Ihmiset ja suhteet

Täydellistä seksiä vain avioliitossa

Teksti:
Anna.fi

Suomessa ei kenenkään tarvitse puolustella villejä seksisuhteitaan. Kaikki on sallittua – vai onko? Seksin avioliittoonsa säästävä joutuu usein puolustamaan kantaansa. Onko seksistä kieltäytyminen kiellettyä? Seksuaalisuuden toteuttaminen on ihmisen yksityisasia, jollei se ketään loukkaa. Mutta puolitoista vuotta sitten avioituneet Mirja, 25, ja Hannu, 24, kertovat kohdanneensa oudoksuntaa ja jopa vihamielisyyttä valintansa vuoksi. Heille seksi on vain avioliittoon kuuluva asia.

Täydellistä seksiä vain avioliitossa

”En häpeä mielipiteitäni. Annan toisten ihmisten elää omaa elämäänsä, mutta on kai minullakin sanomisen vapaus”, korostaa perheen esikoista odottava Mirja komeaa vatsaansa silitellen.

Ei juo eikä nai

Mirja kertoo tunteneensa juurettomuutta muutettuaan opiskelukaupunkiinsa pohjoissuomalaisesta pikkukylästä. Uskonnollinen tausta herätti uteliaisuutta, samoin Mirjan ajatus seksin kuulumisesta avioliittoon. Mirja piti helpompana poistua riennoista vähin äänin kuin selittää koko seurueelle, ”miksei juo saati nai”.

Hannu puolestaan kertoo eläneensä pikkukaupungin pahana poikana kohtalaisen villiä elämää. Poikuus tuli menetettyä nuorella iällä ”kaiken sähläämisen” lomassa. Vanhemmilla ei ollut aikaa ainokaiselleen oman aviokriisinsä keskellä.

”Pidin vimmatusti hauskaa, vaikkei se aina niin hauskalta tuntunut. Juopottelun vastapainoksi menestyin urheilussa ja pädin siinä”, kertoo nykyisin juniorivalmennusta harrastava Hannu.

Rukoilin sitä oikeaa

Käännekohdaksi tuli uskonnollinen herääminen 18-vuotiaana. Hannu heittää hirtehishuumorina, että vaihtoehtoina olivat tuolloin itsemurha tai Jeesus, joista jälkimmäinen antoi enemmän toivoa. Samalla jäi myös vapaa seksi, vaikka Hannu myöntääkin luonnon olleen joskus kovilla. Kihlausaikaa helpotti kuitenkin tieto toisen myötämielestä.

”Seksistä kieltäytyminen oli minulle vaikeampaa kuin viinanjuonnin jättäminen. Urheilin hullun lailla ja rukoilin rinnalleni sitä oikeaa. Taivaan lahjana olen hänet saanut”, sanoo Hannu vaimoaan katsellen.

”Vapaata seksiä olisi tosiaankin tarjottimella, mutta onko persoonattomalla yhteydellä mitään arvoa? Halusin säästää sukupuolisuuden aviomiehelleni, ihmiselle, josta olisin varma. En tuomitse, mutta joskus tulen murheelliseksi nähdessäni kuinka ihmiset haaskaavat elämäänsä”, Mirja toteaa.

Kokemattomuus on etu

Suomeen Yhdysvalloista rantautunut Tosi rakkaus odottaa -liike rohkaisee nuoria pidättäytymään sukupuoliyhteydestä ennen avioliittoa. Mirja pitää kampanjaa tervetulleena. Hannukin olisi aikanaan kaivannut lisää tukea suunnanmuutokselleen.

Onko kokemattomuus haitannut avioliitossa?
”Mikäs sen ihanampaa kuin opetella rakastamista… Eihän tässä mistään tekniikasta ole kyse. Pidän seksiä Jumalan antamana lahjana. Kokemattomuuden näin oikeastaan etuna: juuri tälle ihmiselle haluan kaikkeni antaa”, Mirja muotoilee.

Mirja muistuttaa kuitenkin, ettei yhteiselämä ole ollut pelkkää auvoa.
”Emme me missään umpiossa elä, hyvänen aika! Sanomista tulee varmaan samoista asioista kuin muillakin pariskunnilla.”

Hannu ei kaipaa aiempaa elämäntapaansa. Juuri nyt elämä tuntuu täydeltä ja hyvältä.
”Avioliitossa seksi on täydellistä, sillä luotamme toisiimme täydellisesti”, Hannu summaa.

Teksti: Arja Tuusvuori / A4 Media Oy

X