Miehen orgasmi
Vaikka mies masturboisi paljon, hän saa silti parhaan orgasmin rakastellessaan.
Seksielämä

Se tuntuu aivastukselta ja on nopeampi kuin Usain Bolt – 11 hämmästyttävää faktaa miehen orgasmista

Miehen orgasmin ajatellaan usein olevan lyhyempi kuin naisen ja huipentuvan siemensyöksyyn. Todellisuudessa mies voi saada kuivia ja lähes kaksiminuuttisia orgasmeja. Mies voi saada myös monta orgasmia peräkkäin – lue miten!
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Tiesitkö, että mies voi saada monenlaisia orgasmeja: kosteita, kuivia, peräkkäisiä, parin sekunnin ja lähes kahden minuutin pituisia? Ja vaikka mies masturboisi paljon, hän saa silti parhaan orgasmin rakastellessaan.

Nämä faktat todistavat, että miehen orgasmi on yksilöllinen, kiehtova ja yllättävä ilmiö:

1. Mies voi saada ”kuivan orgasmin”

Yleisen käsityksen mukaan siemensyöksy eli ejakulaatio on merkki miehen orgamista. Orgasmi ja siemensyöksy liittyvätkin yleensä yhteen, mutta eivät aina. Miehen on mahdollista saada ”kuiva orgasmi” ejakuloimatta, vaikka tämä onkin harvinaista.

Siemensyöksyn puuttumiseen voi olla monia syitä. Joskus psykologiset syyt, kuten jännitys, voivat estää sen. Eturauhas-, verisuoni- ja munuaissairaudet, masennuslääkkeet, hormonihäiriöt, kilpirauhasen vajaatoiminta ja ikääntyminen voivat vaikeuttaa siemensyöksyä.

Myös runsas masturbointi ennen seksiä voi kirjaimellisesti imeä miehen kuiviin. Mies voi saada orgasmin, vaikka hän olisi masturboinut hetkeä aiemmin, mutta siemennesteen määrä voi jäädä vähäiseksi tai olemattomaksi.

Kuiva orgasmi voi tuntua hämmentävältä, mutta ilmiö ei ole haitallinen, ellei pari toivo seksin johtavan raskauteen. Kun puhutaan seksuaalisesta nautinnosta, tärkeintä on miehen oma kokemus, ei se, liittyykö orgasmiin siemensyöksy, ja kuinka paljon spermaa erittyy.

2. Mies voi saada orgasmittoman siemensyöksyn

Myös käänteinen ilmiö eli orgasmiton siemensyöksy on mahdollinen, vaikka melko harvinainen ilmiö.

Orgasmittomassa siemensyöksyssä on usein kyse ennenaikaisesta siemensyöksystä. Mies ei välttämättä koe laukeamista nautinnolliseksi, mutta se tapahtuu hänen tahdostaan riippumatta.

Ennenaikaisen siemensyöksyn tarkkaa syytä ei tiedetä. Vaiva saattaa olla osittain perinnöllinen, ja myös stressi ja häiriöt serotoniiniaineenvaihdunnassa voivat aiheuttaa sen.

Nopeaa laukeamista voidaan onneksi hidastaa sopivilla yhdyntäasennoilla ja lääkkeillä. Jos orgasmivaikeuksiin liittyy traumoja, masennusta tai ahdistusta, apu voi löytyä seksuaaliterapiasta.

3. Mieskin voi saada sarjaorgasmeja

Useat peräkkäiset orgasmit eivät ole vain naisten saavutettavissa. Osa miehistä voi laueta monta kertaa, mutta tämä vaatii lantionpohjalihasten tunnistamista ja treenaamista.

Kun mies vetäytyy naisesta ulos ja supistaa lantionpohjalihaksiaan juuri ennen laukeamista, hän voi kokea orgasmin kaltaista mielihyvää saamatta siemensyöksyä. Hän voi myös jatkaa rakastelua lähes välittömästi.

Jotta niksi toimisi, miehen kannattaa olla asennossa, jossa hän voi kontrolloida yhdynnän tahtia. Myös asentojen vaihtelu voi mahdollistaa useat pienemmät orgasmit ennen lopullista laukeamista ja siemensyöksyä. Lantionpohjaan saa parhaiten tuntuman, kun aktivoi ne lihakset, joita käyttää virtsaa pidättäessään.

4. Miehelläkin on g-piste

Se tosin sijaitsee paikassa, jonne kaikki miehet eivät kaipaa koskettelua.

Eturauhasen painelu tuottaa monelle miehelle suurta mielihyvää, joka voi johtaa orgasmiin. Eturauhaseen pääsee käsiksi peräaukon kautta, ja g-piste on noin saksanpähkinän kokoinen alue viiden senttimetrin syvyydessä.

Jos peppuleikit eivät innosta, nainen voi kiihottaa miehen g-pistettä painelemalla tämän välilihaa eli kivesten ja peräaukon välistä aluetta. Kiihotuksen tunne ei ole yhtä voimakas kuin peräaukon kautta, mutta monet miehet nauttivat tämän alueen hyväilystä

5. Miehen orgasmi voi kestää yli kaksi minuuttia

Miehen orgasmin ajatellaan usein olevan lyhyempi kuin naisen, koska siemensyöksy kestää vain muutaman sekunnin. Orgasmiin liittyvät lihassupistukset ja mielihyväntunne voivat kuitenkin kestää myös miehillä jopa 90 sekuntia. Mielikuva, jonka mukaan miehen orgasmi on nopeampi ja räjähdysmäisempi kuin naisen, ei siis pidä paikkaansa.

6. Mies nauttii enemmän yhdynnästä kuin masturboinnista

Amerikkalaistutkimuksen mukaan miehet masturboivat lähes puolet enemmän kuin naiset. Sooloseksi ei kuitenkaan tuota miehelle yhtä paljon nautintoa kuin yhdynnässä saatu orgasmi.

Yhdynnässä laukeaminen vapauttaa 400 kertaa enemmän prolaktiinihormonia kuin masturbointi. Prolaktiinin erittyminen lisää miehen seksuaalista halua ja nautintoa, ja se saattaa ehkäistä erektiohäiriöitä.

7. Se tuntuu aivastukselta ja haukottelulta…

Cosmopolitanin tekemä haastattelu osoittaa, että se, miltä orgasmi tuntuu miehestä, on yksilöllinen kokemus. Eräs juttuun haastateltu mies kertoo, että orgasmi tuntuu samalta, ”kuin aivastaisi ja haukottelisi yhtä aikaa”. Toinenkin mies kuvailee orgasmia ”yhdistelmäksi seksuaalista nautintoa ja voimakasta, automaattista aivastusreaktiota”.

8. ….tai hunajalta, rommilta ja sisäiseltä rauhalta

Eräs haastateltu taas kertoi saavuttavansa orgasmin aikana samanaikaisen syvän rauhan ja henkisen voiman tunteen. Toinen kuvaili orgasmin ihanuutta hunajaksi ja rommiksi, jotka täyttävät kaikki verisuonet. Kolmas taas kiteytti orgasmin sanoihin ”se tuntuu siltä kuin pissaisit tähtipölystä tehtyjä sateenkaaria”.

9. Sperma on nopeampaa kuin Usain Bolt

Kun mies ejakuloi, siemenneste lähtee liikkeelle valtavalla vauhdilla. Sperma liikkuu jopa 45 kilometrin tuntivauhtia. Usain Boltin huippunopeus on noin 44 kilometriä tunnissa, mikä antaa hyvän kuvan siitä, miten vauhdikasta siemenneste on.

10. Ensimmäinen sperma-aalto on hedelmällisin

Espanjalaisen hedelmällisyystutkimuksen mukaan ensimmäiset matkaan päässeet siittiöt ovat laadukkaimpia. Ne ovat nopeimpia ja hedelmöittävät munasolun todennäköisimmin.

Pitkä orgasmi ei siis ole huippuhedelmällisyyden merkki. Vaikka siemennestettä erittyisi paljon ja pitkään, ensimmäisen sykäyksen jälkeen vapautuneet siittiöt eivät ole enää yhtä elinvoimaisia.

11. Orgasmi voi suojata miestä syövältä

Amerikkalaisessa tutkimuksessa havaittiin, että tiheät siemensyöksyt voivat vähentää miehen riskiä sairastua eturauhassyöpään. Jos mies saa siemensyöksyn 21 kertaa kuukaudessa tai useammin, hänen syöpäriskinsä laskee jopa 20 prosenttia.

Siemensyöksy tapahtuu lähes aina orgasmin yhteydessä, ja orgasmi vapauttaa myös stressiä lievittäviä mielihyvähormoneja. Orgasmi on siis luonnon oma lääke, joka suojaa miehen kehoa ja mieltä.

Lähteet: Cosmopolitan, Everyday HealthMedical Daily, Men´s Health, Psychology Today, Seksuaaliterveysklinikka, Terve.fi

Lue myös:

Ennenaikainen siemensyöksy – 6 keinoa tulla kestävämmäksi

5 väitettä miehen orgasmista – näin seksologi vastaa

Naisen orgasmi: 6 väitettä – totta vai tarua?

Nämä huikeat seksiasennot tuottavat orgasmin sekä naiselle että miehelle – 8 suosikkia

Keskustele:

Mieheni sanoi, ettei orgasmi tunnu juuri miltään

X