Ihmiset ja suhteet

Pieni punainen sanakirja rakastavaisille

Teksti:
Anna.fi
Pieni punainen sanakirja rakastavaisille, Xiaolu Guo

Atena, 2008

Pieni punainen sanakirja rakastavaisille/Atena
Tämä on tarina kiinalaisesta naisesta, joka saapuu vieraille maille sanakirja ja muistivihko laukussaan. Tässä romaanissa törmäyskurssille joutuvat niin kulttuurit kuin omissa elämissään ajelehtivat rakastavaisetkin. Rakkauden kautta kirjan nainen saa ennen pitkää kielestä kiinni, mutta kyllä itäisiltä mailta länteen tullut nainen joutuu pitkän pätkän länsimaisia vapautuneita asenteita ja arvoja ihmettelemään ennen kuin kaikki on selvää pässinlihaa. Ja onko se sitä loppujen lopuksi sittenkään?
Plussat Hauskasti erilainen romaani rakkautta ja seksiä sykkivien romaanien virrassa. Kirja on eloisa ja tempaa lukijan hyvin kiinalaisnaisen saappaisiin vieraan kulttuurin keskellä. Kielelliset haksahdukset naurattavat ja välillä olo on myös hieman surumielinen.
Miinukset Luvut ovat lyhyitä ja asiasta toiseen siirrytään varsin nopeaan tahtiin. Hitaampia ehkä hirvittää, mutta ei tässä kelkasta putoa toisaalta kukaan.
Kenelle sopii Ennakkoluulottomille ja rohkeille naisille ja miehille, jotka eivät epäröi erilaisenkaan lukukokemuksen edessä.
Sitaatti ”Luen ohjeet kääntöpuolelta: vaikka et aikoisikaan ryhtyä yhdyntään, kannattaa kondomeja pitää mukana varmuuden vuoksi. Kannattaa pitää kondomi aina mukana? Länsimaalainenko voi alkaa äkkiä yhtymään, kun menee ostoksille, odottaa bussia tai junaa?”
   
X