Kuivakuppaushieronta kannattaa kotona tehdä suihkussa tai vartalovoiteen avulla.
Terveys

Kuivakuppauksella eroon selluliitista? Testasimme ja yllätyimme näkyvistä tuloksista!

Kuivakuppaus on vanha kiinalainen hoitomuoto, joka elää uutta nousukauttaan. Testasimme, pääseekö kotona tehtävällä kuivakuppauksella eroon selluliitista.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: iStock

Kuivakuppaus on vanha kiinalainen hoitomuoto, jonka on kehuttu muun muassa poistavan selluliittia tehokkaasti.

Kuppien taika perustuu siihen, että ne muodostavat alipaineen ja imaisevat ihon pehmytkudosta sisäänsä. Kun kuppeja liikutellaan ihon pinnalla, verenkierto vilkastuu ja aineenvaihdunta paranee.

Silikonista valmistetut kupit maksavat vain muutaman kympin, joten kynnys kokeilla ei ole suuri. Paketissa on neljä eri kokoista kuppia — jokaiselle kehon osa-alueelle omansa.

Kuivakuppaus todella poistaa selluliittia

Suhtaudun skeptisesti silikonikuppeihin, sillä olen koko aikuisikäni testannut erilaisia selluliittia häätäviä rasvoja ja kapseleita — tuloksetta. Takareisiini on laskimosairauden seurauksena muodostunut sitkeää selluliittia, joka ei ole hävinnyt liikunnan, ruokavalion eikä vedenjuonnin mukana.

Ensimmäiset kaksi viikkoa hieron reisiäni aamuin illoin noin vartin kerrallaan. Sen jälkeen siirryn hieromaan kerran päivässä. Hieronta on helppo oppia. Suoritan hieronnan usein suihkussa, sillä saan kupit pysymään parhaiten ihossa kiinni saippuan avulla.

Ensimmäisillä kerroilla hieronta sattuu ja ihosta tulee hetkeksi kosketusarka. Muutama mustelmakin ilmaantuu, mutta ne lähtevät nopeasti pois.

Noin kuukauden kuluttua huomaan, että selluliitti on alkanut vähentyä. Mahtavaa!

Jatkan hieromista, ja selluliitti vähenee entisestään. Parin kuukauden jälkeen siirryn ylläpitovaiheeseen ja hieron takareisiäni muutaman kerran viikossa.

Olen todella yllättynyt kuppien vaikutuksesta, sillä luulin, ettei selluliittia saa pois millään konstilla.

Selluliitin vähenemisen lisäksi huomasin, että hoidosta oli hyötyä myös lihasten palautumiselle urheilusuoritusten jälkeen.

Lue myös:

Uskomaton kauneuskikka: täydelliset hiukset koirasampoolla? Testasimme

Tuuheammat ja pidemmät ripset viikossa kotikonstein? Testasimme!

Markettien parhaat kasvorasvat – Testasimme alle 10 euron kasvovoiteet

X