Ihmiset ja suhteet

Rakastele itsesi terveeksi!

Teksti:
Anna.fi

Päänsärky tunnetaan naisten yleisimpänä tekosyynä olla harrastamatta seksiä. Todellisuudessa seksillä voi parantaa päänsäryn! Sillä on myös monia muita hyviä terveysvaikutuksia.

seksi, rakasteleminen, terveys, seksin terveysvaikutukset

Ruokapyramideja rakennellaan ja liikuntapiirakoita piirrellään, mutta seksi terveellisenä elämäntapana ei ole saanut tarpeeksi huomiota. Seksin terveyshyödyt ovat kuitenkin kiistattomat.

Tutkijoiden mukaan aktiivisuus makuukammarissa voi lisätä elinikää jopa useita vuosia. Seksi ei ole pelkkää kestävyysliikuntaa, vaan huikeaa kokonaisvaltaista kehon ja mielen huoltoa. Rakastellessa elimistöön vapautuu hormonicocktail, jolla on kehon hyvinvoinnille suotuisia vaikutuksia.

Näin seksi edistää terveyttä

Sydämen ystävä

Seksi laskee verenpainetta, parantaa kolesteroliarvoja ja pistää veren kiertämään. Säännöllisesti seksiä harrastavilla ihmisillä on pienempi todennäköisyys saada sydänkohtaus tai aivoinfarkti.

Keppijumpan päihittäjä

Sydämen lyöntitiheys nousee seksin aikana jopa 140–150 lyöntiin minuutissa. Seksi vahvistaa myös lihaksia: olet varmasti huomannut, että lihakset menevät kiihkeästä rakastelusta maitohapoille. Lemmenyöt tuntuvat sisäreisissä, pakaroissa, ristiselässä, vatsalihaksissa, kyljissä ja jopa käsivarsissa.

Kaloreiden Kuluttaja

Seksin aikana kuluu 50–100 kaloria. Jos siis harrastat seksiä kerran päivässä, laihdut neljä kiloa vuodessa.

Painon vartija

Kiihottuminen lisää ruokahalua hillitsevän fenetyyliamiinin tuotantoa. Lemmiskellessä erittyy myös serotoniinia ja oksitosiinia, jolla saattaa olla ruokahimoja hillitsevä vaikutus. Jos tekee mieli suklaapatukkaa, hoida himo houkuttelemalla siippasi vällyjen väliin.

Kuukautisten helpottaja

Kaikkien mielestä ei ole erityisen hohdokasta harrastaa seksiä kuukautisten aikaan, mutta harkitse vielä kerran: rakastelun vapauttamat endorfiinit voivat tuoda helpotusta kuukautiskipuihin. Orgasmin aikaiset kohdun supistelut voivat auttaa tyhjentämään kuukautisvuodon nopeammin, mikä saattaa lyhentää kuukautisia jopa parilla päivällä.

Virtsankarkailun ehkäisijä

Jos jumppatunnilla tirahtaa, tässä on lääke. Seksi vahvistaa lantionpohjan lihaksia, jotka ylläpitävät virtsanpidätyskykyä.

Päänsäryn parantaja

Seksuaalinen kiihottuminen vaikuttaa kuin kipulääke. Kivunsietokyky nousee merkittävästi, mikä voi tuoda helpotusta esimerkiksi lihaskipuihin sekä PMS-vaivoihin. Seksi lievittää myös päänsärkyä. Seksin aikana erittyvät adrenaliini ja kortisoli stimuloivat aivoja, ja tällä voi olla myös migreeniä ehkäisevä vaikutus. Kun päätäsi juilii illalla, ei siis kannata jättää kumppania tuijottamaan pyjamasi selkämystä.

Tiukan paikan salainen ase

Seksi lisää keskittymiskykyä ja luovuutta. Kannattaa siis rakastella ennen tärkeää työpäivää tai työpaikkahaastattelua. Orgasmin aikana erittyvä oksitosiini ja DHA-rasvahappo helpottavat myös ajatustyötä ja oppimista. Miljoonat opiskelija-asuntoloiden asukit eivät voi olla väärässä!

Flunssakauden pelastaja

Uskomatonta kyllä, seksi näyttää suojelevan jopa flunssalta! Immunoglobuliini A lisää vastustuskykyä, ja seksi lisää sen määrää veressä.

Nuoruuden lähde

Kun pidät puutarhasi kunnossa, säästät ryppyvoiteissa. Seksi edistää kollageenin tuotantoa ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa, mikä tekee hyvää iholle.

Luonnonmukainen masennuslääke

Siemennesteessä on lukuisia mielialaan vaikuttavia hormoneja, ja sen ainesosat imeytyvät tehokkaasti myös vaginan kautta. Useissa tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että sperma voi vaikuttaa luonnollisen masennuslääkkeen tavoin. Naisilla, jotka harrastavat suojaamatonta seksiä säännöllisesti, on pienempi todennäköisyys masentua kuin ilman seksiä elävillä tai kondomia käyttävillä kanssasisarillaan.

Vitamiinipommi

Siemenneste on rautaisannos sinkkiä, kalsiumia, kaliumia ja proteiinia. Taas yksi hyvä syy harrastaa suuseksiä.

Stressiltä suojaaja

Rakastelu on tehokas vastalääke stressiin. Seksin aikana erittyvät endorfiinit rentouttavat ja lisäävät hyvää oloa. Säännöllisesti rakastelevilla ihmisillä on parempi stressinsietokyky kuin heillä, jotka eivät harrasta säännöllisesti seksiä. Rankka työ, rankat huvit!

Nukkumatin apulainen

Orgasmin jälkeinen seesteinen olotila johtuu oksitosiinista. Oksitosiini parantaa ja syventää myös unta, ja seuraavana aamuna heräät tikkana uuteen päivään.

Teksti: Nina Sarell
Kuva: Colourbox.com
Lähteet: Emedicinehealth.com ja Livestrong.com

X