Seksielämä

Rakkausseksi räjäyttää tajunnan ja antaa fyysisen nautinnon – lukijat kertovat: ”Kuin kuumana käyvä tulivuori, joka purkautuu”

Annan lukijat kertovat, miltä rakkausseksi tuntuu ja miten se eroaa muusta seksistä. "Nyt vasta tiedän mitä on rakastelu, tähän asti kaikki on ollut vain seksiä."
22.6.2018 Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: iStock

Muusikko Esa Eloranta, 55, ja radiotoimittaja Peter ”Norppa” Norby, 59, puhuivat aiemmin Annassa avoimesti rakkaudesta ja seksistä.

– Kun kerran kokee suuren rakkauden ja saa rakkausseksiä, on päässyt sellaisen riman yli, että pelkkä seksi ei tunnu enää miltään, Esa sanoo.

Hänen mielestään seksi ilman rakkautta on joutavanpäiväistä. Myös Norppa sanoo, että pelkkä seksi ilman tunteita on arvotonta.

Kysyimme lukijoiltamme, ovatko he kokeneet rakkausseksin huuman, ja mikä rakkausseksissä on heidän mielestään erityisen kaunista ja ihanaa.

89 prosenttia vastaajista kertoi, että he ovat saaneet kokea, miltä rakkausseksi tuntuu. Kyselyyn vastanneet olivat 21–68-vuotiaita naisia ja miehiä.

Syvää yhteenkuuluvuuden tunnetta

Lukijoiden vastauksissa toistui kokemus siitä, että rakkausseksiin liittyy syvä yhteenkuuluvuuden tunne ja jopa henkisyys. Rakkausseksissä ollaan totaalisen läsnä tilanteessa ja kaikki muu ympäriltä katoaa.

”Kun molemmat ovat niin läsnä siinä hetkessä ja tunnet kirjaimellisesti olevasi yhtä ja samaa toisen kanssa ja näet kumppanin silmistä kaiken sen halun ja rakkauden määrän.” Nainen, 40

Moni koki, että rakkausseksiin liittyy tunne siitä, että kaksi ihmistä sulautuu yhdeksi, tuntuu kuin maailmassa olisi vain me kaksi. Se on sekä henkistä että fyysistä, tuntee joka solulla kuuluvansa yhteen.

”Ihaninta on se, että et ole yksin siinä euforiassa! Sen vain tuntee, että toinen on totaalisesti läsnä – fyysisesti ja henkisesti. Ehkä se henkinen yhteys onkin se tärkein, eli akti ei ole vain suorittamista, vaan olemista siinä tilassa!” Nainen, 57

Turha murehtiminen jää pois

Koska rakkausseksiin liittyy molemminpuolinen vahva arvostus, se on myös rennompaa ja turvallista. Toiseen luottaa täydellisesti ja voi olla oma itsensä tietäen, että toinen rakastaa kaikesta huolimatta.

”Rakkausseksissä ajattelee myös toisen tunteita tietäen hänen ajattelevan samoin. Hauskaa hassutella ja jos ei aina ihan homma pelitä, ei maailma kaadu siihen.” Nainen, 50

Kun seksiin liittyy voimakas luottamus ja rentous, ei tarvitse myöskään miettiä, miltä näyttää tai kuulostaa.

”Kun toiseen voi täysin luottaa, jää kaikki turhasta murehtiminen pois. Ei sure, miltä näyttää tai kuulostaa, eikä sitä hyllyykö perse tai jenkkakahvat… Sen totaalisen läsnäolon keskellä pystyy yhtäkkiä vapautumaan ja irrottautumaan hetkeksi täysin. On ihan vapaa, ja silti turvassa toisen sylissä.” Nainen, 36

Orgasmit ovat tajunnanräjäyttäviä

Syvä rakkauden tunne vastapuoleen saa aikaan halun tehdä toiselle hyvää. Moni kuvaili, että orgasmin tavoitteleminen ei ole keskiössä, vaan tärkeintä on läheisyys. Silti orgasmit tulevat helpommin ja ovat parempia kuin pelkässä fyysisessä seksissä.

On enemmän henkinen orgasmi, jossa sielut yhtyvät. Nautinto tulee toisen nautinnon kautta. Vaikka fyysinen nautinto on suurta, niin fyysisyys katoaa orgasmin tullessa.” Mies, 61

Moni kuvaili orgasmeja rakkausseksissä voimakkaiksi ja tajunnanräjäyttäviksi. Ne ovat pidempiä, niitä voi saada monta peräkkäin ja ne saattavat saada myös kyyneleet virtaamaan.

”Tunne on voimakas, tuntuu koko kropassa, orgasmi räjähtävää, tunteet voivat viedä liikutukseen asti.” Nainen, 43

”Se on kuin kuumana käyvä tulivuori joka pääsee purkautumaan…”

Hyvää kannattaa odottaa

Monessa vastauksessa myös kerrottiin, että on osannut nauttia seksistä vasta rakkausseksin koettuaan. Aiemmissa suhteissa sitä ei välttämättä ole ollut.

”Rakastan juuri nyt enemmän kuin koskaan, enkä aiemmin oikein edes nauttinut seksistä, vaikkakin olin naimisissa 16 vuotta. Nyt vasta tiedän mitä on rakastelu, tähän asti kaikki on ollut vain seksiä.” Nainen, 40

Rakkausseksi saa kahden ihmisen välisen rakkauden kehittymään ja yhteyden syvenemään. Silloin samaan ihmiseen voi rakastua aina uudelleen.

”Luulin aina 27-vuotiaaksi asti seksin olevan pelkkää seksiä, että viuh ja se oli siinä. Mutta kun tapasin nykyisen mieheni ja rakastelemme, vielä vuosien jälkeenkin on se sama tunne ja ihana olo. Ihan kun rakastuisi joka kerta uudelleen siihen ihmiseen.” Nainen, 29

11 prosenttia kyselyymme vastanneista ei ollut vielä kokenut rakkausseksin huumaa.

”Voin kuvitella sen erilaisuuden, mutta itse en sitä ole kokenut. Toivossa hyvä elää, jospa se omalle kohdalle vielä sattuisi.” Mies, 49

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *