Terveys

Lempeä elämä: Bentoniittisavi on kehonpuhdistajan salainen ase!

Teksti:
Anna.fi

Saven puhdistavat ominaisuudet ovat varmasti monelle jo kosmetiikkahyllyltä tutut. Savinaamio imee ihosta kuonaa ja lievittää nesteturvotusta, supistaa ihohuokosia ja vähentää tulehduksia. Sisäisesti nautittuna sen puhdistavat vaikutukset ovat sitäkin tehokkaammat, vaikka ehkä kuulostaakin hurjalta.

Savidrinkki

Tutustuin bentoniittisaveen käytyäni viime kesänä elävän veren analyysissä. Kun sain kuulla, että savi on erittäin emäksistä ja alkalisoivaa, sen puhdistava vaikutus oli helppo ymmärtää jo pelkästään happo-emäs-tasapainon näkökulmasta. Vaikka vereni olikin puhdasta eikä siellä näkynyt merkkejä happokiteistä, innostuin kuitenkin kokeilemaan savea, koska jo pelkkä nopea googlaus antoi ymmärtää, että se on varsin tehokasta kamaa kehon puhdistamiseen. Ei muuta kuin kuravellin hämmentämiseen! Bentoniittisavesta tuli pian suosikkidrinkkini, vaikka ulkonäkö ei ollut ehkä se kaikista vetävin.

Yksi inspiroivimmista esikuvistani, Kimberly Snyder, painottaa jatkuvasti, että kehon puhdistus ei voi olla pelkkä pari kertaa vuodessa toteutettava projekti. Pitääksemme kehomme puhtaana, meidän tulee tehdä puhdistamisesta jatkuvasti käynnissä oleva prosessi. Jos siivoamme keittiön kaksi kertaa vuodessa, ehtii puolessa vuodessa kertyä aikamoinen tiskivuori ja vain ohikiitävän hetken ajan systeemi on täydellisen puhdas. Olen huomannut oman kehoni kohdalla, että savivesi on yksi parhaista päivittäisistä rutiineista, jos mielii pitää puhdistusproessia tehokkaasti yllä. Sitruunalla terästetty savivesi ennen aamusmoothieta ei vie aikaa kuin muutaman minuutin ja on vaikutuksiinsa nähden todella pieni vaiva. Maku on neutraali ja miellyttävä, ajan kanssa ainakin itse olen oppinut jopa pitämään siitä. Se, että savipussukka kuuluu käsilaukun vakiovarustuksiin, kertonee kaiken olennaisen savikäyttäytymisestäni.

Betoniittisavi
Betoniittisavea

Palatakseni vielä Kimberlyyn, allekirjoitan hänen detox-näkemyksensä ihan täysin. Olette ehkä kyllästyneet jo kuulemaan tätä, mutta aion silläkin uhalla jatkaa mantraani: mikään dieetti ei ”toimi” niin hyvin ja lopullisesti kuin kehon perusteellinen puhdistaminen. Niin kauan kuin elimistössä on happamuutta ja kuonaa, kroppa kasvattaa rasvasolujen määrää, jotta kaikelle skeidalle riittää varastointitilaa. Kun puhdistamme elimistön ja pidämme huolen, ettei päivittäiseen ruokavalioon enää pääse happamoittavia ainesosia, keho hakeutuu sataprosenttisen varmasti kohti ihannepainoa. Puhtaus on keveyttä, niin olossa kuin puntarilla!

Koska savi on negatiivisesti varautunutta, sillä on kyky vetää puoleensa esimerkiksi raskasmetalleja. Kaikki ruuan mukana elimistöömme joutuneet lisäaineet, myrkyt, torjunta-aineet ja kehoon kuulumattomat ainesosat löytävät saven saattelemana tiensä ulos systeemeistämme. Mitä useampana päivänä, sen parempi!

Savinaamio ja -kuorinta

Hyvää bentoniittisavea suosittelen tilaamaan esimerkiksi FitnessFirstiltä. Bentoniitista voi tehdä myös savinaamioita ja aihe on kokeiltavien asioiden listalla! Toistaiseksi käytän Cattierin ekosertifioituja savituotteita, joita kannoin (okei, mieheni kärsivällisesti kantoi) viime Pariisin matkaltani oikein urakalla. Juttua luonnonkosmetiikasta ja meikkipussin lempeästä elämästä on muutoinkin tulossa, pysykäähän kuulolla!

Jutta

X