Ihmiset ja suhteet

Vahvista lantionpohjan lihaksiasi ja saat parempaa seksiä

Teksti:
Anna.fi

Lantionpohjan lihasten vahvistaminen on tärkeää. Helpoilla kotona tehtävillä harjoituksilla voit parantaa seksielämääsi ja litistää vatsaasi.

Vahvista lantionpohjanlihaksiasi

Lantionpohjan lihakset supistelevat orgasmissa, joten niiden treenaamisesta on luonnollisesti apua petitouhuissa. Seksielämän ohella voimakkaat lantionpohjan lisäksi parantavat synnytyksestä toipumista. Lihasten treenaaminen parantaa ja ehkäisee myös virtsankarkailua. Myös miesten kannattaa treenata lihaksiaan, sillä parempi tyvituki erektiolle voi auttaa nopeaan siemensyöksyyn.

Lihasten tunnistaminen

Oikein tehtynä lantionpohjan lihasten jännityksen pitäisi tuntua emättimen sisällä takapuolen ja reisien pysyessä rentoina. Jopa kolmannes naisista ei kuitenkaan osaa tietoisesti jännittää lantionpohjan lihaksiaan ilman määrätietoista harjoittelua. Voit testata oikeiden lihasten löytämistä ja lihasten voimaa helpolla sormitestillä.

Sormitesti

  • Pese kädet.
  • Laita liukastetta yhteen tai kahteen sormeen.
  • Laita yhteen liitetyt sormet varovasti emättimeen n. 3-5 sentin syvyyteen.
  • Supista lantionpohja ja rentouta.
  • Tunsitko sormissa puristusta ja imua sisäänpäin?

Jos vastasit kysymykseen myöntävästi, on lihaksissasi voimaa. Päivittäinen jumppa kannattaa kuitenkin, jotta lihakset ovat tulevaisuudessakin voimakkaat. Jos sormissa ei tuntunut mitään, kannattaa treenaaminen aloittaa heti. Voit seurata edistymistäsi samalla testillä. Oikeiden lihasten löytämistä voi helpottaa asettuminen selin makuulle.

Lantionpohjan treeni kotona

Tee harjoituksia useampia kertoja päivässä esimerkiksi televisiota katsoessasi, puhelimessa tai bussimatkalla. Kun jumppa alkaa sujua, eivät muut lihasryhmät jännity eikä kukaan ulkopuolinen huomaa treenihetkeäsi.

Muista pitää pari lepopäivää viikossa, etteivät lihaksesi ylirasitu. Ensimmäisinä jumppapäivinä alavatsan seutusi voi hieman kipeytyä, kun alat vahvistaa lihaksia, joita et aiemmin ole juuri käyttänyt.

Rentouta lantionpohjasi kokonaan jokaisen jännityksen jälkeen. Se on yhtä tärkeää kuin itse puristus! Muista myös hengittää koko ajan rauhallisesti harjoituksia tehdessäsi. Muista myös tyhjentää rakko ennen harjoituksia, pidätä vain kuviteltua hätää.

Aloita näillä

  • Asetu selinmakuulle jalkapohjat lattiaa vasten. Sulje peräaukko kevyesti, laske viiteen ja rentouta hitaasti. Laske kymmeneen ennen kuin toistat harjoituksen. Tee yhteensä neljä kertaa.
  • Sulje peräaukko ja pidätä virtsaa laskien viiteen. Supistus etenee aaltomaisesti takaa-keskelle-eteen. Rentouta laskien kymmeneen edestä-keskelle-taakse. Tee yhteensä neljä kertaa.

Lihasten voimistuessa voit lisätä tehoa harjoitteluun laskemalla kymmeneen jokaisen jännityksen aikana. Pidennä vastaavasti myös lepoaikaa. Voit tehdä myös pidempiä sarjoja. Lisää haastavuutta saat myös tekemällä harjoituksia samalla, kun jännität vatsanalueen lihaksia esimerkiksi hypätessä ja kumartuessa. Lisää oma treenisi vaikka jumppatunnilla.

Kun lihakset jo löytyvät

  • Kestävyystreenissä nostat emätintä hitaasti sisäänpäin kuin nostaen hissiä yhä ylempiin kerroksiin. Anna hissin seistä aivan ylimmässä kerroksessa muutama sekunti ja laske se sitten hitaasti jokaisen kerroksen läpi. Rentouta ennen toistamista.
  • Nopeusharjoittelua voit tehdä puristamalla lihakset tiukoiksi räähdysmäisen nopeasti 10 kertaa peräkkäin ennen lepoa.
  • Kokeile intervalliharjoitusta: aloita kymmenellä nopealle rutistuksella ja jatka kymmenellä pitkällä puristuksella, jotka kestävät 5-10 sekuntia. Tee lopuksi vielä 10 lyhyttä rustistusta.

Voit tehdä harjoituksia ilman mitään välineitä, mutta tarjolla on myös geisha-kuulia, joilla voit treenata lihaksiasi. Varmista kuulia valitessasi, että saat pidettyä ne puhtaina. Voit myös kokeilla pilatesta, johon lantionpohjan lihasten jännittäminen kuuluu olennaisena osana. Erityisen mukavaa lantionpohjan lihasten treeni on rakastelun aikana. Saatte molemmat siitä lisää nautintoa!

X