Ihmiset ja suhteet

Vaihtelua esileikkeihin

Teksti: Rakel Liekki

rakelPitkässä suhteessa seksielämä voi väljähtyä mikäli liekkiä ei pidä yllä. Tyydyttävän seksielämän edellytys on että seksille varataan aikaa. Nautinto ei ole itsestäänselvyys vaan siihen kannattaa myös panostaa. Parien kannattaa mielestäni keskustella avoimesti siitä millaisia kokemuksia, toivomuksia ja odotuksia suhteen osapuolilla on. Tarvittaessa seksielämää voi aina kehittää molempia enemmän tyydyttävään suuntaan, sillä seksin monipuolistamiskeinoille rajat asettaa vain mielikuvitus.

Kaikki ihmiset eivät pidä samoista asioista eli neuvojen soveltaminen suoraan seksikirjoista tms. ei välttämättä toimi. Partnerin kanssa keskusteleminen ja molemminpuolinen toiveiden kertominen sekä kuunteleminen takaa tyydyttävämmän lopputuloksen. Mahdollisten toiveiden lisäksi on hyvä kiittää ja kehua kumppania niistä asioista joita hän jo osaa ja tekee.

Halu seksiin sytytetään esileikillä. Jos esileikki ei ole vaihtelevaa vaan on muuttunut ennalta arvattavaksi sen tarkoitus vesittyy. Siksi on mielestäni pirteän seksielämän kannalta tärkeää pitää esileikki monipuolisena.

Seksin piristäminen ei kuitenkaan välttämättä vaadi leluja, asuja tai uusia paikkoja. Esileikkiin saa helpoimmin vaihtelua muuttamalla lähestymistapaa eli tapaa jolla koskettaa partneria. Eli jos normaalisti on nopea ja dominoiva, voi kokeilla olla hidas ja antautuva. Parisuhteessa tapa koskea toista voi kaavamaistua. Kumppani osaa arvata jo ennalta mitä tapahtuu. Uudet tavat hyväillä ja uudet paikat koskea voivat yllättää positiivisesti.  Käsien lisäksi hyväilyssä voi käyttää koko vartaloa ja mitä tahansa ruumiinosaa. Kumppania voi kokeilla kiihottaa vaikkapa höyhenellä tai jaloilla.

Jos uusien asioiden ehdottaminen kumppanille arveluttaa niin esileikistä voi tehdä pelin jossa kuiskataan ohjeita. Lapsuudesta tutun etsintäleikin sanoista on siis iloa aikuisillekin: Kylmää, lämmintä, kuumaa, polttaa…

Kuva: Juha Helminen

X