Suomalaisten suosikkiviikonpäivä rakastelulle on lauantai.
Suomalaisten suosikkiviikonpäivä rakastelulle on lauantai.
Seksielämä

Suomalaiset rakastelevat lauantaisin ja nauttivat leluleikeistä – oletko sinä seksitavoiltasi tyypillinen suomalainen?

Tutkimusten mukaan suomalaiset kokeilevat innokkaasti seksileluja. Ikä ja ruuhkavuodet voivat vähentää rakastelukertoja, mutta seksi voi muuttua samalla paremmaksi. Oletko sinä seksitavoiltasi keskivertosuomalainen? Lue ja testaa!
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Millaista on suomalainen seksi? Siihen tuskin on yhtä ainoaa oikeaa vastausta, mutta keskivertosuomalainen rakastelee lauantai-iltana lähetyssaarnaajassa tai koira-asennossa. Ikä ja ruuhkavuodet eivät latista seksielämää, päinvastoin. Seksikumppaneiden määrää ja temppuja tärkeämmäksi koetaan yhteys kumppaniin.

Tiedot ilmenevät Väestöliiton 6000 ihmistä käsittäneestä Finsex-tutkimuksesta ja Kaalimato.comin useista, vähintään tuhannen vastaajan kyselytutkimuksista.

Teimme yhteenvedon siitä, mitä on suomalainen seksi. Missä seksiä harrastetaan, kuinka usein ja missä asennoissa?

Ennen kuin luet alla olevat vastaukset, voit tehdä Kotilieden leikkimielisen testin, joka paljastaa, oletko seksitavoiltasi keskimääräinen suomalainen.

Harvalla on kymmeniä kumppaneita

Kuinka monta seksikumppania muilla on ollut, miettii moni. Finsex-tutkimuksen mukaan kysymykseen ei ole yksinkertaista vastausta.

Joillakin on elämänsä aikana yksi tai ei yhtään kumppania, joillakin jopa satoja. Ne, joilla kumppaneita on ollut paljon, nostavat kaikkien vastausten keskiarvoa.

Realistisimman kuvan suomalaisten seksikumppaneiden määrästä saa, kun tarkastelee vastausten mediaania eli keskilukua. Mediaanin mukaan lähes puolella alle 35-vuotiaista miehistä ja naisista on ollut alle viisi kumppania.

Peitto heiluu kesällä

Voisi kuvitella, että kylmyys saa hakeutumaan vällyjen väliin. Kaalimadon tutkimuksen perusteella suomalaiset lempivät kuitenkin eniten valoisaan vuodenaikaan.

Vastaajista 34 prosenttia kertoi harrastavansa seksiä eniten kesällä tai keväällä. Vain kaksi prosenttia sanoi halujen hyrräävän eniten talvella.

Älä siis hätäänny, jos televisio ja suklaa kiinnostavat talvella enemmän kuin seksi. Olet tyypillinen suomalainen.

Suomalainen seksi syttyy lauantai-iltaisin

Kaalimadon tutkimuksessa 49 prosenttia vastaajista kertoi rakastelevansa vähintään kerran viikossa. Ideaalina pidettiin kahta tai kolmea seksikertaa viikossa.

Suosikkiviikonpäivä oli lauantai, jolloin 47 prosenttia kertoi rakastelevansa. Suosituin kellonaika seksille on lauantai-iltana kello 22–23.

”Kerran viikossa saunan jälkeen” -vitseissä on siis perää, mutta kukapa ei haluaisi rakastella puhtaana ja rentoutuneena, kun arkiaskareet eivät enää pyöri mielessä.

Painimalla kyökkiin, takaperin halliin

Todellisuudessa suomalaisten seksielämä ei muistuta Fiilaten ja höyläten -kappaletta. Kaalimadon kyselyn mukaan makuuhuone on suomalaisten lempiseksipaikka. Toiseksi suosituin oli olohuone ja kolmanneksi suosituin kylpyhuone.

Kodin ulkopuolella seksiä oli harrastanut 75 prosenttia. Suosituimpia paikkoja olivat auto, teltta ja ranta. Kodin ulkopuolellakin kaivataan siis yksityisyyttä.

Jos makuuhuone kyllästyttää, lue vinkit kodin muihin seksipaikkoihin. Miltä kuulostaisi seksi pöydällä tai vesileikit kosteassa saunassa?

Itä-Suomessa halutaan orgasmeja, etelässä leikitään

Kaalimadon tutkimuksen mukaan itäsuomalaiset ovat orgasmikeskeisimpiä, sillä 53 prosenttia ajatteli, että hyvä seksi päättyy aina orgasmiin. Pohjoisessa asuvista näin koki vain 41 prosenttia.

Seksilelut kiinnostavat eniten etelässä. Eteläsuomalaisista 34 prosenttia sanoi leluleikkien piristävän seksielämää. Idässä ja etelässä leluja käytetään kuitenkin useammin sooloseksissä. Pohjoisessa leluja käytettiin enemmän myös kumppanin kanssa.

Koira-asento ja lähetyssaarnaaja ovat ykkösiä

Miesten suosikkiasennoksi paljastui Kaalimadon kyselyssä koiratyyli, josta piti eniten 35 prosenttia miehistä. Koira-asennossa miehen on helppo liikkua, ja hän näkee naisen intiimialueet.

Naisten lempiasento taas oli lähetyssaarnaaja, josta piti eniten 34 prosenttia naisista. Asento on monelle naiselle hellävaraisempi kuin koiratyyli. Se sopii myös niille, joita ajatus sukuelinten näkymisestä ujostuttaa.

Jos koiratyyli tuntuu naiselle kivuliaalta, nämä vinkit tekevät asennosta miellyttävämmän naiselle. Saatte myös tutusta lähetyssaarnaajasta enemmän irti näillä kiihottavilla ideoilla.

Kumppanin nautinto kiihottaa eniten

Suomalainen seksi on suhdekeskeistä, ja kiihottavimmaksi asiaksi koettiin kumppanin kiihottuminen. Peräti 47 prosenttia Kaalimadon tutkimukseen vastanneista kertoi syttyvänsä siitä kaikkein eniten.

Yhteenkuuluvuuden tunne kumppanin kanssa kiihotti 37 prosenttia. Kumppanin tuoksui sai halut hyrräämään 21 prosentilla. Vastaajista 58 prosenttia sanoi, että seksi on parempaa parisuhteessa kuin sinkkuna.

Tunteet ja läheisyys voivat siis olla hurjasti kiihottavampia asioita kuin erikoiset temput ja seksiasut.

Miehet haluavat antaa ja saada suuseksiä

Suomalaismiehet suhtautuvat Kaalimadon kyselyssä suuseksiin positiivisemmin kuin naiset. Miehistä peräti 68 prosenttia halusi antaa tai saada suuseksiä, naisista vain 48 prosenttia.

Tuloksia voi selittää se, että naiset ovat ehkä miehiä epävarmempia sukuelintensä viehättävyydestä. Myös toisen kiihotettavaksi antautuminen voi jännittää.

Listasimme sekä naisille että miehille vinkit, joiden avulla suuseksin aiheuttama jännitys voi helpottaa, ja kumppania on helpompi kiihottaa.

Lelut mukaan leikkeihin

Lelut ovat jo arkinen osa suomalaisten seksielämää. Lähes 70 prosenttia kertoi Kaalimadon tutkimuksessa kokeilleensa leluja, ja 40 prosenttia kertoi käyttävänsä niitä säännöllisesti.

Suosituimpia apuvälineitä olivat liukastusaine, hieromasauva tai dildo sekä hierontaöljy. Lisätietoa suomalaisten suosimista seksileluista löydät tästä jutusta.

Vaikka seksivälineitä myydään nykyään apteekeissa ja marketeissa, suomalaiset ovat ujoja ostamaan niitä muiden nähden. Vain 24 prosenttia kertoi ostavansa lelunsa kaupasta. Aikuisten ostokset hoidetaan useimmiten verkossa.

Hei beibi anna mulle piiskaa!

Suomalaisten kiinnostus BDSM-leikkeihin on kasvanut huomattavasti.

Aiheesta kiinnostuneimpia ovat Kaalimadon mukaan 18–24-vuotiaat. Tästä ikäluokasta 30 prosenttia on kiinnostunut kokeilemaan sitomista ja 18 prosenttia piiskaamista. Vanhemmissa ikäluomissa innostus rajuihin leikkeihin oli huomattavasti vähäisempää.

Jos sitominen tai piiskaaminen kiinnostaa, tutustu ensin BDSM-seksin turvallisuusohjeisiin. Tästä jutusta saat puolestaan vinkkejä rajumpiin leikkeihin.

Lapset ja ikä eivät vie seksihaluja

”Ruuhkavuodet tappavat seksin. Mitä enemmän ikää, sitä vähemmän seksi kiinnostaa.” Väärin!

Kaalimadon tutkimuksen mukaan ruuhkavuodet ja lapset syventävät parien läheisyyttä, jolloin myös seksi koetaan tyydyttävämmäksi. Tätä mieltä oli lähes 60 prosenttia vastaajista.

Myöskään ikä ei näivetä suomalaisten seksihaluja. Yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että seksi paranee iän myötä. Neli- ja viisikymppisistä lähes 70 prosenttia oli tätä mieltä.

Vaikka osa koki, että fyysiset vaivat voivat hankaloittaa ja vähentää seksiä, sen nautinnollisuus ei välttämättä heikkene. Seksi voi muuttua vanhemmiten estottomammaksi ja henkisesti tyydyttävämmäksi.

Lähteet: Kaalimato.com, Väestöliitto

X