Hyvinvointi

Stressivapaa vyöhyke: Tee ei-mitään kahden minuutin ajan

Teksti:
Jp Jakonen

Kuka muistaa radion haasteet? Sellaiset, joissa Virtaset haastavat Niemiset Latokujalta viidelläkympillä mukaan? No nyt tulee haaste jokaiselle Stressivapaan vyöhykkeen lukijalle!

Stressivapaa vyöhyke

Rouvani, joka on hieno ihminen ja tasapainoinen otus, asensi tietokoneellemme mitä terapeuttisimman aloitussivun. Sen lähteenä oli Hidasta elämää -niminen sivusto: jokaisen downshiftaajan virtuaalinen lusmuilupaikka maailman melskeiden tuolla puolen.

Uuden aloitussivun tarkoitus on olla tekemättä *mitään* kahden minuutin ajan. Helppoa, vai mitä? No hyvä! Kuten kaikki viisaat tietävät, on parempi tehdä vähän kerrallaan säännöllisesti kuin paljon yhdessä rykäyksessä silloin tällöin. Niinpä asetankin haasteen jokaiselle tämän blogin lukijalle. Se menee näin:

1. Aseta ”Älä tee mitään”-sivusto tietokoneesi aloitussivuksi. Tee sama myös jokaiselle muulle tietokoneelle, jonka saat hyppysiisi.

2. Aloita jokainen aamu tuijottamalla sivua kahden minuutin ajan. Kuuntele meren kohinaa ja lokkien rääkäisyjä ja huomaa ajatustesi kulkevan meren aaltojen tapaan: jostain alkaen, tietoisuutesi rantaa pyyhkäisten ja taas takaisin Suureen Ajatusten Mereen vetäytyen.

3. Toista loppuelämäsi ajan. Tai ainakin niin kauan, kuin aiot käyttää tietokoneita. Siis loppuelämäsi ajan.

Om, sanos valaistunut. Kuten kohta sinäkin. Kulje siis rauhassa kohti valoa ja aloita aamusi tyyneyttä uhkuen. Sivustolle pääset tästä.

Ja niille, jotka haluavat syvemmälle digitaalisen euforian maailmaan, löytyy lisää mahdollisuuksia oman meditaatiorutiinin aloittamiseen. Muutamia mainitakseni: Profound Meditation, Blissitations ja vanha klassikko, Holosync.

Jokainen niistä tarjoaa ilmaisen näytteen, joka vaihtelee kestoltaan viidestätoista kahteenkymmeneen minuuttiin. Tässäkin treenissä tärkeintä on jatkuvuus, ei kertarysäys. On siis parempi kokeilla kahden minuutin istuntoa 30 päivän ajan kuin syventyä mietiskelyyn kerran viikossa kahdeksikymmeneksi minuutiksi.

Tapa on joka tapauksessa hyvä ja suosittelen aloittamista. Itselleni suosittelen paluuta vanhan harjoitukseni pariin. Viime kuukausien hektisessä elämänrytmissä oma stressivapaa vyöhykkeeni on jäänyt monen, päivän polttavan asian jalkoihin. Niin en soisi asian olevan – siispä teen sille jotain! 

X