Nopea ja tehokas pikaseksi pitää hormonit hyrräämässä ja halut yllä helpommalla.
Seksielämä

Kun seksi tuntuu liian työläältä – 7 terveellistä syytä harrastaa pikaseksiä

Etkö jaksa työpäivän jälkeen ripotella ruusun terälehtiä pitkin makuuhuonetta? Et ole ainoa. Älä ahdistu vaan kokeile pikaseksiä. Se voi pelastaa parisuhteesi.
Teksti: Anna Nummisto Kuvat: iStock

Pikaseksi on kaikkea muuta, kuin laimea korvike koko yön kestävälle seksisessiolle. Mainettaan parempi pikaseksi nimittäin ehkäisee haluttomuutta ja saattaa jopa pelastaa näivettyneen seksielämän.

1. Pikaseksi piristää ja saa näyttämään nuoremmalta

Stressi, ajanpuute ja väsymys ovat yleisimmät syyt seksin vähenemiselle parisuhteessa. Pikaseksi on hyvä vaihtoehto silloin, kun koko yön kestävä seksisessio tuntuu liian työläältä. Lyhytkin intiimi hetki tekee hyvää terveydelle ja sillä on piristävä vaikutus. Jotkut tutkijat ovat jopa sitä mieltä, että vähintään kolme kertaa viikossa seksiä harrastavat näyttävät kymmenen vuotta nuoremmilta kuin muut.

2. Pikaseksi lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta

Säännöllinen seksi ja sen aikana erittyvät mielihyvähormonit voimistavat pariskuntien yhteenkuuluvuuden tunnetta ja saavat olon tuntumaan vastarakastuneelta. Pikaseksiä harrastavat pariskunnat myös riitelevät vähemmän ja ottavat toisensa paremmin huomioon.

3. Pikaseksi ehkäisee haluttomuutta

Haluttomuus on yleisin syy, jonka takia naiset hakeutuvat seksuaaliterapeutin puheille. Seksin aikana hyrräävät hormonit ovat kuitenkin siitä ihania, että ne saavat haluamaan lisää seksiä! Ajatus pitkästä seksisessiosta yhtäaikaisine orgasmeineen saattaa rättiväsyneenä olla enemmän ahdistava kuin kiihottava mielikuva. Nopea ja tehokas pikaseksi pitää hormonit hyrräämässä ja halut yllä helpommalla.

4. Pikaseksi tekee spontaanimmaksi

Kun aikaa on vähän, ei esileikkiin ole aikaa tuhlattavaksi. Esileikin skippaaminen saattaa olla jopa helpotus. Kerrankin voi ryhtyä hommiin reilusti liukuvoiteen kera, eikä miettiä mitä kumppani ajattelee, kun et olekaan heti über-kiihottunut. Pikaseksi irrottelee estoja ja tekee seksistä ihanan spontaania.

5. Pikaseksi saa mielikuvituksen liikkeelle

Pikaseksiä voi harrastaa autossa, ravintolan vessassa, luonnossa… Mahdollisuudet ovat rajattomia ja seuraavan pikaseksikerran miettiminen on osa hauskuudesta. Lähetä kumppanillesi vihjaileva tekstiviesti, tai yllätä hänen työpaikallaan. Parin pikaseksikerran jälkeen makuuhuonemaratoni tuntuu tappotylsältä.

6. Pikaseksi tarkoittaa enemmän suuseksiä

Pikaseksi tarjoaa mitä villeimpiä vaihtoehtoja kumppanista nauttimiseen, mutta samalla se myös rajoittaa – hyvällä tavalla. Pikaseksi saattaa olla niin pikaista, ettei yhdyntään asti edes ehdi. Vastaavasti lisääntyneessä oraaliseksin määrässä ei ole kuitenkaan mitään valitettavaa, päin vastoin.

Lue myös: Tee miehestäsi suuseksin mestari – 6 vinkkiä tajunnan räjäyttävään oraaliseksiin

7. Pikaseksi lisää luovuutta

Sen lisäksi, että pikaseksi saa näyttämään nuoremmalta ja olon tuntumaan energisemmältä, se myös lisää luovuutta. Erään tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka harrastavat seksiä joka päivä, suorastaan pursuavat luovia ideoita. Pikaseksi saattaa olla siis jopa avain himoittuun ylennykseen.

Lähteet: Body and Soul, Women’s Health, Bustle

Lue myös:

Naiset kertovat: ”Se juhannusseksi oli unohtumatonta”

Kumppani on kestävämpi ja 6 muuta hyvää syytä harrastaa seksiä aamulla

Koe voimakkaampi orgasmi – 7 täsmäliikettä parempaan seksiin!

 

X