Ihmiset ja suhteet

Seksitön parisuhde – Lakkaa yrittämästä!

Teksti:
Anna.fi

Tiedotusvälineet pohtivat parisuhteen seksittömyyttä lähes viikoittain. Seksittömyys on monen mielenrauhan kannalta tärkeä asia, ja sitä pitääkin käsitellä. Käsittely on usein kuitenkin sangen yksipuolista.

Seksitön parisuhde

Seksittömyys näyttäytyy parisuhteen häiriötilana, jota täytyy hoitaa kuin vatsahaavaa. Oireen mukainen hoito on yleensä uuden kokeilu.

Hae vaihtelua ja testaile! Ehkä seksuaalisuudessasi on piileviä ulottuvuuksia, jotka täytyy piiskata esiin. Siispä jos panerointi ei innosta, käy ostoksilla seksikaupassa tai viettele kumppanisi vaikka keittiössä.

Uutuudenviehätys

Mira ja Herkko osallistuivat viisivuotishääpäivänsä kunniaksi seksilelukutsuille. Mukaan lähti monenlaista hilavitkutinta. Testailu oli aluksi jännittävää, mutta pian kumiankat ja delfiinidildot jäivät makuuhuoneen komeroon vaatekasan alle.

– Lelut ovat leluja. Niihinkin kyllästyy, ja tekee mieli hommata uusia. Sitten kotoa löytyykin melkoinen kokoelma käyttämättömiä dildoja, Mira nauraa.

Usein seksittömyyden hoito harhautuu periluterilaisen yliyrittämisen harhapolulle: kun toista ei huvita tai seksi on huonoa, selkä suoraksi ja jatka kokeilua entistä tarmokkaammin ponnistellen!

Jaana ja Marko päättivät kuuden yhteisen vuoden jälkeen piristää seksielämäänsä toteuttamalla fantasian kolmannesta pyörästä. Toinen mies löytyi netin deittipalvelun kautta. Kokeilu oli mahalasku, lähes kirjaimellisesti.

– Itse ehdotin kolmatta pyörää, mutta en kestänyt katsoa toista miestä naimassa vaimoani. Ero oli silloin lähellä, Marko kertoo.

Tunteet kuumina

Mielikuvien harhassa

Meillä on tapana tehdä seksittömyydestä ongelma lyhyenkin lihallisen sähkökatkoksen ilmetessä. Jähmetymme asemiin kuin sokaistunut jänis. Alamme haluta takaisin tilaan, jossa äksöniä riitti.

Tarraudumme mielikuvaan loistavasta parisuhteesta ja alamme yliyrittää.

Ei, älä säikähdä. Toimittaja ei tarjoa moraalisaarnaa ratkaisuksi, vaikka pohjimmiltaan ongelma juontuukin nykyihmisen kärsimättömyydestä ja kaiken haluamisesta.

Seksi on kivaa ja yleensä ilmaista. Miksipä sitä ei harrastaisi niin paljon kuin mahdollista? Mutta ehkä rakkauden tulipesä voisi saada liekkinsä jostain muusta kuin yliyrittämisestä?

Kun on kokeillut lähes kaikkea eroottisesta hieronnasta kolmanteen pyörään, pitäisikö asia pyöräyttää päälaelleen? Lakata yrittämästä.

Itämainen filosofia avuksi

Tiedätkö Daruma-nuken? Japanilaisen tasapainotetun pulleronuken, joka kellahdettuaan pomppaa itsestään takaisin pystyyn?

Zen-buddhalaisille Daruma-nukke symboloi elämän töytäisyihin takertumattomuutta. Daruma-nukke ei yritä vastustella tönäisyä vaan joustaa nojaten. Ehkä selkä hipaisee maata. Lopulta se kohoaa ja seisoo taas voimakkaana pystyssä. Voisiko seksittömyyden kohdata kuin Daruma-nukke? Miten se tapahtuisi? Daruma-nuken lailla toimiva ei vastusta seksittömyyttä vaan taipuu sen edessä. Hän antaa kuivan vaiheen mennä itsestään ohi.

Jos parisuhteen seksittömyydestä ei tee itselleen ja kumppanilleen numeroa, voi asia korjaantua spontaanisti. Kun asian unohtaa, luonto tekee tehtävänsä ja ajaa ihmisen lopulta parittelemaan. Eläin meidän jokaisen kehossa loppujen lopuksi teutaroi.

Mielenrauhaa

Kun seksitön vaihe koittaa, suuntaa ajatuksesi ja tarmosi muualle. Tee parisi kanssa vaikka kävelylenkki, puhu hänelle politiikkaa, hypätkää yhdessä benji-hyppy – kiihoke seksiin voi löytyä yllättävältä suunnalta.

Kävelylenkki voi auttaa

Tärkeintä on olla kiinnittämättä liikaa huomiota seksittömyyteen. Anna sen vain olla osa elämää! Se nimittäin on sitä. Yritys korjata tilannetta vain korostaa seksin huonoa laatua tai sen puutetta. Silloin voi helposti ajautua noidankehään, jossa yrittäminen vain lisää tuskaa.

Mielikuvien ja testailun unohtaminen rauhoittaa mieltä. Turhan murehtimisen unohtanut mieli puolestaan avaa ovet spontaaniudelle. Tällöin seksikin tapahtuu spontaanin eläimellisesti.

Toimiiko Daruma-nuken tie? Zen-mestari toteaisi, että on tärkeämpää kokea itse kuin kuunnella tyhjiä guruja.

Unohda siis tämäkin juttu, lakkaa yrittämästä olla seksikone ja anna mennä.

Haastateltavien nimet on muutettu.

Perttu

X