Ihmiset ja suhteet

Pelasta seksitön parisuhde

Teksti: Anna.fi

Kun seksin harrastaminen on lopahtanut, saattaa kaavan rikkominen olla vaikeaa. Lue, miten herätät seksittömän parisuhteen ilmiliekkeihin.

Jos pysähdyt miettimään, mistä seksittömyys johtuu, voit muuttaa asiaa. Tiesitkö, että halujen lopahtamiseen on monia syitä? Muun muassa sairaus, lasten saanti, yliväsyminen ja stressi voivat vaikuttaa haluihin. Kun tunnistat, mistä ongelma johtuu, voit päästä sen yli.

Onko ongelmana oikeasti seksi?

Asiantuntijat ovat huomanneet, että haluttomuus kumpuaa usein tyytymättömyydestä parisuhteeseen. Yleisiä ongelmia pariskuntien välillä ovat etääntyminen, toisen itsestäänselvyytenä pitäminen, huomioitta jättäminen, nalkutus, riitely, raha, perheongelmat ja työstä aiheutuva stressi. Tunnistitko itsesi? Puhu ongelmista kumppanisi kanssa. Jos asiat tuntuvat liian vaikeilta, hakekaa ammattiapua.

Yleisimmät seksiongelmat

Yksikin seuraavista seksiongelmista saattaa saada sinut luopumaan toivosta. Onneksi kaikkiin ongelmiin on olemassa ratkaisu.

Kärsiikö parisuhteesi näistä:

  • Yhdyntäkipu
  • Naisen orgasminsaamisvaikeudet ja miehen ennenaikainen laukeaminen
  • Supistukset emättimen alueella, jotka tekevät yhdynnästä mahdotonta
  • Miehen erektiovaikeudet

Työskennelkää yhdessä kohti parempaa seksielämää. Vaikka seksielämästä puhuminen saattaa tuntua vaikealta, yrittäkää löytää oikea tapa puhua asioista. Keskustelkaa ongelmista aluksi vain yleisellä tasolla.

Katsokaa seksiaiheisia televisio-ohjelmia ja lukekaa seksiartikkeleita. Tämän jälkeen keskustelkaa niistä. Olkaa avoimia tunteistanne. Yhteinen kävelyretki saattaa olla hedelmällisempi keskusteluhetki kuin kotioloissa suoritettu ristikuulustelu.

Seksistä on helpompaa puhua, kun ette ole sängyssä. Ole vastaanottavainen kumppanisi ideoille. Kokeilkaa ennakkoluulottomasti uusia juttuja. Käykää kirjastossa lainaamassa alan kirjallisuutta ja tutustukaa siihen yhdessä. Tehkää kodistanne seksiystävällinen. Sytyttäkää kynttilöitä, soittakaa tunnelmamusiikkia ja sulkekaa matkapuhelimet.

Harkitkaa terapiaa

Tutkimusten mukaan kolme neljäsosaa naisista, jotka kärsivät haluttomuudesta, nauttivat seksistä enemmän terapian jälkeen. Asiantuntija osaa neuvoa ja ohjata pattitilanteessa olevaa pariskuntaa oikeaan suuntaan.

Mikäli tilanne ei parane sillä, että keskustelette keskenänne tai tuntuu siltä, että asia ei edisty, ottakaa yhteyttä ammattiauttajaan. Muun muassa Väestöliitto, kirkko ja yksityispsykiatrit tarjoavat palvelujaan pariskunnille.

Lähde: Allaboutyou.com
Kuva: Colourbox

X