Ihmiset ja suhteet

Seksiä aloittelijalle 2

Teksti: Anna.fi

Lähes jokaiseen blogiini on joku huolestunut kommentoinut, että entä jos joku alaikäinen lukee tämän. Tästä innostuneena kirjoitin aiemman Seksiä aloittelijalle blogini seksiä pohdiskeleville teinipojille. Lukijoiden pyynnöstä nyt vuorossa ovat teinitytöt. Eli jos olet nuori naisenalku ja harkitset seksin aloittamista niin tämä kirjoitus on tarkoitettu juuri sinulle. 

Seksiä aloittelijalle 2

Olet siis päättänyt harrastaa seksiä ja oletat olevasi kypsä. Tai ehkä olet jo muutaman kerran kokeillut, muttet ole ihan varma miten homman pitäisi sujua. Olkoon niin. Todennäköisesti harrastat seksiä kirjoitan minä mitä tahansa, joten en aio saarnata pidättäytymisestä tai rakkauden tärkeydestä. Annan siis vain muutaman neuvon.

Lähes jokainen nuori ihminen on jossakin vaiheessa epävarma vartalonsa suhteen ja kuvittelee, että juuri hänen vartalonsa on epänormaali. Erityisesti rinnoista ja genitaaleista stressataan. Huoli on turha. Jokaisen ihmisen keho on epäsymmetrinen. Jos tarkkaan katsoo huomaa että jokaisen rinnat ja häpyhuulet ovat eri kokoa, minunkin. Tämä on aivan normaalia, eikä sitä tarvitse hävetä. Ei rintoja ylipäätään tarvitse ajatella mitenkään enemmän. Siinä ne  kasvavat mukana kuin muukin kroppa. Ne ovat osa naiseutta sellaisena kuin ovat, ja hyvä niin. Rintojen koolla tai muodolla ei ole suurta merkitystä mihinkään olennaiseen. Persoona ei nimittäin määräydy rintojen mukaan, kuten ei sosiaalinen asemakaan. Parinmuodostuksessakaan tisseillä ei ole suurta merkitystä. Tosielämässä rintojen muoto ja koko ovat sivuseikkoja naisessa. Ihminen rakastuu persoonaan ja kokonaisuuteen, ei  pelkkiin tisseihin. 

Mitä tulee ulkonäköön yleisesti, olet kokonainen nainen, vaikka et jostain ulkonäöllisestä syystä miellyttäisikään jokaista miestä. Sinun vartalosi on sinun vartalosi. Tärkeintä on se, mitä sinä siitä ajattelet, ei se, mitä joku muu siitä ajattelee. Ylipäänsä kehossa tärkeintä on se, että se toimii eikä se miltä se näyttää.

Tutustu itseesi ja kehosi toimintaan. Jos et itse tiedä mistä pidät, niin on turha olettaa että toinen voisi ajatustenlukijan tavoin tietää kuinka tuottaa sinulle nautintoa. Ulkomaailma yrittää tarjota sinulle paljon ratkaisuja ja malleja siihen mistä sinun pitäisi pitää. Tosielämä ei kuitenkaan ole romanttista elokuvaa tai pornoa. Sinä päätät milloin, miten ja kenen kanssa haluat tai et halua seksiä. Niin kauan kun kaikki sujuu yhteisymmärryksessä partnerisi kanssa ei ole olemassa oikeita tai vääriä mieltymyksiä. Eli runkkaile tietääksesi millaisesta kosketuksesta pidät ja fantasioi tietääksesi millaiset ajatukset kiihottavat sinua. Masturbointi ei ole noloa, eikä siinä ole mitään hävettävää. Lähes kaikki aikuiset runkkailevat. Monet naiset saavat orgasmin helpommin masturboimalla kuin yhdynnässä. Usein siis miehet saavat orgasmin helpommin yhdynnässä kuin naiset. Naiselle orgasmin yleensä tulee helpoiten klitorista koskettelemalla. Tästä syystä joko partnerisi tai sinä itse voitte hyväillä klitoristasi penetraation aikana, sitä ennen tai sen jälkeen. Seksissä ei ole kuitenkaan välttämätöntä saada orgasmia joka kerta, etkä ole ollenkaan epänormaali jos et sitä saa.

Vasta kun tunnet itsesi ja tiedät kuinka ehkäisystä huolehditaan olet valmis harrastamaan seksiä. Ikävä kyllä miehet turhan usein sysäävät ehkäisyyn liittyvät paineet naiselle. Jos siis aiot harrastaa seksiä huolehdi että ehkäisy on kunnossa. Raskauden lisäksi tulee ehkäistä myös tauteja. Sekä tautien että raskauden ehkäisyyn sopii kondomi. Kondomin käyttöohjeisiin voit tutustua etukäteen kondomipaketin kyljestä ja kondomin käyttöä kannattaa harjoitella yksin etukäteen.

rakelKun olet tositilanteessa älä hätäile. Keskity nauttimaan, sillä seksissä fyysiseen suorittamiseen liittyvät paineet kasautuvat lähinnä miehille. Kerro partnerillesi että kyseessä on ensimmäinen kerta. Jokainen kokee joskus ensimmäisen kertansa ja jokainen jännittää sitä. Vaikka olisit harrastanut seksiä useiden ihmisten kanssa aina uuden kumppanin löytäessäsi olet hänen kanssaan ensikertalainen. Ei ole olemassa yhtään ohjetta tai mieltymystä, jolle joku ihminen ei olisi poikkeus. Jokainen siis pitää eri asioista ja tietääksesi mistä kumppanisi pitää teidän täytyy keskustella asiasta. Kannattaa myös kertoa kumppanillesi mistä pidät. Puhuminen on siis sallittua ennen seksiä, seksin aikana ja sen jälkeen.

Teksti: Rakel Liekki

X