Ihmiset ja suhteet

Pitkän parisuhteen salaisuus

Teksti:
Anna.fi

Pitkän parisuhteen salaisuus, Tuula Pukkala

Otava, 2007

Pitkän parisuhteen salaisuus
Teos puhuu parisuhteesta, puolison ja perhe-elämän asettamista haasteista, kestävän liiton rakennusaineista, tasapainoisesta kumppanuudesta ja erilaisuuden hyväksymisestä sekä kirjailijan äänellä että erilaisien tilastojen muodossa ja tutkimustuloksien valossa. Mukana on koko joukko haastatteluja ja avioparien omakohtaista kerrontaa. Teoksessa pohditaan avioeroa, erilaisia parisuhteen kriisejä, rakastumisen vaiheita ja vuorovaikutuksen voimaa. Tarjolla on kosolti vinkkejä parisuhteen vaalimiseksi ja kriiseistä selvitymiseksi.
Plussat Kirjassa on tutkimustuloksiin sidottua tietoa, joka voisi näännyttää lukijan ennen pitkää. Aviopuolisoiden omakohtaiset kommentit siivittävät kuitenkin muuta kerrontaa mainosti läpi kirjan.
Miinukset Luvut ovat melko pirstaleisia ja ajoittain oma ajatus lähes hukkuu valtavan tietotulvan alle.
Kenelle sopii Kaikille kesätävstä parisuhteesta haaveileville ja kumppanuuden lujittamiseksi rakennusaineita halajaville.
Sitaatti ”Meidän avioliitto oli jotenki semmosessa tilassa, että se ei oikein toiminu. Että rupes maistuun vähän puulta, oltiin yhessä, mutta siitä puuttu jotain siitä meiän yhessä olosta ja sitte mulla periaattees käviki näin, että mä sitte yhteen typykkään sitte ihastuin…” ( Eräs tutkituista pareista kertoo).
X