Hyvinvointi

Taltuta väsymys, stressi ja vatsavaivat – Nämä yrtit auttavat moneen vaivaan

Teksti:
Anna.fi

Listasimme viisi terveysvaikutteista yrttiä, joiden avulla kenkää saa niin sietämätön stressi kuin kevätväsymyskin.

Taltuta väsymys, stressi ja vatsavaivat – Nämä yrtit auttavat moneen vaivaan

Energiaa ja helpotusta stressiin

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Intian ginseng, ashwagandha tai suomalaisittain rohtokoisio on loistava yrtti, kun tarvitaan energiaa. Tämä yrtti auttaa myös pysymään tyynenä stressinkin keskellä ja lepäämään paremmin. Lisäksi rohtokoisio on todellinen tehoyrtti immuunijärjestelmän parempaan toimintaan.

Lue myös: Kevätväsymys – mitä se on?

Piristää  verenkiertoa

Elämä olisi vaikeaa ilman inkivääriä! Inkivääri laajentaa pintaverisuonia ja samalla parantaa verenkiertoa. hyväksi verenkierrolle. Se lämmittää viileillä ilmoilla ja on hyväksi ruoansulatukselle. Intiassa inkivääriä pidetään yleislääkkeenä lähes vaivaan kuin vaivaan.

Lue myös: Inkivääri kiihdyttää pintaverenkiertoa

Helpotusta vatsavaivoihin

Intian sahramiksi taannoin keltaisen värinsä vuoksi kutsuttu kurkuma puhdistaa kehoa, vähentää suolikaasujen muodostumista ja on hyväksi maksalle. Maksaystävällisyydestään huolimatta kurkuma toimii hieman kuin parasetamoli: se lievittää tulehdusta ja auttaa kipuihin.

Lue myös: Vatsavaivat kuriin – Helli vatsaasi

Hillitsee makeanhimoa

Lakritsi on makeanhimoisen lempiyrtti! Lakritsi makeuttaa esimerkiksi teen luonnollisesti, eikä se vaikuta kehon insuliinitasapainoon, vaan tasapainottaa. On tärkeää muistaa, että karkkilakritsi valmistetaan keinotekoisesti, jolloin suuri osa terveyttä edistävistä ainesosista menetetään. Lakritsia kannattaakin nauttia vaikkapa teen muodossa.

Lue myös: Makeanhimo kuriin pienin askelin

Tasapainottaa hormonitasapainoa

Parsakasvien sukuun kuuluva shatavari eli terttuparsa on loistava yrtti naiselle. Se tasapainottaa hormonitasapainoa ja auttaa kuukautiskipuihin, kuumiin aaltoihin ja parantaa hedelmällisyyttä. Kerrotaan myös, että tämä yrtti antaa naiselle voimia saada 100 miestä.

Lue myös: Ruoka-aineista lisäpotkua seksiin

Sebastian Pole

5 terveysvaikutteista yrttiä listasi Pukkan perustaja Sebastian Pole (kuvassa).

Lue lisää:

Puutarha kukoistamaan helposti ja halvalla
Suuri yrttien kasvatusopas
Puutarhurin kevätkuume eli siemenistä se lähtee

Teksti: Hilppa Alanko
Kuvat: Colourbox, Pukka Herbs

X