Ihmiset ja suhteet

Parempi mies kotona kuin kymmenen lehdissä

Teksti: Anna.fi

Kun iltapäivälehtien gallupeissa kysytään seksikkäintä urosta tai ihaninta helluntaiheilaa kärkisijoilla kummittelee aina ”oma mies”. Aiemmin ihmettelin syytä tähän ilmiöön, mutta viime aikoina olen alkanut ymmärtää oman miehen suosion äänestyksissä. Kun asiaa ajattelee tarkemmin oikeastaan mikä tahansa muu gallup-vastaus tuntuu järjettömältä. Miksi haikailla tuntematonta kiiltokuvaa, jos kotona on itse valittu, juuri omia mieltymyksiä vastaava yksilö.

Parempi mies kotona kuin kymmenen lehdissä

Ymmärrän että oman miehen seksikkyys voi tilapäisesti unohtua kun hänet näkee sohvalla röhnöttämässä joka päivä. Arkisuus kun on vähemmän seksikästä kuin salaperäinen glamour. Jos oma kumppani tuntuu kulahtaneelta on hyvä muistaa, että tosielämässä myös päiväunelmien mies hikoilee, pieree ja haisee toisinaan pahalle. Ehkäpä seksikkyys ei siis synnykään mystisyydestä, vaan läsnäolosta. Ja sitähän oma puoliso nimenomaan tarjoaa.

Vetovoimaa ei siis minun mielestäni mitata ulkoisissa ominaisuuksissa vaan henkisissä. Aitous, vastuun kantaminen ja rehellisyys ovat paljon houkuttelevampia ominaisuuksia kuin tiukat vatsalihakset tai jättimäinen penis. Mitäpä sitä turhilla muskelikimpuilla, isokenkäisillä tai suklaasilmillä tekisi, kun arkipäivän kuitenkin pelastaa se oma kotisankari. Oma mies on se tuki ja turva joka rakastaa joka päivä.

Teksti: Rakel Liekki

X