidellyksi.

Seksuaaliterapeuttien mukaan rajuilla fantasioilla ei ole mitään tekemistä seksuaalisen väkivallan kanssa. Terapeutit puhuvatkin raiskausfantasioiden sijaan mieluummin antautumisesta ja alistumisesta.

Psykologian tohtori Leon F. Setzer muistuttaa Psychology Todayssa, että seksuaalisen väkivallan uhri ei voi kontrolloida tilannetta. Alistumisesta haaveileva hallitsee kuitenkin fantasiaansa. Raiskauksessa on kyse uhrin nöyryyttämisestä. Sen sijaan pakottamisfantasiassa alistaja vapauttaa kumppaninsa väkisin estoistaan ja tuottaa tälle orgasmin.

Alistumishalu voi kertoa siitä, että kontrolloit itseäsi ja kannat arjessa paljon vastuuta. Jos ihminen luo itselleen paljon sääntöjä ja kieltoja, on vapauttavaa ajatella seksiä, jossa on täysin toisen armoilla.

Alistamisfantasia: haluat tuntea itsesi vahvaksi

Haaveilija voi olla pakottamisfantasioissa myös dominoija, joka määrää seksiasennot ja tahdin. Dominoija voi kurittaa kumppaniaan fyysisesti tai nöyryyttää tätä. Nainen voi esimerkiksi haaveilla pakottavansa miehen pukeutumaan naisen alusvaatteisiin.

Susan Blockin mukaan dominointifantasiat ovat yhtä yleisiä ja normaaleja kuin haaveet alistetuksi tulemisesta. Vallankäyttö kiihottaa ihmisiä henkisesti ja fyysisesti. Kaikkivoipaisuudentunne voi laukaista kehossa endorfiinimyrskyn, joka aiheuttaa yhtä aikaa vahvan ja kevyen olon.

Block uskoo, että tasapainotamme fantasioilla siviiliroolejamme. Ne, joilla on työssään taloudellista tai henkistä valtaa, haaveilevat usein nöyryytetyksi tulemisesta. Jos taas joudut noudattamaan arjessasi muiden sanelemia sääntöjä, saatat purkaa turhautumistasi dominoimalla sängyssä.

Strippaus- ja tirkistelyfantasia: kiihotut katseista

Tirkistelystä, kiinni jäämisestä ja katseen kohteena olemisesta nauttivat voivat hävetä fantasioitaan. Tirkistelijät esitetään elokuvissa usein outoina ja syrjäytyneinä hahmoina. Strippaamisesta haaveileva voi puolestaan miettiä, kertooko fantasia halusta myydä itseään oikeasti?

Block muistuttaa, että koko pornoteollisuus perustuu tirkistelynhaluumme. Kiihotumme paitsi läheltä kuvattujen sukuelinten katselusta, myös siitä, että saamme tirkistellä muiden seksiä. Tirkistely ei ole outoa tai säälittävää vaan yleisin seksuaalisen nautinnon muoto.

Strippaamis- ja kiinnijäämisfantasiat ovat luonnollisia keinoja kohottaa itsetuntoa. Fantasia julkisesta riisuuntumisesta voi voimauttaa naista, sillä yleisö on jopa valmis maksamaan nähdäkseen hänet alasti.

Kiinnijäämisfantasiassa miehiä kiehtoo ajatus siitä, että muut näkevät hänen kyvykkyytensä. Nainen taas kiihottuu ajatellessaan, että hän saa myös paikalle sattuneen ulkopuolisen syttymään.

Lähteet: Alternet, Healthyplace, NCBI, New York Times, Pink News, Psychology Today, YouGov

Lue myös:

Naisten salaiset seksifantasiat – näistä haaveistaan naiset eivät puhu

12 seksikokemusta, jotka naisen tulisi kokea ennen aloilleen asettumista

Miesten salaiset seksifantasiat – näistä haaveistaan hän ei uskalla puhua

Fantasiat voivat maustaa parisuhdetta tai etäännyttää todellisuudesta

Yhden yön etiketti

X