Seksielämä

Rosa Meriläinen, 46, suosittelee flirttailua oman kumppanin kanssa: ”Viestittelen miehelleni, että hän on mielessä ja nyt haluttaisi harrastaa seksiä”

Rosa Meriläinen kokee, että ikä on tuonut uudenlaista rauhaa ja ihanuutta myös seksuaalisuuteen. Hänelle on tärkeää nähdä vaivaa virittäytymisen eteen. – Suhteen väljähtyminen ei ole mikään luonnonlaki.

Teksti:
Terhi Harper
Kuvat:
Liisa Valonen

Rosa Meriläinen iloitsee siitä, että erilaisille seksuaalisuuksille ja sukupuolikäsityksille on tullut lisää tilaa.

Rosa Meriläinen kokee, että ikä on tuonut uudenlaista rauhaa ja ihanuutta myös seksuaalisuuteen. Hänelle on tärkeää nähdä vaivaa virittäytymisen eteen. – Suhteen väljähtyminen ei ole mikään luonnonlaki.

Kirjailija, kolumnisti ja kulttuurivaikuttaja Rosa Meriläinen, 46:

”Menin nykyisen puolisoni Tuomaksen kanssa naimisiin vuonna 2017. Parisuhteessamme seksi, sen odotus ja jälkihehku sulostuttavat päivän. Arkeen mahtuu niitäkin hetkiä, jotka eivät ruoki iloa tai herätä nautintoa. Suhteen väljähtyminen ei ole mielestäni silti mikään luonnonlaki. Haluan nähdä vaivaa virittäytymisen eteen. Sanon ja viestittelen miehelleni joskus montakin kertaa päivässä, että hän on mielessä ja että nyt haluttaisi harrastaa seksiä.

Hempeily ja pussailu tulevat minulta luonnostaan, ja etätyöaikana niitä on ollut helppoa toteuttaa saman katon alla. Kääntöpuolena ovat työn tuomat paineet ja murheet, jotka näkyvät kotona herkemmin. Jos olen jostain syystä pettynyt itseeni, yleensä johonkin työhön liittyvässä jutussa, seksi ei ole ensimmäisenä mielen päällä.

Suosittelen ehdottomasti flirttailua oman kumppanin kanssa, olipa sitten vastarakastunut tai pitkässä parisuhteessa. Jos olen lähdössä reissuun, otan siitä ilon irti lähettelemällä puolisolleni eroottissävyisiä viestejä Messengerissä. Tällä tavoin seksielämää voi piristää, vaikka ei olisikaan fyysisesti samassa paikassa toisen kanssa.”

Lue myös: Rosa Meriläisen kolumni: Seksi on paras treeni lantionpohjalle

”Puhun puolisostani kauniisti myös muille ihmisille”

”Seksuaalisuuteni puhkeaa kukkaan rakkaudellisessa ja kunnioittavassa ilmapiirissä. Kiinnitän huomiota siihen, että puhun puolisolleni kunnioittavasti ja puhun hänestä kauniisti myös muille ihmisille.

Asioiden salailu toiselta tai ihmissuhdepelien pelaaminen eivät auta luomaan seksuaalista jännitystä ja ovat kaukana omasta rakkauskäsityksestäni.

Olen aina harrastanut seksiä ilolla ja halulla, mutta keski-ikä on tuonut elämääni uudenlaista rauhaa ja ihanuutta. Kauas on jäänyt yhteiskunnan tarjoilema ahdas mielikuva muottiin ahdetusta naisesta.

Olin 40-vuotiaaksi saakka pakonomainen laihduttaja ja fitnessmuija, kunnes tein päätöksen olla rääkkäämättä itseäni. On ihanaa, kun lihaksia ei enää särje joka ilta nukkumaan mennessä. Se, että kohtelen itseäni hyvin, on heijastunut myös muihin kehollisiin nautintoihin – haluan elämääni mieluummin hehkua kuin överiä kurinalaisuutta.”

Lue myös: Rosa Meriläisen kolumni: Miksi miehet saavat enemmän orgasmeja kuin naiset?

”Ikä on opettanut ottamaan tekniikoita haltuun”

”Ajattelen, että seksi on eräänlainen taitolaji, jossa ei tarvitse tulla koskaan valmiiksi. Ikä on opettanut ottamaan paremmin haltuun seksin harrastamiseen liittyviä tekniikoita.

En koe, että nyt, 46-vuotiaana, haluni olisivat tasoittuneet tai vähentyneet. Kyllä keski-iässäkin saa ja pitää harrastaa hyvää seksiä. Parisuhteessamme on tilaa kaikenlaisille tempoille; aamulla nopeaa suuseksiä ennen töihinlähtöä ja iltapäivällä rakastelua ajan kanssa nautiskellen.”

Rosa Meriläisen Annaan kirjoittamia kolumneja voit lukea täällä.

X